Wat doet een aankoopmakelaar?

Na een lange zoektocht vind je een woning die helemaal bij jouw wensen aansluit. Er zijn al meerdere woningen aan je voorbij gegaan, omdat ze al verkocht waren voordat je de kans had een bezichtiging te plannen. Dit wil je niet nog eens laten gebeuren, maar je wilt ook niet onnodig geld kwijt zijn. Heb je een aankoopmakelaar nodig?

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar verzorgt de aankoopbegeleiding van jouw woning. Een aankoopmakelaar helpt je dus bij het kopen van een huis. Waar de ene aankopend makelaar het gehele verkoopproces voor zijn rekening neemt, verzorgt de ander een deel van dit proces. Onze aankoopmakelaar helpt jou met:

  • Onderhandelen tot de bodemprijs;

  • Taxatie;

  • Bouwkundige keuring;

  • Controle van het koopcontract;

  • Een notaris vinden.

Is een aankoopmakelaar verplicht?

Een aankoopmakelaar is niet verplicht. Je mag een huis kopen zonder een aankoopmakelaar in te schakelen. De aankoop of verkoop van een huis kan ook zonder makelaar. Hiermee bespaar je enerzijds kosten op de aankoopmakelaar of verkopend makelaar, maar anderzijds onderhandelt een aankoopmakelaar vaak beter dan je zelf zou kunnen. Aankoopbegeleiding is immers dagelijkse kost voor een aankoopmakelaar, terwijl jij maar een paar keer een huis zal kopen.

Moet je dan wel of geen aankoopmakelaar inschakelen? Een aankoopmakelaar helpt jou om de aankoop van jouw woning zo goed mogelijk te laten verlopen. Jij ervaart dus minder stress en kunt veel geld besparen op de vraagprijs van de woning.

Wat kost een makelaar bij aankoop?

De kosten van een aankoopmakelaar bedragen bij Libero Aankoop 1248,- inclusief btw. Bij dit tarief zijn de volgende zaken inbegrepen:

  • Onderhandelen en/of bieden op een huis;

  • Bouwkundige meeloopkeuring;

  • Taxatierapport;

  • Juridische check van de koopakte;

  • Hulp bij het vinden van een notaris.

Voor gedetailleerde informatie over het aankoopmakelaar tarief van Libero Aankoop kun je het beste kijken op de desbetreffende pagina.

Waarom is een aankoopmakelaar handig?

Een goede aankoopmakelaar helpt jou bij de aankoop van een woning, regelt randzaken en zorgt voor een goede afwikkeling van de overdracht. Een aankoopmakelaar is dus handig om in te schakelen als je niet teveel stress rondom de aankoop van een woning, een grote kans op succes en het beste onderhandelingsresultaat wil. Of de aankoopmakelaar nu moet bieden op een huis of kan onderhandelen tot het beste resultaat, jij hebt voordeel met een aankoopmakelaar.

8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 494 beoordelingen
Sluiten
Live chat - Online