Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 6 februari om 19:30 uur geven wij Woning kopen? Nieuwe methode: Duaal bod...

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!

Bouwkundige keuring bij aankoop huis | Libero Aankoop

Bij een bouwkundige keuring laat je een bouwkundige kijken naar de staat van jouw nieuwe woning. Na een bouwkundige keuring weet je precies wat de gebreken van een woning zijn, hoe je ze verhelpt en wat de geschatte kosten zijn. Bovendien voldoe je aan de onderzoeksplicht als je een bouwkundige keuring laat uitvoeren bij aankoop van de woning.

Wat is een bouwkundige keuring?

De bouwkundige controleert jouw nieuwe huis op bouwkundige gebreken en zaken die verbeterd kunnen worden. Alles wat je maar kunt bedenken, wordt grondig gecontroleerd. Zo zal de bouwkundige het dak goed controleren, de kruipruimte checken op gebreken en kijken of er bijvoorbeeld asbest in de woning is verwerkt. Ook kleine zaken worden gecontroleerd. De bouwkundige zal foto's maken tijdens de keuring, zodat er een bouwkundig rapport opgemaakt kan worden aan de hand van de foto's. Je kunt vaak kiezen tussen een keuring met bouwkundig rapport en een bouwkundige meeloopkeuring. 

  • Bouwkundig rapport. Bij deze bouwkundige keuring zal de bouwkundige een rapport opmaken van zijn bevindingen en aanbevelingen. Dit rapport ontvang je een paar dagen na de bouwkundige keuring.
  • Bouwkundige meeloopkeuring. Bij een bouwkundige meeloopkeuring ben je aanwezig bij de bouwkundige keuring. Je gaat samen met de bouwkundige door jouw woning en maakt aantekeningen van zijn bevindingen en aanbevelingen. Je ontvangt geen rapport, dus jouw aantekeningen zijn belangrijk. Vaak kun je later alsnog beslissen dat je een bouwkundig rapport wilt.

Kosten bouwkundige keuring

De kosten van een bouwkundige keuring verschillen per bouwkundige. Verschillende bouwkundig experts hanteren verschillende tarieven. Een bouwkundige meeloopkeuring is vaak een stuk goedkoper dan een bouwkundige rapport. Zo kun je een hoop geld besparen op jouw bouwkundige keuring en voldoe je direct aan jouw onderzoeksplicht. 

Bouwkundige vinden

Wanneer bouwkundige keuring?

De meningen over het juiste moment voor de bouwkundige keuring verschillen. Aan de ene kant is het een goed idee om de keuring uit te laten voeren voordat je gaat bieden, zodat je het resultaat mee kunt nemen in de gesprekken. Aan de andere kant laat je hiermee zien dat je serieuze interesse in de woning hebt, wat jouw positie niet ten goede komt. De prijs van de woning zal minder zakken, omdat jij de woning graag wilt kopen. Het is mogelijk om het voorbehoud van bouwkundige keuring mee te nemen in de gesprekken. Verkopers zijn hier echter meestal niet bij mee, wat niet goed is voor jouw positie. Geïnteresseerden die dit voorbehoud niet hebben, hebben vaan een streepje voor. Een goede oplossing voor het juiste moment van de bouwkundige keuring is om hem in de wettelijke bedenktijd te laten uitvoeren. Als er dan grote gebreken zijn, kun je zonder voorbehoud onder de aankoop van de woning uit. Je kunt dan eventueel ook opnieuw onderhandelen. 

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

48 uur voorsprong op Funda

Dit wil jij toch ook? Jij wilt het nieuwe woningaanbod in je mailbox krijgen, nog voordat de huizen op Funda staan! Dat kan met de woningalert van Libero Aankoop. Gebruik deze enorme voorsprong om jouw kansen op een geaccepteerd bod te vergroten. Wees de concurrentie voor en plan snel een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen wij samen het perfecte bod, nog voordat het huis op Funda staat.

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 32.150 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 32.151 wordt.

Het onderhandelingsresultaat

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet teveel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit teveel voor een woning. 

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 769 beoordelingen