Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 29 juli om 19:30 uur geven wij Woning kopen? De Gouden Tips

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Bouwkundige keuring bij aankoop huis | Libero Aankoop

Bij een bouwkundige keuring laat je een bouwkundige kijken naar de staat van jouw nieuwe woning. Na een bouwkundige keuring weet je precies wat de gebreken van een woning zijn, hoe je ze verhelpt en wat de geschatte kosten zijn. Bovendien voldoe je aan de onderzoeksplicht als je een bouwkundige keuring laat uitvoeren bij aankoop van de woning.

Wat is een bouwkundige keuring?

De bouwkundige controleert jouw nieuwe huis op bouwkundige gebreken en zaken die verbeterd kunnen worden. Alles wat je maar kunt bedenken, wordt grondig gecontroleerd. Zo zal de bouwkundige het dak goed controleren, de kruipruimte checken op gebreken en kijken of er bijvoorbeeld asbest in de woning is verwerkt. Ook kleine zaken worden gecontroleerd. De bouwkundige zal foto's maken tijdens de keuring, zodat er een bouwkundig rapport opgemaakt kan worden aan de hand van de foto's. Je kunt vaak kiezen tussen een keuring met bouwkundig rapport en een bouwkundige meeloopkeuring. 

  • Bouwkundig rapport. Bij deze bouwkundige keuring zal de bouwkundige een rapport opmaken van zijn bevindingen en aanbevelingen. Dit rapport ontvang je een paar dagen na de bouwkundige keuring.
  • Bouwkundige meeloopkeuring. Bij een bouwkundige meeloopkeuring ben je aanwezig bij de bouwkundige keuring. Je gaat samen met de bouwkundige door jouw woning en maakt aantekeningen van zijn bevindingen en aanbevelingen. Je ontvangt geen rapport, dus jouw aantekeningen zijn belangrijk. Vaak kun je later alsnog beslissen dat je een bouwkundig rapport wilt.

Kosten bouwkundige keuring

De kosten van een bouwkundige keuring verschillen per bouwkundige. Verschillende bouwkundig experts hanteren verschillende tarieven. Een bouwkundige meeloopkeuring is vaak een stuk goedkoper dan een bouwkundige rapport. Zo kun je een hoop geld besparen op jouw bouwkundige keuring en voldoe je direct aan jouw onderzoeksplicht. 

Bouwkundige vinden

Wanneer bouwkundige keuring?

De meningen over het juiste moment voor de bouwkundige keuring verschillen. Aan de ene kant is het een goed idee om de keuring uit te laten voeren voordat je gaat bieden, zodat je het resultaat mee kunt nemen in de gesprekken. Aan de andere kant laat je hiermee zien dat je serieuze interesse in de woning hebt, wat jouw positie niet ten goede komt. De prijs van de woning zal minder zakken, omdat jij de woning graag wilt kopen. Het is mogelijk om het voorbehoud van bouwkundige keuring mee te nemen in de gesprekken. Verkopers zijn hier echter meestal niet bij mee, wat niet goed is voor jouw positie. Geïnteresseerden die dit voorbehoud niet hebben, hebben vaan een streepje voor. Een goede oplossing voor het juiste moment van de bouwkundige keuring is om hem in de wettelijke bedenktijd te laten uitvoeren. Als er dan grote gebreken zijn, kun je zonder voorbehoud onder de aankoop van de woning uit. Je kunt dan eventueel ook opnieuw onderhandelen. 

Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 809 beoordelingen