Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 30 april om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training
Tips huis kopen

Overdracht huis

De overdracht bij de notaris is de laatste stap naar het bezitten van je eigen paleis. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet letten bij de laatste inspectieronde van het huis en komt aan bod wat er moet gebeuren bij de notaris.

De laatste inspectieronde voor overdracht woning

Voordat jullie om tafel gaan bij de notaris, doen jullie een laatste inspectieronde van het huis. De laatste inspectie is je eigen verantwoordelijkheid, maar wordt doorgaans door de verkoopmakelaar ingepland. Doet hij of zij dit niet, neem dan zelf contact met hem of haar op om een afspraak te maken. De laatste inspectieronde is het moment om te controleren of de verkoper het huis oplevert zoals jullie afgesproken hebben. Let vooral op de volgende dingen:

  • Zijn gebreken opgelost? Heeft de verkopende partij toegezegd om bepaalde gebreken op te lossen? Neem de tijd om te checken of dit (goed) is gedaan.

  • Overname van inboedel. Heb je afgesproken met de verkoper om (een deel van) zijn inboedel over te nemen? Controleer altijd of deze spullen inderdaad zijn achtergelaten en of ze in goede staat verkeren.

  • Alle ruimtes leeg? Als je in je nieuwe huis intrekt, wil je niet met spullen van de verkopers opgescheept zitten. Check alle ruimtes en vergeet vooral de kastjes niet.

Overdracht huis notaris

Na de laatste inspectieronde is het eindelijk zover: de overdracht van de woning. Je gaat samen met de verkopende partij naar het kantoor van de notaris om de koop rond te maken. Hier gebeuren de volgende dingen:

  • Leveringsakte tekenen. Alle afspraken uit de koopakte vind je terug in de leveringsakte. Deze wordt getekend door jou, de verkopende partij en de notaris. Dit is de officiële eigendomsoverdracht: het huis staat hierna op jouw naam. Tekenen mag alleen als de oplevering van het huis is gebeurd volgens de afspraken uit de koopakte. Hierna is de sleuteloverdracht, waarbij jij de sleutels krijgt van je nieuwe huis!

  • Hypotheekakte tekenen. Na het tekenen van de leveringsakte en de sleuteloverdracht zit het erop voor de verkopende partij. Jij gaat samen met de notaris nog de hypotheekakte ondertekenen. Hiermee ga je een hypothecaire lening aan bij een bepaalde bank met jouw woning als onderpand: als jij jouw betalingsverplichtingen niet na kunt komen, heeft de bank het recht om de woning te verkopen. De notaris ondertekent de hypotheekakte namens de bank. Als je samen een huis koopt, onderteken je beiden de hypotheekakte.

Ga je een huis kopen? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Dat doe je door onze gratis online aankooptraining te volgen. In onze training delen wij al ónze aankooptips met jou. Leer o.a. welke meestgemaakte aankoopfout jij moet voorkomen en hoe je de trucs van de verkoopmakelaar doorziet. Je krijgt ook nog eens de kans om al jouw vragen te stellen aan onze aankoopexperts! Dat wil je niet missen.

Ja, ik wil succesvol mijn droomhuis kopen

Sluiten
Live chat - Online

Early Access Woningaanbod 

Met het Early Access Woningaanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,6
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 500 beoordelingen