Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Maandag 18 oktober om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is gespecialiseerd in het kopen van woningen en houdt zich niet bezig met woningverkoop. Hij helpt met de onderhandelingen, maar soms is het takenpakket uitgebreider. 

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Je schakelt een aankoopmakelaar in als je niet zonder begeleiding een woning wilt kopen. Uiteraard kun je ervoor kiezen de gesprekken zelf te voeren als je verstand hebt van de huidige woningmarkt en alle financiële aspecten. Een gespecialiseerde aankoopmakelaar koopt alleen maar woningen en is daardoor een echte expert in het vakgebied. Met een aankoopmakelaar van Libero Aankoop maak je meer kans op een woning en koop je onder de gunstigste voorwaarden.

Wat doet een aankoop makelaar?

Een aankoopmakelaar helpt je bij de aankoop van een woning. Het takenpakket staat niet echter niet vast. Hieronder zie je welke taken een gemiddelde aankoopmakelaar uitvoert en wat de service van Libero Aankoop is.

Taken van de aankoopmakelaar

Libero Aankoop heeft zich volledig gespecialiseerd in aankoopbegeleiding. Daarom maak je een makelaar van Libero Aankoop 3,4x meer kans op jouw droomhuis. Wij werken volledig online: zo kunnen wij supersnel handelen. Wij gaan dus niet mee naar de bezichtiging en dat zie je terug in ons lage tarief.

Als je een huis koopt met een aankoopmakelaar, wat doet hij dan voor je?

Een huis zoeken

Sommige makelaars houden zich bezig met de zoektocht naar jouw nieuwe huis. Zij helpen jou met bedenken wat voor soort woning, prijsklasse en locatie past bij jouw wensen. Aankoopmakelaars zijn altijd op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt.

Bezichtigen

Bij de bezichtiging moet je antwoord geven op één vraag: 'Zie jij jezelf daar wonen?'. Bij het antwoord op die vraag heb je geen aankoopmakelaar nodig, terwijl een traditionele aankoopmakelaar wel meegaat naar de bezichtiging. Dat is precies wat een traditionele aankoopmakelaar zo duur maakt.

Als jij jezelf in de woning ziet wonen, stel je jezelf een volgende vraag: 'Kan ik dit huis kopen?' Daar hebben we aankoopmakelaars voor die jouw bod zo gunstig mogelijk verpakken en verwoorden. Libero Aankoop helpt je dus met het beantwoorden van de vraag waar je zelf geen antwoord op weet. 

Onderhandelen

Een aankoopmakelaar vindt de beste prijs voor jouw nieuwe huis en onderhandelt tot het beste resultaat. Hij koopt dagelijks woningen en weet daardoor alles van het aankoopproces. Met een aankoopmakelaar betaal je niet alleen aannemelijk minder voor je huis, de kans dat jij de woning koopt is ook nog eens veel groter.

Begeleiding na de aankoop

Een goede aankoopmakelaar begeleidt je ook na het prijsakkoord. Hij helpt je met de vervolgstappen, zoals:

  • Een bouwkundige keuring;
  • Een gevalideerd taxatierapport;
  • Een notaris;
  • De controle van de koopakte.

Hoe werkt een aankoopmakelaar?

Sommige aankoopmakelaars werken online, waardoor zij snel kunnen handelen. Anderen werken lokaal en gaan mee met een bezichtiging. Waar kijkt een aankoopmakelaar naar?

  • De vraagprijs;
  • De eigenschappen van de woning, zoals locatie en type woning;
  • De (lokale) woningmarkt;
  • De bouwkundige staat van een woning. Een goede aankoopmakelaar regelt een bouwkundige keuring voor je.
  • De persoonlijke situatie van de verkoper;

De aankoopmakelaar zet zijn expertise in om jouw huis succesvol en voor de laagste prijs aan te kopen.

Wanneer een aankoopmakelaar inschakelen

Je schakelt een aankoopmakelaar in zodra je een woning op het oog hebt. Je bezichtigt de woning zelf. Als je de woning wilt kopen, schakel je Libero Aankoop in. Wij brengen binnen een dag een bod voor je uit.

Aankoopmakelaar vergelijken

Door de service en prijzen van aankoopmakelaars te vergelijken, kan je veel geld besparen. Kies altijd een aankoopmakelaar die 100% aankoopmakelaar is en geen woningen verkoopt. Zo weet je zeker dat hij een expert is in het kopen van woningen. Daarnaast heeft de aankoopmakelaar geen dubbele belangen, omdat hij geen woning hoeft te verkopen.

Wat kost een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar kost € 1.249,-. Dit is de prijs voor onbeperkte aankoopbegeleiding tot we een woning voor je hebben gekocht. Wij zijn er voor je vanaf het moment dat je een woning op het oog hebt tot aan de notaris. We helpen je met het vinden van een goede notaris en een taxateur.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 701 beoordelingen