Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is gespecialiseerd in het kopen van woningen en houdt zich niet bezig met woningverkoop. Hij helpt met de onderhandelingen, maar soms is het takenpakket uitgebreider. 

Wat doet een aankoopmakelaar?

De hoofdtaak van een aankoopmakelaar is het kopen van woningen. Het takenpakket staat niet echter niet vast. Hieronder ziet u welke taken een gemiddelde aankoopmakelaar uitvoert en wat de service van Libero Aankoop is.

Taken van de aankoopmakelaar

Libero Aankoop heeft zich volledig gespecialiseerd in aankoopbegeleiding. Daarom maak je een makelaar van Libero Aankoop 3,4x meer kans op jouw droomhuis. Wij werken volledig online: zo kunnen wij supersnel handelen. Wij gaan dus niet mee naar de bezichtiging en dat zie je terug in ons lage tarief.

Een huis zoeken

Sommige makelaars houden zich bezig met de zoektocht naar jouw nieuwe huis. Zij helpen jou met bedenken wat voor soort woning, prijsklasse en locatie past bij jouw wensen. Aankoopmakelaars zijn altijd op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt.

Bezichtigen

Sommige aankoopmakelaars gaan met je mee naar de bezichtiging. Zij bekijken de woning kritisch en stellen vragen aan de verkoopmakelaar. Op basis van de bezichtiging krijg je advies over de woning en de prijs.

Onderhandelen

Een aankoopmakelaar vindt de beste prijs voor jouw nieuwe huis en onderhandelt tot het beste resultaat. Hij koopt dagelijks woningen en weet daardoor alles van het aankoopproces. Met een aankoopmakelaar betaal je niet alleen aannemelijk minder voor je huis, de kans dat jij de woning koopt is ook nog eens veel groter.

Begeleiding na de aankoop

Een goede aankoopmakelaar begeleidt je ook na het prijsakkoord. Hij helpt je met de vervolgstappen, zoals:

 • Een hypotheekadviseur;
 • Een bouwkundige keuring;
 • Een gevalideerd taxatierapport;
 • Een notaris;
 • De controle van de koopakte.

Wanneer een aankoopmakelaar inschakelen

Je schakelt een aankoopmakelaar in als je zo min mogelijk voor je woning wilt betalen en zoveel mogelijk kans op een woning wilt. Dat doe je als je hebt besloten te willen verhuizen of als je een woning hebt gevonden die je wilt kopen. Dit zijn niet alle voordelen van een aankoopmakelaar, er zijn meer redenen om een specialist in te schakelen voor de aankoop van een woning. Met Libero Aankoop bent u verzekerd van de volgende voordelen:

 • Landelijke aankoopbegeleiding;
 • Complete begeleiding tot aan de notaris;
 • Hulp bij de keuze voor een hypotheekadviseur;
 • Inclusief bouwkundige meeloopkeuring;
 • Inclusief gevalideerd taxatierapport;
 • Online en supersnel.

Aankoopmakelaar kosten

De complete aankoopbegeleiding van Libero Aankoop kost € 2.345,-. Dit is de prijs voor complete aankoopbegeleiding inclusief bouwkundige meeloopkeuring, gevalideerd taxatierapport. Wij zijn er voor je vanaf het moment dat je een woning op het oog hebt tot aan de notaris. We helpen je met het vinden van een goede notaris. Als het ons lukt om onder de vraagprijs te onderhandelen, betaal je ons 10% van dit onderhandelingsresultaat bovenop de prijs voor onze aankoopbegeleiding.

Voorbeeldberekening
Vraagprijs
Aankoopprijs
Resultaat
Dossierkosten: (..)
Basistarief: (..)
Onderhandelingsresultaat: (..)
Totaal: (..)
(..)

  Sluiten
  Interesse in een adviesgesprek?
  Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
  Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
  Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
  Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
  Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
  Live chat - Online

  Spreek een aankoopmakelaar

  Bel 088-4303022088-4303032

  Nu bereikbaar

  Liever terug gebeld worden?

  Contact gegevens
  Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
  8,7
  Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 692 beoordelingen