Wat doet een aankoopmakelaar?

Na een lange zoektocht vind je een woning die helemaal bij jouw wensen aansluit. Er zijn al meerdere woningen aan je voorbij gegaan, omdat ze al verkocht waren voordat je de kans had een bezichtiging te plannen. Dit wil je niet nog eens laten gebeuren, maar je wilt ook niet onnodig geld kwijt zijn. Heb je een aankoopmakelaar nodig?

Waarom is een aankoopmakelaar handig?

  • Een aankoopmakelaar kent het aankoopproces als geen ander. Hij wijst jou op zaken die je wellicht over het hoofd zou zien en voert de onderhandelingen kundig dankzij zijn jarenlange ervaring. Door de informatie die hij bij de verkoper los probeert te krijgen, weet hij al snel wat een reëel openingsbod is.
  • De verkoopmakelaar zal zijn trukendoos gesloten houden zodra hij ziet dat hij te maken heeft met een aankoopmakelaar.
  • De aankoopmakelaar kan de woning objectief beoordelen, aangezien hij geen enkel gevoel heeft bij de woning.
  • De aankoopmakelaar zal altijd het koopcontract voor jou controleren, nadelige bepalingen voor je wegfilteren en ontbindende voorwaarden voor je opnemen. Hij kan deze ontbindende voorwaarden tevens meenemen in de onderhandelingen.
  • Een volledige service van een aankoopmakelaar omvat ook een bouwkundige controle en een taxatierapport. Voert de aankoopmakelaar deze niet zelf uit? Dan zal hij externe deskundigen inschakelen. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur en een erkend taxateur.
  • Er is veel tijdswinst door deskundige afwikkeling. Hierdoor verlies je geen onnodige tijd. Dit kan onder andere gunstig zijn voor de verkoop van je eigen huis, maar is in sommige situaties ook noodzakelijk, als er bijvoorbeeld meerdere geïnteresseerden zijn.
  • Doordat een aankoopmakelaar in de meeste gevallen meer van de prijs af krijgt dan een particulier dat kan, verdient hij zich gemakkelijk terug. Dit levert je al snel duizenden euro's op.

Is een aankoopmakelaar verplicht?

Een aankoopmakelaar is niet verplicht. Je mag een huis kopen zonder een aankoopmakelaar in te schakelen. De aankoop of verkoop van een huis kan ook zonder makelaar. Hiermee bespaar je enerzijds kosten op de aankoopmakelaar of verkopend makelaar, maar anderzijds onderhandelt een aankoopmakelaar vaak beter dan je zelf zou kunnen. Aankoopbegeleiding is immers dagelijkse kost voor een aankoopmakelaar, terwijl jij maar een paar keer een huis zal kopen.

Moet je dan wel of geen aankoopmakelaar inschakelen? Een aankoopmakelaar helpt jou om de aankoop van jouw woning zo goed mogelijk te laten verlopen. Jij ervaart dus minder stress en kunt veel geld besparen op de vraagprijs van de woning.

Wat kost een makelaar bij aankoop?

Je hebt al een aankoopmakelaar van Libero Aankoop voor € 1.695,-. Voor dit bedrag regelen we alles rondom de aankoop van jouw huis. 

Voor gedetailleerde informatie over het aankoopmakelaar tarief van Libero Aankoop kun je het beste kijken op de desbetreffende pagina.

Sluiten
Waar kunnen we jou mee helpen?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je aAl een woning op het oog? (optioneel)
8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 603 beoordelingen