Bespaar op je woningaankoop
 • Binnen 1 dag een scherp bod uitgebracht
 • Geen prijsakkoord? Geen kosten!
 • De beste prijs voor jouw droomwoning
 • Overal in Nederland hulp bij je aankoop
Gratis Adviesgesprek Bespreek jouw situatie met één van onze experts.
Succesvol een huis kopen?

Samen met Libero Aankoop heb je binnen no-time jouw droomwoning aangekocht voor de absolute bodemprijs!

Gratis onderhandeling

Aankoopmakelaar bij nieuwbouw

Nieuwbouw kopen is anders dan een bestaand huis kopen. Je moet rekening houden met verschillende voor- en nadelen, andere kosten en een andere aankoopstrategie.

Voordelen nieuwbouw

De grootste voordelen van nieuwbouw kopen zijn dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe de inrichting er uit komt te zien, dat jij je geen zorgen hoeft te maken om de bouwkundige kwaliteit en dat je vrij op naam kunt kopen. Een deel van de kosten koper komt hiermee te vervallen. Op Funda nieuwbouw zoeken is mogelijk.

Nieuwbouwhuis kopen nadelen

Enkele nadelen van nieuwbouw kopen zijn het kopen op basis van bouwtekeningen, de vaak nog kale omgeving vlak na de oplevering en uitloop van de bouw. Wat betreft het laatste nadeel is het aan te raden hier rekening mee te houden in jouw hypotheekofferte.

Het meest uitgebreide overzicht over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je in ons gratis e-book over nieuwbouwwoningen.

Kosten nieuwbouw

De kosten van een nieuwbouwwoning zijn anders dan de kosten van een bestaande woning. De aankoop van een nieuwbouwwoning is vrij op naam, wat betekent dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen. Dit scheelt al snel duizenden euro's. Nieuwbouw kopen heeft echter kostenposten die niet voor de aankoop van een bestaande woning gelden:

 • Meerwerk;
 • Bouwrente;
 • Hypotheekadviseur;
 • Notaris;
 • Opleveringskeuring;
 • Afsluitkosten NHG en/of Starterslening;
 • Aankoopmakelaar kosten;
 • Stoffering van jouw huis en aankleding van de tuin.

Kosten aankoop nieuwbouw

Een aankoopmakelaar is geen overbodige luxe bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. Een aankoopmakelaar heeft namelijk kennis van de lokale markt en omgeving en kan jou helpen bij het koopcontract en het contact met de verkopend makelaar.

Je hebt al een aankoopmakelaar van Libero Aankoop voor € 1.695,-. Voor dit bedrag regelen we alles rondom de aankoop van jouw huis. Kijk op onze aankoopmakelaar tarieven pagina voor uitgebreide informatie.

Libero Aankoop staat voor je klaar om je te helpen in het aankoopproces.
Dit is hoe wij jou ondersteunen bij een nieuwbouwhuis kopen:

 • Het aankooproces regelen;
 • Formuleren van de ontbindende voorwaarden;
 • Controle van de koopovereenkomst;
 • Inschrijven in het kadaster;
 • Transportdatum regelen;
 • Het vinden van een lokale taxateur (voor een NWWI-taxatierapport);
 • De juridische controle van het koopcontract;
 • Begeleiding naar de notaris.

Sluiten
Live chat - Online

No cure, No pay

Geen prijsakkoord? Geen kosten! Dat is hoe wij werken. Je betaalt niets vooraf. Je betaalt ons pas op het moment dat er een prijsakkoord is en wij een woning voor je hebben aangekocht. Kopen wij de woning onder de vraagprijs aan? Dan betaal je ons naast het tarief voor onze complete aankoopbegeleiding ook een prestatiebonus van 10% van het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou!

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 32.960 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 32.961 wordt.

Het onderhandelingsresultaat

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet teveel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 775 beoordelingen