Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 25 januari om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!
Tips huis kopen

Overdracht huis

De overdracht bij de notaris is de laatste stap naar het bezitten van je eigen paleis. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet letten bij de laatste inspectieronde van het huis en komt aan bod wat er moet gebeuren bij de notaris.

De laatste inspectieronde voor overdracht woning

Voordat jullie om tafel gaan bij de notaris, doen jullie een laatste inspectieronde van het huis. De laatste inspectie is je eigen verantwoordelijkheid, maar wordt doorgaans door de verkoopmakelaar ingepland. Doet hij of zij dit niet, neem dan zelf contact met hem of haar op om een afspraak te maken. De laatste inspectieronde is het moment om te controleren of de verkoper het huis oplevert zoals jullie afgesproken hebben. Let vooral op de volgende dingen:

  • Zijn gebreken opgelost? Heeft de verkopende partij toegezegd om bepaalde gebreken op te lossen? Neem de tijd om te checken of dit (goed) is gedaan.

  • Overname van inboedel. Heb je afgesproken met de verkoper om (een deel van) zijn inboedel over te nemen? Controleer altijd of deze spullen inderdaad zijn achtergelaten en of ze in goede staat verkeren.

  • Alle ruimtes leeg? Als je in je nieuwe huis intrekt, wil je niet met spullen van de verkopers opgescheept zitten. Check alle ruimtes en vergeet vooral de kastjes niet.

Overdracht huis notaris

Na de laatste inspectieronde is het eindelijk zover: de overdracht van de woning. Je gaat samen met de verkopende partij naar het kantoor van de notaris om de koop rond te maken. Hier gebeuren de volgende dingen:

  • Leveringsakte tekenen. Alle afspraken uit de koopakte vind je terug in de leveringsakte. Deze wordt getekend door jou, de verkopende partij en de notaris. Dit is de officiële eigendomsoverdracht: het huis staat hierna op jouw naam. Tekenen mag alleen als de oplevering van het huis is gebeurd volgens de afspraken uit de koopakte. Hierna is de sleuteloverdracht, waarbij jij de sleutels krijgt van je nieuwe huis!

  • Hypotheekakte tekenen. Na het tekenen van de leveringsakte en de sleuteloverdracht zit het erop voor de verkopende partij. Jij gaat samen met de notaris nog de hypotheekakte ondertekenen. Hiermee ga je een hypothecaire lening aan bij een bepaalde bank met jouw woning als onderpand: als jij jouw betalingsverplichtingen niet na kunt komen, heeft de bank het recht om de woning te verkopen. De notaris ondertekent de hypotheekakte namens de bank. Als je samen een huis koopt, onderteken je beiden de hypotheekakte.

Ga je een huis kopen? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Dat doe je door onze gratis online aankooptraining te volgen. In onze training delen wij al ónze aankooptips met jou. Leer o.a. welke meestgemaakte aankoopfout jij moet voorkomen en hoe je de trucs van de verkoopmakelaar doorziet. Je krijgt ook nog eens de kans om al jouw vragen te stellen aan onze aankoopexperts! Dat wil je niet missen.

Ja, ik wil succesvol mijn droomhuis kopen

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 717 beoordelingen