Aankoopmakelaardij-informatie

Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 17 september om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Waarom aankoopmakelaar?

Vaak wordt ons de vraag gesteld of het verstandig is een aankoopmakelaar wel of niet in te schakelen en of de aankoop van een woning niet zelf kan worden gedaan. Op deze pagina vind je de voor- en nadelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar. Als je een huis wilt gaan kopen, vraag je je misschien wel af: waarom een aankoopmakelaar?

Waarom is een aankoopmakelaar handig?

Een goede aankoopmakelaar helpt jou bij de aankoop van een woning, regelt randzaken en zorgt voor een goede afwikkeling van de overdracht. Een aankoopmakelaar is dus handig om in te schakelen als je niet teveel stress rondom de aankoop van een woning, een grote kans op succes en het beste onderhandelingsresultaat wil. Of de aankoopmakelaar nu moet bieden op een huis of kan onderhandelen tot het beste resultaat, jij hebt voordeel met een aankoopmakelaar. 

Aankoopmakelaar, ja of nee?

In het verleden was het inschakelen van een aankoopmakelaar noodzakelijk, aangezien alleen makelaars het overzicht hadden van woningen die te koop stonden. Nu staan vrijwel alle huizen die bij makelaars in de verkoop staan ook te koop op internet. Een aankoopmakelaar een zoekopdracht geven, is daardoor minder noodzakelijk geworden. Er zijn nog wel makelaars die deze service aanbieden, maar de kosten voor deze makelaar zullen daarmee ook omhoog gaan. Je kunt ook zelf jouw droomwoning zoeken en vervolgens een aankoopmakelaar het ingewikkelde werk laten doen.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar verzorgt de aankoopbegeleiding van jouw woning. Een aankoopmakelaar helpt je dus bij het kopen van een huis. Waar de ene aankopend makelaar het gehele verkoopproces voor zijn rekening neemt, verzorgt de ander een deel van dit proces. Onze aankoopmakelaar helpt jou met:

  • Onderhandelen tot de bodemprijs;

  • Taxatie;

  • Bouwkundige keuring;

  • Controle van het koopcontract;

  • Een notaris vinden.

Aankoopmakelaar of niet

Bij de beslissing om een aankoopmakelaar wel of niet in te schakelen, let er dan op dat deze:

  • Onafhankelijk te werk gaat. Dit betekent dat hij dus uitsluitend aankoopmakelaar is en niet ook verkoopmakelaar.
  • Zijn aankoopmakelaar kosten berekent op basis van resultaat dat hij boekt. Doet hij dit niet? Dan weet je nooit zeker of hij daadwerkelijk zijn best doet.

Vrijblijvend informeren

8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 522 beoordelingen
Sluiten
Live chat - Online