Optie of "onder bod"

Vraag: Je hebt een woning op het oog, maar de makelaar geef aan 'onder bod' te zijn. Wat betekent dat dan voor jou?

Antwoord: Als een woning 'onder bod' is, dan betekent dat, dat de makelaar een serieuze geïnteresseerde heeft. De verkopende makelaar heeft deze geïnteresseerde toegezegd dat hij/zij onderhandelingen met andere partijen niet zal bevorderen. Je kunt deze woning nog wel bezichtigen en je bent ook nog steeds vrij om een bod uit te brengen. De verkopende makelaar zal wel altijd eerst de onderhandelingen met de eerste partij af moeten ronden voordat deze op jouw bod in kan gaan.

Een optie op de woning
Een optie op de woning betekent dat jij als potentiële koper het recht hebt om tijdens een bepaalde periode de woning te kopen, de voorwaarden voor de koop heb je van tevoren al besproken. Als je een optie hebt, dan mag de verkoper de woning in die periode niet aan een andere partij verkopen.

Verdiep je verder in dit onderwerp.

Een optie of onder bod aanvragen

Een optie of 'onder bod' geeft je wat extra tijd om alles goed op een rijtje te zetten. Maar er zitten ook nadelen aan deze constructies. Zo zal een verkoper niet snel akkoord gaan met een optie, er is immers nog steeds onzekerheid over de verkoop van de woning en de verkoper mag niet aan een andere partij verkopen.

Ook het 'onder bod' zijn van een woning bied je nog geen zekerheid. Hoewel de verkopende makelaar geen andere onderhandelingen mag bevorderen, staat het andere kopers wel vrij om een bod uit te brengen. Pas als het koopcontract door jou én de verkoper is ondertekent is de woning van jou en kan er geen andere partij meer tussen komen.

Hulp van Libero Aankoop bij optie of onder bod

Libero Aankoop zal namens jou onderhandelen met de verkopende makelaar. We zorgen daarbij altijd voor snelheid en proberen zo snel mogelijk in onderhandeling te komen. Uiteraard is ons doel het achterhalen van de laagste prijs voor de woning. Onze makelaars weten dan ook uitstekend wat een goed openingsbod is. Wanneer de verkopende partij het openingsbod accepteert, is er sprake van officiële onderhandelingen: het huis is onder bod. De aankoop -en verkoopmakelaar zullen vervolgens verder onderhandelen tot er al dan niet een overeenkomst is bereikt.

Gratis Adviesgesprek

8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 489 beoordelingen
Sluiten
Live chat - Online