Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 24 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

'Bak geen appeltaart in huis'

Bron: Noordhollands Dagblad Gepubliceerd: dinsdag 28 maart 2017

Met een stralend weekeinde in het vooruitzicht is het mogelijk om een dagje strand te plannen. Maar ook een lekker middagje huizen kijken behoort tot de opties. Twintigduizend woningen zijn aangemeld voor de NVM Open Huizen Dag, waar huizenzoekers (of gewoon gezellige gluurders) hun ogen de kost kunnen geven.

 
Een zonnige zaterdag: een perfecte dag om verliefd te worden op een huis waar je al je eigen katten rond kan zien stappen en de geur van warme appeltaart je tegemoet komt waaien. Alleen: het ruiken van de kat of de parkiet van de huidige bewoner is een afknapper.

Slechte smaak

En ook die appeltaart kun je als verkoper beter achterwege laten: volgens Korné Pot, schrijver van het boek ’Woning kopen? De gouden tips’. Volgens hem is geur het belangrijkste bij het afzien van een koop. „Door meubels en slechte smaak kun je heen kijken. Als koper denk je: die gooi ik wel weg. Maar met geur is het altijd het risico dat het blijft hangen.”

En appeltaart bakken, vlak voor de deuren opengaan? Dat is echt iets uit grootmoeders tijd, vinden makelaars. Pot: „Eigenlijk zeggen we al jaren dat je dat niet moet doen. Je moet ook niet vergeten dat niet iederéén van appeltaart houdt, net zoals de geur van natte hond voor de een ruikt als thuiskomen, en voor de ander een nachtmerrie is.” Hetzelfde geldt voor wierook: „Houd het neutraal.”

En dat is iets psychologisch, vertelt Pot. „Het komt vanuit hetzelfde idee dat verkoopmakelaars het liefst kopers los door het huis laten lopen. Dan heb je het onbewuste idee dat je de regie in handen hebt, en dat je het voor het zeggen hebt in dat huis.”

Diezelfde vlieger gaat op voor de luchtjes. „Zelfs de grote kattenliefhebber vindt het niet fijn om de kattenbak van een andere Minoes te ruiken. Dan wordt het te duidelijk dat het nog niet je eigen huis is. Daarom moet je ook persoonlijke foto’s weghalen. Dan voorkom je dat iemand het gevoel heeft dat hij bij iemand op visite is. Zorg voor een zo neutraal mogelijke inrichting, waardoor mensen zich thuis kunnen voelen.”

Diezelfde tips geeft ook Roelof Kimann mee van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. „Je moet zorgen dat mensen zich welkom voelen, maar het er niet té dik bovenop ligt. Haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg, en stuur de huisdieren een dagje uit logeren en zorg dat het fris ruikt.”

Hij hoopt op drukte, nu de huizenmarkt definitief uit het slop lijkt te trekken. „Maar de verschillen zijn groot. Wat je in krimpgebieden aan de straatstenen niet kwijtraakt, daar betaal je in Amsterdam de hoofdprijs voor.”

Verkopers in de hoofdstad hoeven zich ook volgens Pot niet erg zorgen te maken, maar daarbuiten is wat aandacht geboden. „Zeker in hoe je je huis presenteert, ook in advertenties. Wat je zoal op Funda tegenkomt…” Hij doelt op de advertenties waarin iemand niet de moeite heeft genomen om even op te ruimen. „Je kan op z’n minst het pikante ondergoed even van de waslijn halen als de fotograaf langskomt, of de tafel vrij maken van rommel. Ik zie ook weleens foto’s met een paaldanspaal in de kamer. Je zou kunnen overwegen om zoiets persoonlijks even af te dekken.”

Vaker kijken

Maar ook voor huizenkopers heeft Pot tips: „Ga meerdere keren kijken bij het potentiële huis van je dromen. Veel mensen vergeten dat.” Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat op het moment van de eerste bezichtiging de zon mooi in de tuin valt, maar blijkt dat er ’s avonds geen parkeergelegenheid is of er hangjeugd voor de deur staat. „Dat soort dingen kun je voorkomen door een aantal keren te gaan kijken, en ook elke keer iemand anders mee te nemen. Iedereen kijkt natuurlijk naar wat anders.”

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 804 beoordelingen