Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 7 december om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Bieden op een huis

Huis onder bod of optie op een woning

Wat betekenen 'huis onder bod' en 'optie op een woning'? Termen die je regelmatig op Funda en andere huizensites voorbij ziet komen, maar waarvan je vaak niet weet wat ze precies betekeken.

Onder optie of onder bod?

Als een woning onder bod is, betekent het dat de makelaar een serieuze geïnteresseerde heeft. Nieuwe bezichtigingen worden zelden meer aangenomen als de woning onder bod is. Zodra een woning waar jij interesse in hebt onder optie of onder bod is, kun je er vanuit gaan dat de verkoop van de woning in een vergevorderd stadium is. Bij nieuwbouwwoningen heb je de mogelijkheid om een optie op het huis te nemen, maar dit kan ook een tweede of derde optie zijn. Bij een woning onder bod komt het voor dat je de mogelijkheid krijgt om een eindbod te doen.

Kan je nog bieden op een huis onder bod?

Ja, je kunt nog bieden op een huis onder bod. Je moet er echter vanuit gaan dat de verkoop van de woning al bijna rond is. De verkopende partij is al in onderhandeling met een geïnteresseerde partij. Als je een woning onder bod al bezichtigd hebt, kun je soms als tweede partij een eindbod uitbrengen. Nieuwe bezichtigingen worden zelden meer aangenomen als de woning onder bod is. Libero Aankoop onderhandelt namens jou met de verkopende makelaar. Het uitbrengen van een eindbod is voor ons dagelijkse kost. We zorgen bovendien altijd voor snelheid en proberen zo snel mogelijk in onderhandeling te komen. 

Gratis Adviesgesprek

Optie nemen op een woning

Een optie op de woning zie je eigenlijk alleen nog bij nieuwbouwwoningen. De voorwaarden voor de koop heb je van tevoren al besproken. Als je een optie op een huis hebt, mag de verkoper de woning in die periode niet aan een andere partij verkopen. Een optie op een bestaande woning kom je in de huidige woningmarkt zelden tegen. Wat je wél tegenkomt op de huidige woningmarkt, leren wij je in onze gratis online aankooptraining.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 710 beoordelingen