Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 26 oktober om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Libero Aankoop in de pers

Bijna vier op de vijf huizen worden voor meer dan de vraagprijs verkocht en in heel Nederland staan de gegadigden in de rij. Verkoopmakelaars hebben het makkelijker dan ooit, klinkt het geregeld. "Als er een moment is om zelf een huis te verkopen, dan is dat nu", zegt aankoopmakelaar Korné Pot van Libero Aankoop. "In 2013 heb ik bij wijze van proef geprobeerd om het te doen, maar toen kwamen er maar drie reacties binnen en geen enkel bod. Tegenwoordig hoef je maar in je omgeving rond te vragen en er zijn al geïnteresseerden."

De vrijstelling van de overdrachtsbelasting voor jonge huizenkopers bij een woning tot 400.000 euro kan gesjoemel met de koopprijs in de hand werken. De verkoopprijs wordt dan onder de 4 ton gehouden en aangevuld met de verkoop van roerende zaken.

Na de jaarwisseling is de moeilijkheid om een woning te kopen extreem toegenomen, zegt Korné Pot van Libero Aankoop. Hij spreekt wekelijks honderden huizenkopers die een training volgen. ,,Vorig jaar was het nog uitzonderlijk dat deelnemers aan de training vaker dan tien keer achter het net hadden gevist. Inmiddels lijkt dat de standaard. Zo zien we ook dat kopers doorgaans ruim 10 procent of meer moeten overbieden om een kans te maken op een woning.”

Pot houdt ook bij hoeveel andere bieders er zijn op woningen. ,,Een aantal lager dan zeven komt vrijwel niet voor, maar we hebben ook klanten waarbij er 32 andere bieders waren. De markt was al oververhit, maar het wordt alleen maar erger. De politieke maatregelen lijken niet voldoende effect te hebben.”

Woningzoekenden leggen in de meeste gevallen meer geld neer voor de aankoop van een huis dan de vraagprijs. In de eerste twee maanden van het jaar heeft 62 procent van de potentiële huizenkopers de vraagprijs overboden, afgelopen jaar was dat nog 50 procent.

De afgelopen maanden was een eerste reactie op de nieuwe wetgeving al te voelen. "Tot 31 december zag je dat beleggers in groten getale hun slag probeerden te slaan", vertelt Korné Pot van Libero Aankoop.

Slagen in de oververhitte huizenmarkt dinsdag 20 oktober 2020 - EW Magazine

Wat doet een aankoopmakelaar en wat is zijn meerwaarde? EW legde zeven vragen over het kopen van een huis in een oververhitte huizenmarkt en vijf vragen over de aankoop­makelaar voor aan Hans André de la Porte (60) van de Vereniging Eigen Huis (VEH), Korné Pot (38), aankoopmakelaar en oprichter van aankoopmakelaars­kantoor Libero Aankoop, en aan Gérald Rensink (51) van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

De huizenmarkt ligt niet stil tijdens de coronacrisis. Het werk van aankoopmakelaars gaat door. Mogelijk is het de laatste weken zelfs drukker geworden voor aankoopmakelaars, omdat meer mensen een woning willen kopen met behulp van een aankoopmakelaar.

Voor veel groepen woningzoekenden zijn huizen de afgelopen jaren veel te duur geworden. Zou het niet goed zijn als de huizenmarkt afkoelt? Ja, zeggen deskundigen, maar als het gebeurt kan dat wel eens van korte duur zijn.

Het is nog nooit zo moeilijk geweest om een geschikte koopwoning te vinden, melden meerdere makelaarsverenigingen. Een koper heeft de keuze uit maximaal drie geschikte huizen en de kans dat een bod wordt geaccepteerd is slechts 10 procent. 

Het was een bijzondere voorstelling gisteravond, zegt Korné Pot. Voor het eerst bracht hij samen met Pascal Bleumink hun onlinetraining ‘Woning kopen? De gouden tips’ in het theater. Een toneelstuk met twee aankoopmakelaars, de perfecte personen om advies te vragen over de Open Huizen Dag van zaterdag.

Makelaars het theater in donderdag 3 oktober 2019 - 1Twente Radio

Makelaars het theater in

Woontips op bezoek bij Libero Aankoop zaterdag 25 november 2017 - RTL Woontips

Een woning kopen met deze gespannen woningmarkt, hoe doe je dat? RTL Woontips was op bezoek bij Libero Aankoop om antwoord te krijgen op deze brandende vraag.

Woningen blijken regelmatig kleiner dan aangegeven donderdag 16 november 2017 - BNR Nieuwsradio

Woningen blijken met enige regelmaat een kleinere oppervlakte te hebben dan aangegeven in de advertentie. Korné Pot vertelt over dit fenomeen op BNR Nieuwsradio.

