Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 10 augustus om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Bouwkundige keuring bij aankoop huis | Libero Aankoop

Bij een bouwkundige keuring laat je een bouwkundige kijken naar de staat van jouw nieuwe woning. Na een bouwkundige keuring weet je precies wat de gebreken van een woning zijn, hoe je ze verhelpt en wat de geschatte kosten zijn. Bovendien voldoe je aan de onderzoeksplicht als je een bouwkundige keuring laat uitvoeren bij aankoop van de woning.

Wat is een bouwkundige keuring?

De bouwkundige controleert jouw nieuwe huis op bouwkundige gebreken en zaken die verbetert kunnen worden. Alles wat je maar kunt bedenken, wordt grondig gecontroleert. Zo zal de bouwkundige het dak goed controleren, de kruipruimte checken op gebreken en kijken of er bijvoorbeeld asbest in de woning is verwerkt. Ook kleine zaken worden gecontroleerd. De bouwkundige zal foto's maken tijdens de keuring, zodat er een bouwkundig rapport opgemaakt kan worden aan de hand van de foto's. Je kunt vaak kiezen tussen een keuring met bouwkundig rapport en een bouwkundige meeloopkeuring. 

  • Bouwkundig rapport. Bij deze bouwkundige keuring zal de bouwkundige een rapport opmaken van zijn bevindingen en aanbevelingen. Dit rapport ontvang je een paar dagen na de bouwkundige keuring.
  • Bouwkundige meeloopkeuring. Bij een bouwkundige meeloopkeuring ben je aanwezig bij de bouwkundige keuring. Je gaat samen met de bouwkundige door jouw woning en maakt aantekeningen van zijn bevindingen en aanbevelingen. Je ontvangt geen rapport, dus jouw aantekeningen zijn belangrijk. Vaak kun je later alsnog beslissen dat je een bouwkundig rapport wilt.

Kosten bouwkundige keuring

De kosten van een bouwkundige keuring verschillen per bouwkundige. Verschillende bouwkundig experts hanteren verschillende tarieven. Een bouwkundige meeloopkeuring is vaak een stuk goedkoper dan een bouwkundige rapport. Zo kun je een hoop geld besparen op jouw bouwkundige keuring en voldoe je direct aan jouw onderzoeksplicht. Bij Libero Aankoop is een meeloopkeuring inbegrepen in de complete aankoopbegeleiding, dan betaal je er dus niets extra's voor.

Bouwkundige vinden

Wanneer bouwkundige keuring?

De meningen over het juiste moment voor de bouwkundige keuring verschillen. Aan de ene kant is het een goed idee om de keuring uit te laten voeren voordat je gaat onderhandelen, zodat je het resultaat mee kunt nemen in de onderhandelingen. Aan de andere kant laat je hiermee zien dat je serieuze interesse in de woning hebt, wat jouw onderhandelingspositie niet ten goede komt. De prijs van de woning zal minder zakken, omdat jij de woning graag wilt kopen. Het is mogelijk om het voorbehoud van bouwkundige keuring mee te nemen in de onderhandelingen. Verkopers zijn hier echter meestal niet bij mee, wat niet goed is voor jouw onderhandelingspositie. Geïnteresseerden die dit voorbehoud niet hebben, hebben vaan een streepje voor. Een goede oplossing voor het juiste moment van de bouwkundige keuring is om hem in de wettelijke bedenktijd te laten uitvoeren. Als er dan grote gebreken zijn, kun je zonder voorbehoud onder de aankoop van de woning uit. Je kunt dan eventueel ook opnieuw onderhandelen. 

Bij Libero Aankoop zit de bouwkundige meeloopkeuring in het aankooppakket. Daar hoef je dus niet meer over na te denken! Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever terug gebeld worden?

Contact gegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 692 beoordelingen