Aankoopmakelaardij-informatie

Courtage Aankoopmakelaar uitgelegd

De traditionele makelaar hanteert een courtage als tarief. 'Courtage' betekent bij aankoopmakelaars een percentage van de aankoopprijs. De term 'makelaarscourtage' wordt ook wel gehanteerd. In de meeste gevallen loopt dit bedrag op tot duizenden euro's, afhankelijk van de aankoopprijs van de woning.

Libero Aankoop werkt op een eerlijke manier. Wij leggen je graag uit hoe wij onze courtage berekenen.

Gemiddelde courtage aankoopmakelaar

De gemiddelde makelaarscourtage aankoopmakelaar, bedraagt 1,5% excl. btw. Bij een woning van € 225.000 rekent de makelaar dus al € 3.375 excl. btw, bij een woning van € 450.000 betaal je € 6.750 excl. btw.

Het grootste nadeel:

Je weet als klant nooit zeker of de makelaar wel echt gemotiveerd is de prijs naar beneden te krijgen. Immers: hoe hoger de aankoopprijs, hoe hoger zijn beloning.

Vast tarief aankoopmakelaar

Libero Aankoop werkt met een basistarief van €1248. Dit is inclusief een bouwkundige meeloopkeuring en taxateur. Daarnaast werken wij met een bonus van 10% over het bedrag dat van de prijs af gaat door inspanningen van de aankoopmakelaar. Op deze manier weet je zeker dat de aankoopmakelaar zijn best doet voor jou. Immers: hoe beter hij onderhandelt, hoe meer beloning hij ontvangt en hoe meer jij bespaart. 

Het grootste voordeel:

Je weet zeker dat de aankoopmakelaar zijn uiterste best doet de prijs naar beneden te krijgen.

Direct Libero Aankoop inschakelen? Dat kan, vul dan ons aanvraagformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Courtage vergelijken
Tarieven van makelaars vergelijken? Kijk op makelaarstarieven.com

Heb je nog vragen of wil je meer informatie inwinnen?

Vrijblijvend informeren

Sluiten
Live chat - Online