Woningzoekenden bereid langer naar werk te reizen maandag 9 oktober 2017 - Metro

Uit een peiling van Libero Aankoop blijkt dat de huizenkoper steeds meer bereid is om verder van het werk af te gaan wonen, aangezien buiten de grote steden wonen goedkoper is. Mensen vinden het oké om maximaal 2 uur per dag van en naar hun woonplaats te reizen.

Uit een peiling van Libero Aankoop blijkt dat de huizenkoper steeds meer bereid is om verder van het werk af te gaan wonen. Reistijd tot maximaal 2 uur is aanvaardbaar. En als je dan reist, dan profiteer je van een behoorlijk financieel voordeel.

Verkopers doen steeds minder moeite om hun woning in goede staat te verkopen. Veel woningen staan met achterstallig onderhoud te koop, blijkt uit een enquête van Libero Aankoop.

Verkopers hebben lak aan huizenzoeker donderdag 27 juli 2017 - De Telegraaf

Verkopers doen weinig moeite om hun woning op te knappen voordat ze het in de verkoop zetten. Een frustratiepunt bij vele potentiële woningkopers.

Knokken voor een huis woensdag 21 juni 2017 - Tubantia, PZC, ED, de Stentor, de Gelderlander

Slecht nieuws: de krapte van de woningmarkt breidt zich uit over heel Nederland. Waar moet je op letten als je een huis gaat kopen en hoe kan Libero Aankoop jou hierbij helpen?

Ontzie de koper van een huis dinsdag 25 april 2017 - Blendle.com / het AD

Korné Pot vindt dat de verkoper van een huis de overdrachtsbelasting zou moeten betalen in plaats van de koper.

Meer lucht voor koper door overdrachtsbelasting door verkoper te laten betalen. Een voorstel door Korné Pot richting de politiek.

Wanneer je je woning wilt verkopen moet je geen appeltaart bakken. 50% van de mensen vindt een kook- of rooklucht een afknapper.

8 Videoformats voor makelaars maandag 3 april 2017 - Vastgoed

Gebruik van online media door Libero Aankoop

Libero Aankoop over aankoopstress en de Open Huizen Dag bij BNR Nieuwsradio

Hond Max is slecht voor de verkoop van je huis vrijdag 31 maart 2017 - Metronieuws.nl

Wie zijn huis wil verkopen kan er maar beter voor zorgen dat de huisdieren buitenshuis verblijven bij een bezichtiging. Dieren, sigarettenrook en etenslucht (ook geen appeltaart!) zijn de grootste afknappers voor huizenkopers. En vergeet je tijgerslip aan de waslijn niet.

'Haal die tijgerslip even van de waslijn' dinsdag 28 maart 2017 - De Telegraaf

Bijna 20.000 woningen zijn aangemeld voor de NVM Open Huizen Dag, waar huizenzoekers (of gewoon gezellige gluurders) hun ogen de kost kunnen geven. Of hun neus, want volgens onderzoek zit de afknapper steeds vaker in geurtjes.

'Bak geen appeltaart in huis' dinsdag 28 maart 2017 - De Gooi- en Eemlander

Een zonnige zaterdag: een perfecte dag om verliefd te worden op een huis waar je al je eigen katten rond kan zien stappen en de geur van warme appeltaart je tegemoet komt waaien. Alleen: het ruiken van de kat of de parkiet van de huidige bewoner is een afknapper.

Bijna 20.000 huizen zijn aangemeld voor de NVM Open Huizen Dag op 1 april. Volgens Korné Pot, schrijver van het boek Woning Kopen?, hoef je tegenwoordig geen geurende appeltaart in je te koop staande huis hebben staan.

'Bak geen appeltaart in huis' dinsdag 28 maart 2017 - Noordhollands Dagblad

Met een stralend weekeinde in het vooruitzicht is het mogelijk om een dagje strand te plannen. Maar ook een lekker middagje huizen kijken behoort tot de opties. Twintigduizend woningen zijn aangemeld voor de NVM Open Huizen Dag, waar huizenzoekers (of gewoon gezellige gluurders) hun ogen de kost kunnen geven.

Internettraining waarschuwt voor 'trucs' makelaars dinsdag 3 januari 2017 - Tubantia

Interview met Korné Pot over de gratis training voor het aankopen van een woning.

