Aankoopmakelaardij-informatie

Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Maandag 26 augustus om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Makelaarscourtage aankoopmakelaar

De traditionele makelaar hanteert een courtage aankoopmakelaar als tarief. Courtage betekent bij aankoopmakelaars een percentage van de aankoopprijs. De term makelaarscourtage wordt ook wel gehanteerd. In de meeste gevallen loopt dit bedrag op tot duizenden euro's, afhankelijk van de aankoopprijs van de woning. Libero Aankoop werkt op een andere manier met het aankopend makelaar courtage. Wij leggen je graag uit hoe wij onze courtage aankoopmakelaar berekenen.

Gemiddelde courtage aankoopmakelaar

De gemiddelde makelaarscourtage aankoopmakelaar bedraagt 1,5% excl. btw. van de verkoopprijs. Bij een woning van € 225.000 rekent de makelaar dus al € 3.375 excl. btw, bij een woning van € 450.000 betaal je € 6.750 excl. btw. Je weet als klant nooit zeker of de makelaar wel echt gemotiveerd is de prijs naar beneden te krijgen. Immers: hoe hoger de prijs, hoe hoger zijn beloning. 

Wij van Libero Aankoop vinden dat dit beter kan. Libero Aankoop werkt met een basistarief van €1248. Dit is inclusief een bouwkundige meeloopkeuring en een taxateur. Daarnaast werken wij met een bonus van 10% over het bedrag dat van de prijs af gaat door inspanningen van de aankoopmakelaar. Op deze manier weet je zeker dat de aankoopmakelaar zijn best doet voor jou. Immers: hoe beter hij onderhandelt, hoe meer beloning hij ontvangt en hoe meer jij bespaart. Een aankopend makelaarcourtage op basis van prestatie werkt wel zo prettig, omdat jij en de aankoopmakelaar hetzelfde doel voor ogen hebben.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie inwinnen?

Vrijblijvend informeren

Tarieven van makelaars vergelijken? Kijk op makelaarstarieven.com

Sluiten
Live chat - Online