Een bod uitbrengen op een huis, hoe zit dat?

Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Donderdag 30 januari om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Waarom boven vraagprijs bieden?

Je hebt jouw droomhuis gevonden en het kan niet missen, dit huis moet en zal van jou worden! Maar er zijn ook meerdere kapers op de kust! Door de grote concurrentie moet je een goed bod uitbrengen en vaak zelfs boven de vraagprijs bieden. Hoe gaat het bieden boven de vraagprijs in zijn werk?

Boven de vraagprijs bieden

Wil je kans maken op jouw droomwoning en de concurrentie te slim af zijn? Dit is niet onmogelijk, maar wil je kans maken dan moet je in de meeste gevallen boven de vraagprijs bieden. Bij meerdere geïnteresseerden is de kans groot dat de verkopende makelaar een inschrijving organiseert. De inschrijving is erop gericht dat je een eindvoorstel neerlegt voor een bepaalde tijd en datum. Om in dit soort situaties een kans te maken zul je moeten bieden boven de vraagprijs. Maar hoeveel overbieden? Dit heeft alles te maken met factoren als je maximale hypotheek en het al dan niet inleggen van je eigen geld. Een aankoopmakelaar heeft het inzicht om succesvol te bieden boven de vraagprijs. 

Er is helaas geen kant en klare formule die jou zegt hoeveel je moet bieden boven de vraagprijs van een huis. Om jouw bod te bepalen is het verstandig om voor jezelf na te gaan:

  • Wat je maximale hypotheek is;
  • Hoeveel eigen geld je wilt inleggen;
  • Welke ontbindende voorwaarden je wilt meenemen;
  • Op welke termijn je in de woning wilt trekken;
  • Wat voor jouw het maximale bedrag is.

Valkuilen bij bieden boven de vraagprijs

Boven de vraagprijs bieden is niet altijd verstandig. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je eigen geld in moet zetten om de woning te kunnen betalen. Jouw hypotheek dekt namelijk de taxatiewaarde, terwijl bij bieden boven de vraagprijs vaak meer wordt geboden dan de taxatiewaarde. Het verschil tussen jouw bod en de taxatiewaarde zul je zelf moeten betalen. Hier moet je van tevoren rekening mee houden. Ook de ontbindende voorwaarden spelen een grote rol bij boven de vraagprijs bieden. Zet dus eerst alles goed op een rijtje en maak dan de beslissing of je kunt en wilt bieden boven de vraagprijs van het huis.

Wil je hulp bij het bieden boven de vraagprijs? De aankoopmakelaars van Libero Aankoop staan voor je klaar. Kies voor ons gratis adviesgesprek of neem zelf contact met ons op (T: 088-4303022T: 088-4303032 of info@liberoaankoop.nl).

Gratis adviesgesprek

Klik hier voor meer informatie over bieden op een huis.

Sluiten
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

vanaf maandag 08:30

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je aAl een woning op het oog? (optioneel)
8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 551 beoordelingen