De Onderhandelmakelaar bij BNR Nieuws Radio dinsdag 27 december 2016 - BNR

Interview met Korne Pot over de aankoopcursus van De Onderhandelmakelaar

Makelaar doet er goed aan één heer te dienen vrijdag 23 december 2016 - AD

Een artikel in het AD over dubbele belangen bij makelaars

De 7 meest gemaakte fouten door huizenkopers donderdag 22 december 2016 - De Telegraaf

In tijdens als deze, waar de woningmarkt erg krap is, nemen huizenkopers vaak overhaaste beslissingen. Hierbij worden regelmatig dezelfde fouten gemaakt.

Gekte op de huizenmarkt: binnen 10 minuten een bod zaterdag 29 oktober 2016 - Elsevier

Uitgebreid artikel over de overspannen woningmarkt eind 2016 in Nederland.

Kopen in je eentje is niet eng dinsdag 3 mei 2016 - nrc.next

Artikel in NRC next over het inschakelen van een aankoopmakelaar, waarbij Korné Pot van De Onderhandelmakelaar ook aan het woord komt.

De makelaar mag thuis blijven dinsdag 3 mei 2016 - NRC Handelsblad

Artikel in NRC Handelsblad over het inschakelen van een aankoopmakelaar, waarbij Korné Pot van De Onderhandelmakelaar ook aan het woord komt.

'Makelaar leidt je om de tuin' maandag 4 april 2016 - Editie NL

Korné Pot van De Onderhandelmakelaar vertelt in Editie NL over de vertaling van makelaarstaal. Negatieve dingen worden verpakt in mooie termen.

Kijken en nog eens kijken vrijdag 1 april 2016 - De Telegraaf

37.000 huizen doen op 2 april mee aan de Open Huizen Dag. Woningzoekers kunnen geheel vrijblijvend woningen bezichtigen. Koper én verkoper spreken over hun ervaringen in de huidige woningmarkt.

Interview door RTV NH met Korné Pot (De Onderhandelmakelaar) over makelaarsjargon.

De Onderhandelmakelaar over makelaarsjargon vrijdag 1 april 2016 - Qmusic

Op Qmusic zijn de voorbeelden van makelaarsjargon zoals aangegeven door De Onderhandelmakelaar kort behandeld.

Wat betekent makelaarsjargon nu echt? donderdag 31 maart 2016 - De Telegraaf

Makelaarsjargon, wat bedoelen makelaars nu echt met de omschrijvingen bij woningen? Lees de top10 hier.

Wat een makelaar zegt, en wat ie bedoelt. Een top 10 van meest gebruikte makelaarstermen.

'Vrouwen betalen sneller de vraagprijs voor een huis' dinsdag 8 maart 2016 - Financieel Dagblad

Vrouwen zijn sneller geneigd om de vraagprijs te betalen dan mannen. Mannen gaan voor het onderste uit de kan terwijl vrouwen meer als doel hebben dat de koop door gaat. Artikel in Financiel Dagblad n.a.v. interview met Korné Pot van de Onderhandelmakelaar.

Nieuwe woning wordt te duur gekocht vrijdag 15 januari 2016 - Metro

Door de huizenmarktcrisis lijken potentiële huizenkopers het onderhandelen te zijn verleerd. Nu de woningmarkt zich herstelt, neemt de druk om te onderhandelen weer toe. Toch weten kopers momenteel steeds minder het onderste uit de kan te halen.

Aankoopmakelaar Onderhandelmakelaar donderdag 1 oktober 2015 - Sprout

Kort stukje over de Onderhandelmakelaar, wie zijn ze en wat doen ze?

Aankoopmakelaar van het jaar verkiezing 2014. maandag 1 december 2014 - Vastgoed

Coverartikel in bekendste makelaarsblad van NL: Aankoopmakelaar van het jaar 2014

Creatieve huizen-verkoop woensdag 1 oktober 2014 - Telegraaf

Gratis te volgen online webinar van de Onderhandelmakelaar.

De virtuele makelaar doet het anders vrijdag 20 juni 2014 - De Twentsche Courant Tubantia

De onderhandelmakelaar biedt gratis webinar aan voor wie wel wat hulp en advies kan gebruiken bij het kopen van een woning.

Onderhandelmakelaar RTL 4 zaterdag 12 januari 2013 - RTL 4

Een kort filmpje over hoe de onderhandelmakelaar werkt

Juist nu kopen, of toch even wachten? vrijdag 14 december 2012 - Het Parool

Het aanschaffen van een woning met hulp van een onderhandelmakelaar

Onderhandelmakelaar sleept er het meest uit dinsdag 1 november 2011 - Vastgoed

De onderhandelaar werkte jarenlang als freelance journalist voor de Volkskrant waarna hij als beëdigd makelaar twee kantoren bezat. Sinds 1998 werkt hij enkel als aankoopmakelaar. Hij was de eerste die werkte op basis van prestatietarief.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 702 beoordelingen