(Sluiten)
Bespaar op je woningaankoop
 • Binnen 1 dag een scherp bod uitgebracht
 • Geen prijsakkoord? Geen kosten!
 • De beste prijs voor jouw droomwoning
 • Overal in Nederland hulp bij je aankoop
Gratis Adviesgesprek Vrijblijvend informeren Gratis advies voor jouw topaankoop.
8,8

Gemiddelde score van Libero Aankoop
op basis van 385 beoordelingen

Libero Aankoop in de media

meer...

Bekijk onze werkwijze in het kort

Libero Aankoop; 'No cure no pay' Aankoopmakelaar

Gratis online uitzending volgen?

Woensdag 25 oktober om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning. Live, thuis vanaf je eigen bank te volgen!

Aanmelden gratis uitzending

Bereken je voordeel

Tarief van Libero Aankoop

Libero Aankoop biedt je volledige aankoopbegeleiding. Daarbij hechten wij grote waarde aan de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat jij een gouden aankoop doet schakelen wij maar liefst drie deskundigen in. Een makelaar voor de onderhandelingen, een bouwkundige en een taxateur.

Vast tarief van €665 + bonus

Onze ervaren makelaars zorgen ervoor dat jij de woning koopt voor de allerlaagste prijs. Daarnaast profiteer je altijd van de expertise van onze specialisten.

Wij vinden het belangrijk dat we het onderste voor je uit de kan halen, daarom is het tarief gebaseerd op onze prestatie. We werken namelijk met een basisbedrag van € 665 en een bonus van 10% over het onderhandelingsresultaat (minimaal € 330). 

Benieuwd naar het verschil tussen de kosten van een traditionele aankoopmakelaar en Libero Aankoop? Bekijk het rekenvoorbeeld hieronder:

 • Messcherpe onderhandelingen
 • Contact met verkopende partij
 • Bouwkundige meeloopkeuring
 • Taxatierapport, opgesteld door een erkende taxateur
 • Juridische controle van het koopcontract
 • Hulp bij het zoeken van een notaris
 • No cure, no pay

RekenvoorbeeldPrijsvergelijking op basis van het gemiddelde onderhandelingsresultaat in 2016excl. btwincl. btw

Makelaar X

Vraagprijs woning

€ 250.000

Resultaat onderhandelingen

€ 6.750 (2,7%)

Uiteindelijke aankoopprijs woning

€ 243.250

Gemiddelde onderhandelingsresultaat landelijk

Tarief Makelaar X

€ 3.648,75€ 4.414,99

(1,5% van de aankoopprijs)

Jouw voordeel

€ 3.101,25€ 2.335,01

 Libero Aankoop

Vraagprijs woning

€ 250.000

Resultaat onderhandelingen

€ 15.000 (6,0%)

Uiteindelijke aankoopprijs woning

€ 235.000

Gemiddelde onderhandelingsresultaat Libero Aankoop

Tarief Libero Aankoop

€ 2.165,-€ 2.619,65

(Basistarief van € 665 + 10% bonus onderhandelingsresultaat is € 2.165,- exclusief 21% btw)€ 2.619,65 inclusief 21% btw)

Jouw voordeel

€ 12.835,-€ 12.380,35

Wil je direct besparen op de aankoop van jouw droomwoning? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Vrijblijvend informeren

Alles over de prestatiebonus

Naast het basisbedrag vragen wij een bonus van 10% over het bedrag dat wij professioneel van de vraagprijs af weten te dingen (tot een onderhandelingsresultaat van maximaal € 25.000, daarna daalt het bonustarief in twee stappen tot 3%) Bij een onderhandelingsresultaat van meer dan € 50.000 is ons bonuspercentage nog maar 3%.
Wij onderhandelen tot de laagst mogelijke prijs, wat zowel in jouw voordeel, als in ons voordeel is. No cure, no pay. Fair en transparant.

