Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 23 juli om 19:30 uur geven wij Woning kopen? De Gouden Tips

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Voorlopig koopcontract

Zodra jouw bod (of dat van de aankoopmakelaar) geaccepteerd is, is het hoog tijd om het voorlopig koopcontract op te maken. De verkoopmakelaar neemt deze taak voor zijn rekening. Zodra deze koopakte compleet is, zal er een datum afgesproken worden om hem te ondertekenen. Hierna wacht alleen de overdracht van het huis bij de notaris nog.

Koopakte woning opstellen

De verkoopmakelaar stelt de koopakte op aan de hand van gegevens die jij hebt aangeleverd en de afspraken die tijdens het onderhandelen zijn gemaakt. Vaak duurt het ongeveer een week om het voorlopig koopcontract van jouw nieuwe woning op te stellen. In het voorlopig koopcontract staan alle afspraken die tussen de verkoper en de koper zijn gemaakt. Bij de inhoud van de koopakte moet je denken aan:

  • De prijs van de woning;
  • De overdrachtsdatum;
  • Afspraken over roerende goederen;
  • Afspraken over reparaties;
  • Persoonlijke gegevens van beide partijen.

Valkuilen voorlopig koopcontract

Het voorlopig koopcontract kent een aantal valkuilen. Wees goed op de hoogte en kom niet voor verrassingen te staan.

Valkuil 1: Een voorlopig koopcontract van een huis is helemaal niet zo voorlopig

Het voorlopig koopcontract tekenen betekent dat jij akkoord gaat met de genoemde voorwaarden en afspraken. Je hebt daarna nog drie dagen om je eventueel terug te trekken uit de koop. Enkel wanneer je ontbindende voorwaarden hebt opgenomen in de koopakte kun je op een later moment nog onder de koop uit.

Valkuil 2: Er zit een fout in het voorlopig koopcontract

Een koopcontract wordt opgesteld door de verkopende partij of de notaris. Fouten zijn menselijk. Het is daarom altijd belangrijk om het koopcontract te controleren op fouten voordat jij er een handtekening onder zet. Zodra jij jouw handtekening hebt gezet zit je daadwerkelijk vast aan de koop van de woning. Je kunt dan niet meer terugkomen op details en afspraken die gemaakt zijn met de verkopende partij. Zorg er dus voor dat deze goed zijn vermeld in de koopakte. Het is ook altijd verstandig om bijvoorbeeld jouw aankoopmakelaar of een jurist te vragen of hij het koopcontract voor je wil controleren.

Valkuil 3: Je krijgt de financiering niet rond

Er kunnen meerdere redenen zijn dat jij jouw financiering niet rond krijgt. Wellicht blijk je meer financiële verplichtingen te hebben dan je aanvankelijk dacht, trekken de kopers van jouw huidige woning zich onverwachts terug, of misschien weigert jouw werkgever om een intentieverklaring te geven. Wanneer je geen hypotheek (meer) kunt krijgen, kun je de woning helaas ook niet betalen. Zorg er daarom altijd voor dat je een voorbehoud van financiering opneemt in het voorlopig koopcontract. Wanneer je dit niet doet en blijkt dat jij de financiering niet rond kunt krijgen, dan kun je enkel nog van de koop afzien door een boete van maar liefst 10% van de aankoopprijs te betalen.

Volg de gratis online aankooptraining en ontdek alle valkuilen die je als huizenkoper echt moet vermijden. Schrijf je nu in!

Controle koopakte

Een voorlopig koopcontract is een ingewikkeld document. Er staat veel informatie in en een foutje zit in een klein hoekje. Het is erg belangrijk dat je de koopakte controleert. Fouten kunnen nu nog aangepast worden, maar bij de overdracht bij de notaris is het belangrijk dat er geen fouten meer in het koopcontract staan. Libero Aankoop controleert altijd de koopakte en stuurt jou een begrijpelijk verslag van de bevindingen. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,6
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 808 beoordelingen