Boven de vraagprijs bieden
Als je gaat bieden op een populaire woning, bestaat de kans dat je boven de vraagprijs moet bieden. Bij meerdere geïnteresseerden is de kans groot dat de verkopende makelaar een inschrijving organiseert. De inschrijving is erop gericht dat je een eindvoorstel neerlegt voor een bepaalde tijd en datum. Bij een huis kopen op inschrijving moet je vaak bieden boven de vraagprijs.
Om jouw bod boven de vraagprijs te bepalen, is het verstandig om voor jezelf na te gaan:
- Wat je maximale hypotheek is;
- Hoeveel eigen geld je wilt inleggen;
- Welke ontbindende voorwaarden je wilt meenemen;
- Op welke termijn je in de woning wilt trekken;
- Wat voor jouw het maximale bedrag is.
Valkuilen bij bieden boven de vraagprijs
Bij bieden boven de vraagprijs moet je er rekening mee houden dat je eigen geld in moet leggen om de woning te kunnen betalen. Jouw hypotheek dekt namelijk de taxatiewaarde, terwijl bij bieden boven de vraagprijs vaak meer wordt geboden dan de taxatiewaarde. Het verschil tussen jouw bod en de taxatiewaarde zul je zelf moeten betalen. Hier moet je van tevoren rekening mee houden. Ook de ontbindende voorwaarden spelen een grote rol bij boven de vraagprijs bieden. Zet dus eerst alles goed op een rijtje en maak dan de beslissing of je kunt en wilt bieden boven de vraagprijs van het huis.
Succesvol bieden boven de vraagprijs
Bij bieden boven de vraagprijs is het belangrijk dat jij het winnende bod hebt, maar niet té veel betaalt. Om jou te leren hoe jij succesvol kunt bieden boven de vraagprijs, geven wij een gratis online aankooptraining. Binnen een uur leer jij welke veelvoorkomende fouten jij zeker niet moet maken, hoe jij het perfecte startbod doet en hoe jij dat streepje voor op je concurrentie krijgt. Schrijf je nu in en word zelf een aankoopexpert!