Gaat er € 55.000 van de prijs af dan betaal je ons dus 10% over de eerste € 25.000, 6% over de tweede € 25.000 en 3% over de resterende € 5.000. Onze bonus is dan € 2.500 + € 1.500 + € 150 = € 4.150 (exclusief 21% btw). Dit prestatietarief is fair en transparant! In wezen wordt onze bonus betaald door de verkoper, die immers (veel) minder voor zijn woning krijgt.

Hoe beter wij onderhandelen, hoe hoger onze bonus en hoe minder jij voor de woning betaalt.

Als er minder dan € 3.500 van de prijs af gaat, dat is bijvoorbeeld wel eens het geval bij nieuwbouwwoningen, dan rekenen wij voor onze totale service een vast bedrag van € 995 exclusief 21% btw.

BTW

Binnen de makelaardij is het gebruikelijk om tarieven te noemen exclusief 21% btw. Alle genoemde bedragen zijn dus exclusief btw (tenzij anders aangegeven).

Betaling achteraf via de notaris

Bewaar onze factuur goed, want onze kosten zijn deels fiscaal te verrekenen. Deze verrekening volgt via de notaris. Je hoeft ons dus niet vooraf te betalen. Verhuizen is al duur genoeg en daar kun je jouw spaargeld beter voor gebruiken. 

No cure, no pay

Terugtrekken fase 1:

Na de onderhandelingen die wij voor je voeren, komen wij uit op een bodemprijs. Aan de hand van deze bodemprijs kun je ervoor kiezen door te gaan met de aankoop, of de aankoop te annuleren.
Kosten indien je op dit moment annuleert: € 0

Terugtrekken fase 2:

De uitkomsten van de bouwkundig specialist geven jou nieuwe inzichten in de woning. Het kan voorkomen dat je met deze nieuwe inzichten de woning niet meer interessant (genoeg) vindt. Besluit je aan de hand van deze nieuwe inzichten de aankoop te annuleren? Dan rekenen wij een bedrag van € 250 (excl. 21% btw).

Let op: de uitkomsten van de bouwkundige kunnen ook aanleiding geven tot het heropenen van de onderhandelingen. Dit is afhankelijk van jouw wensen.

Annuleren in een latere fase komt vrijwel niet voor, maar mocht hiervan wel sprake zijn, dan betaal je een bedrag tot maximaal € 665 (excl. 21% btw). Dit bedrag zal dus nooit hoger uitvallen als je de aankoop annuleert.

Wanneer je besluit om de woning daadwerkelijk aan te kopen, betaal je ons het basisbedrag van € 665 plus de bonus over het onderhandelingsresultaat (beiden excl. 21% btw).

Wat als er geen onderhandelruimte is?

Blijkt uit onze resultaatscan dat er niets van de prijs af kan, maar wil je de woning nog wel aankopen, ook voor de vraagprijs? Dan ben je vrij om de woning aan te kopen zonder gebruik te maken van onze service.

Wil je nog wel van onze service gebruik maken? Dan schakelen wij een bouwkundig specialist en taxateur (inclusief erkend taxatierapport) voor jou in, controleren wij de koopakte en helpen we je bij het vinden van de goedkoopste notaris. Je betaalt in dat geval niet meer dan € 995 (excl. 21% btw).

Wat gebeurt er bij een vanaf-prijs?

Steeds vaker worden woningen aangeboden met een vanaf-prijs. Dit houdt in dat de prijs die voor de woning wordt gevraagd de minimale prijs is die de verkopers voor de woning willen krijgen. Onderhandelen is dan niet van toepassing. Wij snappen wel dat je ook in dat geval de hulp van een professional kunt gebruiken. Bij woningen met een vanaf-prijs bieden wij jou dan ook onze complete aankoopbegeleiding. Je leest hier alles over op onze speciale pagina over de aankoopbegeleiding bij een vanaf-prijs.

Gratis in contact komen voor een vrijblijvend adviesgesprek?

Vul dan ons contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe werkt het? Vrijblijvend contact opnemen

Live chat - Online