Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

vandaag (18 juni) om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Aankoopmakelaar bij nieuwbouw

Nieuwbouw kopen is anders dan een bestaand huis kopen. Je moet rekening houden met verschillende voor- en nadelen, andere kosten en een andere aankoopstrategie.

Voordelen nieuwbouw

De grootste voordelen van nieuwbouw kopen zijn dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe de inrichting er uit komt te zien, dat jij je geen zorgen hoeft te maken om de bouwkundige kwaliteit en dat je vrij op naam kunt kopen. Een deel van de kosten koper komt hiermee te vervallen. Op Funda nieuwbouw zoeken is mogelijk.

Nieuwbouwhuis kopen nadelen

Enkele nadelen van nieuwbouw kopen zijn het kopen op basis van bouwtekeningen, de vaak nog kale omgeving vlak na de oplevering en uitloop van de bouw. Wat betreft het laatste nadeel is het aan te raden hier rekening mee te houden in jouw hypotheekofferte.

Het meest uitgebreide overzicht over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je in ons gratis e-book over nieuwbouwwoningen.

Kosten nieuwbouw

De kosten van een nieuwbouwwoning zijn anders dan de kosten van een bestaande woning. De aankoop van een nieuwbouwwoning is vrij op naam, wat betekent dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen. Dit scheelt al snel duizenden euro's. Nieuwbouw kopen heeft echter kostenposten die niet voor de aankoop van een bestaande woning gelden:

 • Meerwerk;
 • Bouwrente;
 • Hypotheekadviseur;
 • Notaris;
 • Opleveringskeuring;
 • Afsluitkosten NHG en/of Starterslening;
 • Aankoopmakelaar kosten;
 • Stoffering van jouw huis en aankleding van de tuin.

Kosten aankoop nieuwbouw

Een aankoopmakelaar is geen overbodige luxe bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Een aankoopmakelaar heeft namelijk kennis van de lokale markt en omgeving en kan jou helpen bij het koopcontract en het contact met de verkopend makelaar.

Je hebt al een aankoopmakelaar van Libero Aankoop voor € 1.695,-. Voor dit bedrag regelen we alles rondom de aankoop van jouw huis. Kijk op onze aankoopmakelaar tarieven pagina voor uitgebreide informatie.

Libero Aankoop staat voor je klaar om je te helpen in het aankoopproces.
Dit is hoe wij jou ondersteunen bij een nieuwbouwhuis kopen:

 • Het aankooproces regelen;
 • Formuleren van de ontbindende voorwaarden;
 • Controle van de koopovereenkomst;
 • Inschrijven in het kadaster;
 • Transportdatum regelen;
 • Het vinden van een lokale taxateur (voor een NWWI-taxatierapport);
 • De juridische controle van het koopcontract;
 • Begeleiding naar de notaris.

Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 802 beoordelingen