Woning onder bod en/of een optie nemen op een huis

Vraag: Je hebt een woning op het oog, maar de makelaar geef aan dat de woning onder bod is. Wat betekent dat dan voor jou?

Antwoord: Als een woning onder bod is, betekent het dat de makelaar een serieuze geïnteresseerde heeft. De verkopende makelaar heeft deze geïnteresseerde toegezegd dat hij/zij onderhandelingen met andere partijen niet zal bevorderen. Je kunt deze woning nog wel bezichtigen en je bent ook nog steeds vrij om een bod uit te brengen. De verkopende makelaar zal wel altijd eerst de onderhandelingen met de eerste partij af moeten ronden voordat deze op jouw bod in kan gaan.

Een optie op de woning
Een optie op de woning betekent dat jij als potentiële koper het recht hebt om tijdens een bepaalde periode de woning te kopen, de voorwaarden voor de koop heb je van tevoren al besproken. Als je een optie op een huis hebt, mag de verkoper de woning in die periode niet aan een andere partij verkopen.

Verdiep je verder in dit onderwerp.

Optie op een huis of huis onder bod

Een optie op een huis nemen en een woning onder bod geven je wat extra tijd om alles goed op een rijtje te zetten. Maar er zitten ook nadelen aan deze constructies. Zo zal een verkoper niet snel akkoord gaan met een optie nemen op een woning. Er is immers nog steeds onzekerheid over de verkoop van de woning en de verkoper mag niet aan een andere partij verkopen.

Ook een woning onder bod biedt je nog geen zekerheid. Hoewel de verkopende makelaar geen andere onderhandelingen mag bevorderen, staat het andere kopers wel vrij om een bod uit te brengen. Pas als het koopcontract door jou én de verkoper is ondertekend, is de woning van jou en kan er geen andere partij meer tussen komen.

Hulp bij huis onder optie of woning onder bod

Libero Aankoop zal namens jou onderhandelen met de verkopende makelaar. We zorgen daarbij altijd voor snelheid en proberen zo snel mogelijk in onderhandeling te komen. Uiteraard is ons doel het achterhalen van de laagste prijs voor de woning. Onze makelaars weten dan ook uitstekend wat een goed openingsbod is. Wanneer de verkopende partij het openingsbod accepteert, is er sprake van officiële onderhandelingen: het huis is onder bod. De aankoop -en verkoopmakelaar zullen vervolgens verder onderhandelen tot er al dan niet een overeenkomst is bereikt.

Gratis Adviesgesprek

8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 513 beoordelingen
Sluiten
Live chat - Online