Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Vandaag om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Aankoopmakelaardij-informatie

Waarom aankoopmakelaar?

Vaak wordt ons de vraag gesteld of het verstandig is een aankoopmakelaar wel of niet in te schakelen en of de aankoop van een woning niet zelf kan worden gedaan. Op deze pagina vind je de voor- en nadelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar. Als je een huis wilt gaan kopen, vraag je je misschien wel af: waarom een aankoopmakelaar?

Aankoopmakelaar, ja of nee?

In het verleden was het inschakelen van een aankoopmakelaar noodzakelijk, aangezien alleen makelaars het overzicht hadden van woningen die te koop stonden. Nu staan vrijwel alle huizen die bij makelaars in de verkoop staan ook te koop op internet. Een aankoopmakelaar een zoekopdracht geven, is daardoor minder noodzakelijk geworden. Er zijn nog wel makelaars die deze service aanbieden, maar de kosten voor deze makelaar zullen daarmee ook omhoog gaan. Je kunt ook zelf jouw droomwoning zoeken en vervolgens een aankoopmakelaar het ingewikkelde werk laten doen.

Waarom aankoopmakelaar inschakelen

  • Een aankoopmakelaar kent het aankoopproces als geen ander. Hij wijst jou op zaken die je wellicht over het hoofd zou zien en voert de onderhandelingen kundig dankzij zijn jarenlange ervaring. Door de informatie die hij bij de verkoper los probeert te krijgen, weet hij al snel wat een reëel openingsbod is.
  • De verkoopmakelaar zal zijn trukendoos gesloten houden zodra hij ziet dat hij te maken heeft met een aankoopmakelaar.
  • De aankoopmakelaar kan de woning objectief beoordelen, aangezien hij geen enkel gevoel heeft bij de woning.
  • De aankoopmakelaar zal altijd het koopcontract voor jou controleren, nadelige bepalingen voor je wegfilteren en ontbindende voorwaarden voor je opnemen. Hij kan deze ontbindende voorwaarden tevens meenemen in de onderhandelingen.
  • Een volledige service van een aankoopmakelaar omvat ook een bouwkundige controle en een taxatierapport. Voert de aankoopmakelaar deze niet zelf uit? Dan zal hij externe deskundigen inschakelen. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur en een erkend taxateur.
  • Er is veel tijdswinst door deskundige afwikkeling. Hierdoor verlies je geen onnodige tijd. Dit kan onder andere gunstig zijn voor de verkoop van je eigen huis, maar is in sommige situaties ook noodzakelijk, als er bijvoorbeeld meerdere geïnteresseerden zijn.
  • Doordat een aankoopmakelaar in de meeste gevallen meer van de prijs af krijgt dan een particulier dat kan, verdient hij zich gemakkelijk terug. Dit levert je al snel duizenden euro's op.

Bekijk het tarief van de Libero Aankoop en bereken wat je kunt besparen.

Aankoopmakelaar of niet

Bij de beslissing om een aankoopmakelaar wel of niet in te schakelen, let er dan op dat deze:

  • Onafhankelijk te werk gaat. Dit betekent dat hij dus uitsluitend aankoopmakelaar is en niet ook verkoopmakelaar.
  • Zijn aankoopmakelaar kosten berekent op basis van resultaat dat hij boekt. Doet hij dit niet? Dan weet je nooit zeker of hij daadwerkelijk zijn best doet.

Vrijblijvend informeren

Sluiten
Live chat - Online