Bieden op een huis, hoe pak je dat aan?

Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 29 september om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Woning onder bod en/of een optie nemen op een huis

Wat betekenen 'woning onder optie' en 'woning onder bod'? Termen die je regelmatig op Funda en andere huizensites voorbij ziet komen, maar waarvan je vaak niet weet wat ze precies betekeken.

Optie op een huis of huis onder bod

Als een woning onder bod is, betekent het dat de makelaar een serieuze geïnteresseerde heeft. De verkopende partij is al in onderhandeling met een geïnteresseerde partij of de woning wordt op basis van een inschrijving verkocht. Een woning onder bod wordt hoogstwaarschijnlijk op zeer korte termijn verkocht. Als je een woning onder bod al bezichtigd hebt, kun je soms als tweede partij een eindbod uitbrengen. Nieuwe bezichtigingen worden zelden meer aangenomen als de woning onder bod is. 

Zodra een woning waar jij interesse in hebt onder optie of onder bod is, kun je er vanuit gaan dat de verkoop van de woning in een vergevorderd stadium is. Bij nieuwbouwwoningen heb je de mogelijkheid om een optie op het huis te nemen, maar dit kan ook een tweede of derde optie zijn. Bij een woning onder bod komt het voor dat je de mogelijkheid krijgt om een eindbod te doen. Libero Aankoop onderhandelt namens jou met de verkopende makelaar. Het uitbrengen van een eindbod is voor ons dagelijkse kost. We zorgen bovendien altijd voor snelheid en proberen zo snel mogelijk in onderhandeling te komen. 

Gratis Adviesgesprek

Optie nemen op een woning

Een optie op de woning zie je eigenlijk alleen nog bij nieuwbouwwoningen. De voorwaarden voor de koop heb je van tevoren al besproken. Als je een optie op een huis hebt, mag de verkoper de woning in die periode niet aan een andere partij verkopen. Een optie op een bestaande woning kom je in de huidige woningmarkt zelden tegen. Wat je wél tegenkomt op de huidige woningmarkt, leren wij je in onze gratis online aankooptraining.

Sluiten
Waar kunnen we jou mee helpen?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 624 beoordelingen