Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 25 januari om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!
Tips huis kopen

Tips huis verkopen

Wil jij je woning verkopen? Er is best veel waar je op moet letten om je woningverkoop succesvol te maken. Wij hebben een aantal onmisbare tips voor je rondom het in de markt zetten van je huis, je makelaar, de bezichtiging van je woning en de verkoop van je huis. Succes!

 1. Woning te koop zetten
 2. Bezichtigingen
 3. Makelaar-tips
 4. Verkoop van je huis

Huis verkopen: woning te koop zetten

 1. Vraagprijs woning bepalen. Zorg ervoor dat jouw vraagprijs conform de marktwaarde is. Maak de prijs niet te hoog, maar zeker niet te laag! Een makelaar weet alles van de huidige woningmarkt en kan je hiermee helpen.
 2. Maak goede foto's van de woning. De foto's zijn de eerste indruk van je huis, dus een professionele uitstraling is belangrijk. Regel een fotograaf om zeker te zijn van de hoogste kwaliteit foto’s.
 3. Het is handig om je huis zo neutraal mogelijk in te richten voor de verkoop, zodat mensen zichzelf in jouw woning kunnen voorstellen.
 4. Zorg voor goede marketing. Je wil dat mensen weten dat je woning te koop staat. Maak gebruik van je eigen (online) netwerken. Dit is gratis en kan zomaar de koper van je huis naar je toe leiden.
 5. Doe mee aan de NVM open huizen dag. De NVM organiseert twee keer per jaar de NVM open huizen dag. Dit is een mooie kans voor reclame van NVM en levert extra bezichtigingen van je woning op.

Bezichtigingen om je woning te verkopen

 1. Maak je woning aantrekkelijk. Houd de inrichting van je huis neutraal maar verwelkomend. Zorg voor een schoon, fris en ruimtelijk huis. Dit zorgt ervoor dat je kamers groter lijken. Haal bovendien wat persoonlijke spullen weg.
 2. Wees er niet bij. Ga tijdens de bezichtiging van je huis weg en laat het aan de makelaar over. Mensen durven minder snel dingen te vragen of te zeggen als de huidige bewoner erbij is.
 3. Laat geïnteresseerden nabellen. Draag je makelaar op om geïnteresseerden na te bellen. Als een bezoeker niks meer van zich laat horen, is het belangrijk om te weten waarom. Was hij geïnteresseerd maar houdt iets hem tegen? Of was hij niet geïnteresseerd: waarom dan? Vergaar kennis over je woning om te verkopen.

Hoe verkoop je een huis: makelaar-tips

 1. Verwijs potentiële kopers door. Het kan gebeuren dat geïnteresseerden zich bij jou melden voor de woning. Als dit bij de verkoop van jouw woning gebeurt, verwijs ze dan door naar de makelaar. Zo voorkom je dat er verschillende afspraken gemaakt worden.
 2. Luister goed. De makelaar staat in direct contact met bezoekers. Luister goed naar wat hij vertelt over de bevindingen van de bezoekers. Misschien geven ze aan dat plekken te donker of slecht afgewerkt zijn en kan je dit probleem verhelpen.
 3. Neem een flexibele makelaar. Neem geen makelaar die alleen op bepaalde dagen en tijdstippen kan. Je wilt geen kopers mislopen omdat je makelaar niet beschikbaar is.

Woning verkopen: tips voor de verkoop van je huis

 1. Meld verborgen gebreken. Zijn er gebreken in je huis die niet direct zichtbaar zijn? Meld dit bij de potentiële koper. Je hebt een mededelingsplicht als verkoper en kunt hier achteraf op aangesproken worden.
 2. Lees de verkoopakte goed door. Zet nooit zomaar je handtekening onder documenten. Lees goed door of alle afspraken die je met de koper hebt gemaakt er juist in staan.

Bij het verkopen van een woning hoort vaak ook de aankoop van een nieuwe woning. Daar kan jij wel wat tips voor gebruiken. Zeker in een oververhitte woningmarkt is dat streepje voor op je concurrentie van levensbelang. Volg daarom onze gratis online aankooptraining. Hierin leer jij alles wat je moet weten over de succesvolle aankoop van jouw nieuwe droomhuis.

Ja, ik wil succesvol mijn droomhuis kopen

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 717 beoordelingen