Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 3 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training
Aankoopmakelaardij-informatie

Huis kopen stappenplan

Of het nou je eerste woning is, de tweede of de derde, het kopen van een woning brengt altijd weer veel vragen en spanning met zich mee. Er is immers veel geld mee gemoeid en je zit zo een paar jaar aan de woning 'vast'. Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren, zorgvuldig te werk te gaan en je ogen en oren goed open te houden. 

Welke stappen huis kopen?

In ons 'huis kopen stappenplan' hieronder vind je een uitgebreide beschrijving van alle stappen.

 1. Bepaal je woonwensen
 2. Bepaal je budget
 3. Op zoek naar een woning
 4. Schakel een makelaar in
 5. De woning bekijken
 6. Onderhandelingen
 7. Bouwtechnische keuring
 8. Tekenen van het contract
 9. Een taxatie
 10. Naar de notaris
 11. De oplevering en overdracht
 12. Je hebt een huis gekocht, gefeliciteerd!
 1. Bepaal je woonwensen


  Zorg dat je heel duidelijk voor ogen hebt hoe je je toekomstige woning voor je ziet. Waar staat de woning, hoe groot is de woning, hoeveel ruimte is er rondom de woning, staat de woning in een stad of in een dorp, welke voorzieningen moeten er in de buurt zijn en hoe ver wil je reizen van en naar je werk? Zet al deze wensen op papier.

 2. Bepaal je budget


  Voordat je op zoek gaat naar een woning dien je wel eerst te weten wat het budget is. Wat kun én wil je lenen van de bank? Met andere woorden, hoe hoog mag de hypotheek zijn en hoeveel mag het huis kosten. Houd ook rekening met onderhoud van de woning: hiervoor reken je per jaar ongeveer 1% van de kostprijs van de woning.

 3. Op zoek naar een woning


  Nu je weet hoe hoog de hypotheek mag zijn, kun je actief op zoek naar een woning. Dit kun je zelf doen op websites zoals Funda.nl en Jaap.nl. Je kunt ook een rondje rijden in de buurt waar je graag wilt wonen, misschien staat daar wel een mooie woning te koop. Wij raden je altijd aan om de woning in het echt te bekijken. Vind je het lastig om zelf op zoek te gaan naar een woning? Dan kun je natuurlijk een makelaar inschakelen, deze kan je helpen bij het zoeken naar een woning. Daarnaast staat een aankoopmakelaar je uiteraard ook bij tijdens het aankoopproces.

 4. Schakel een makelaar in


  Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alles rondom de aankoop van een woning zelf te regelen. Maar het inschakelen van een aankoopmakelaar kan vele voordelen opleveren. Zo weet een makelaar welke trucjes de verkoopmakelaar toe kan passen. Daarnaast kan een aankoopmakelaar de onderhandelingen voor je voeren.

 5. De woning bekijken


  Heb je een woning gevonden? Dan wordt het tijd om de woning te bezichtigen. Het is daarbij zeer verstandig om iemand mee te nemen. Met z'n tweeën zie je immers meer dan alleen. Je kunt notities maken per ruimte, foto's maken en ruimtes opmeten als je geen plattegrond hebt.

 6. Bieden op de woning


  De gesprekken kun je zelf voeren, maar het is verstandig om daar Libero Aankoop voor in te schakelen. Wij kopen dagelijks woningen en zijn een expert in het vakgebied. 

 7. Bouwtechnische keuring


  Vooral bij wat oudere huizen is het belangrijk om een bouwtechnische keuring te laten doen. Libero Aankoop adviseert of een bouwkundige keuring in jouw situatie verstandig is.
  Wil je meer weten over de bouwtechnische keuring? Download dan ons e-book.

  Bouwtechnische keuring

 8. Tekenen van het contract


  Als je bod is geaccepteerd, zal de verkopende makelaar je snel uitnodigen om het koopcontract te tekenen. Zorg dat je het koopcontract van tevoren uitgebreid hebt kunnen lezen. Alle afspraken en voorwaarden dienen in het contract vermeld te staan; pas als dat zo is, kun je het contract tekenen. Wanneer je Libero Aankoop inschakelt dan zullen wij je ook begeleiden en het contract voor je controleren.

 9. Een taxatie


  Als je een hypotheek moet afsluiten voor het kopen van de woning, heb je een gevalideerd taxatierapport nodig. Libero Aankoop helpt je bij het zoeken naar een taxateur. Bekijk hier de taxateurs in jouw regio.

 10. Naar de notaris


  De notaris regelt de koopakte, de leveringsakte en de hypotheekakte. Libero Aankoop begeleidt je naar de notaris en controleert ook de offerte van de notaris voor je. We helpen je ook bij het vinden van een notaris.

 11. De oplevering en overdracht


  Bij het kopen van een nieuwbouwwoning dien je een opleveringsinspectie of bouwtechnisch onderzoek te laten doen. Bij bestaande bouw heb je te maken met een eindinspectie. Samen met de verkoper/makelaar loop je door de woning om te controleren of de verwarmingsketel en andere apparaten functioneren. Ook noteer je de meterstanden. Controleer de woning goed en als er problemen zijn dan dient dat ter plekke opgelost te worden. Na de eindinspectie teken je een formulier waarmee je verklaart dat je het huis in verwachte toestand hebt aangetroffen. Met dit formulier ga je naar de notaris, die alle stukken met je doorneemt, waarna je alles dient te ondertekenen.

 12. Je hebt een huis gekocht, gefeliciteerd!

Aankoopmakelaar inschakelen

Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 801 beoordelingen