Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 29 juli om 19:30 uur geven wij Woning kopen? De Gouden Tips

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training
Tips huis kopen

Huis kopen op inschrijving

De huizenmarkt wordt er niet makkelijker op. Jij bent niet de enige die jouw droomhuis op het oog hebt: de kans is groot dat anderen ook hun verhuisdozen daar naar binnen willen sjouwen. Er zijn op dit moment vaak wel 15 concurrenten voor een woning. Wat moet je doen als er meerdere bieders op een huis zijn? En hoe werkt het om op inschrijving een huis te kopen?

Meerdere bieders op een huis

Op de huidige woningmarkt is de kans groot dat jij niet de enige geïnteresseerde bent in een huis. Een verkoopmakelaar mag met meerdere partijen tegelijk onderhandelen over de verkoop van een huis, maar hij mag deze niet tegen elkaar uitspelen. Ook moet hij altijd alle partijen op de hoogte stellen als er een derde partij is bijgekomen. De verkopende partij kan er ook voor kiezen de onderhandelingen met alle partijen stop te zetten en over te gaan op verkoop op inschrijving. Wat gebeurt er dan?

Wat is huis kopen op inschrijving?

Als er sprake is van meerdere geïnteresseerden voor 1 huis, wordt er een inschrijving georganiseerd. Eerst komt er een bezichtiging in de vorm van een open huis. Hierbij bezichtigen alle geïnteresseerden de woning in een bepaald tijdsbestek. Na deze bezichtiging leg je als geïnteresseerde binnen een vooraf bepaalde termijn een eindbod neer. Dit bod bevat:

 • Een bedrag;
 • Leveringsdatum;
 • Voorbehoud van financiering;
 • Voorbehoud van bouwkundige keuring.

Bij een huis kopen op inschrijving krijgt iedereen dus een gelijke kans om mee te bieden. De biedingen zijn “blind”: jij weet niet wat andere geïnteresseerden bieden. De verkoper overweegt alle biedingen en kiest binnen 24 uur na sluiting van de inschrijving aan wie hij de woning gunt. Dit hoeft niet de bieder te zijn met het hoogste bod.

Huis kopen op inschrijving tips: bod uitbrengen

Er is geen formule voor het uitbrengen van een perfect eindbod. Er zijn wel een aantal dingen die je kans kunnen vergroten:

 • Doe een goed bod. Je hebt maar 1 kans en hebt geen mogelijkheid tot onderhandelen, dus zorg dat je bod niet te laag is.
 • Weet wat je financiële mogelijkheden zijn voor je een bod doet.
 • Bied niet meer dan je wilt of kunt.
 • Denk na over de ontbindende voorwaarden. Je kunt ervoor kiezen om het voorbehoud van financiering of bouwkundige keuring weg te laten, bijvoorbeeld omdat je geen hypotheek nodig hebt. Dit is aantrekkelijker voor de verkoper, omdat dat onzekerheid wegneemt, maar vormt voor jezelf een groot risico. Als je de financiering toch niet rond krijgt en de koop niet doorgaat, betaal je een boete van 10 procent van de vraagprijs. Bij een woning van €300.000 is dat toch al €30.000.
 • De verkoper heeft recht van gunning en hoeft het huis niet te verkopen aan het hoogste bod. Hij mag kiezen aan wie hij het huis het meest gunt en wie de beste voorwaarden heeft. Wij hebben wat tips voor je over het inspelen op de gunfactor.

Huis kopen op inschrijving tips: gunfactor

De verkoper mag zelf kiezen aan welke bieder hij het huis verkoopt. Hij beslist op basis van het geldbedrag, de voorwaarden en de gunfactor. We hebben wat tips over het inspelen op die gunfactor:

 • Een lager bod met betere voorwaarden kan de verkoper overhalen om jou te kiezen. Een snelle leveringsdatum of eventueel weglaten van een voorbehoud kan aantrekkelijk zijn.
 • Spring eruit met een aankoopmakelaar. Als jij een aankoopmakelaar in de hand neemt zal jouw kans op het winnen van de inschrijving vergroten. De verkoper weet dan dat de kans op mislukken kleiner is en de aankoop professioneler verloopt. Daarnaast kan jij met al je vragen terecht bij de aankoopmakelaar.
 • Maak het bod persoonlijk. Laat de verkoper zo goed mogelijk weten waarom jij het huis wil en waarom hij het aan jou moet gunnen. Doe iets unieks, zoals een videoboodschap. Maak het zo gek als je zelf wilt.

Bod geaccepteerd: wat nu?

Jouw bod is geaccepteerd, dus de woning is van jou! De koopovereenkomst wordt gesloten bij de overdracht van het huis. Na ondertekening heb je als koper 3 dagen bedenktijd waarin je zonder opgaaf van reden van de koop mag afzien. Als de bedenktijd verstreken is kan je de koop alleen nog afbreken door je te beroepen op de ontbindende voorwaarden.

Bij een huis kopen op inschrijving moet je sterk in je schoenen staan. Je moet precies weten wat voor bod je gaat uitbrengen. Ben je hier onzeker over? Volg dan onze gratis online aankooptraining. Binnen 90 minuten bereiden we jou voor op de aankoop van je huis. Leer hoe je het perfecte eindbod bepaalt door middel van het bemachtigen van Inside Information en de gunfactor. Na het volgen van deze gratis online aankooptraining doe jij, ook op inschrijven, geheid een Gouden Aankoop. 

Ja, ik wil succesvol mijn droomhuis kopen

Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 809 beoordelingen