Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 29 juli om 19:30 uur geven wij Woning kopen? De Gouden Tips

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training
Tips huis kopen

De verkooptrucs en tactieken van een makelaar

Verkooptrucs van de makelaar misleiden potentiële huizenkopers, zodat zij meer bieden. Zij gebruiken psychologische trucs en tactieken om je op te jagen. Wij leren je de meestvoorkomende verkooptrucs van de makelaar te herkennen.

Verkooptrucs makelaar: waarom?

Een verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis. De taak van de makelaar is om het huis zo goed mogelijk te verkopen. Daarvoor krijgt hij een percentage van de verkoopsom betaald. Om het huis zo goed mogelijk te verkopen, gebruikt de makelaar trucs en tactieken tijdens de omgang met potentiële kopers. Zij gebruiken psychologische trucs om de kopers te misleiden en op te jagen, zodat ze meer betalen voor het huis. 

Trucs en tactieken van de makelaar

Als je weet waar je op moet letten, herken je de trucs van de verkoopmakelaar zo. Deze tactieken zetten makelaars geregeld in om huizenkopers op te jagen en meer te laten bieden:

  • Nu-of-nooit. Hierbij doet de makelaar alsof jij als koper enorm moet opschieten. Dit doet hij bijvoorbeeld door twee bezichtigingen achter elkaar te plannen. Door je op te jagen, kan je minder goed nadenken over een bod en bied je snel te hoog.
  • Contrast. Als je als koper een makelaar inschakelt voor een zoekopdracht, zal hij gebruik maken van het contrast-principe. Hij zal je eerst twee of meer woningen laten zien die totaal niet aan jouw wensen en eisen voldoen. Daar baal je dan van. Daarna laat hij de woning zien die hij wil verkopen: een huis dat iets beter aansluit op jouw wensen en eisen, maar ook met een (iets) te hoog prijskaartje. Doordat je baalde van die eerste twee huizen, zal je een stuk enthousiaster zijn over dit te dure huis en dus te veel betalen, ook al is dit niet je droomhuis.
  • Te hoge vraagprijs noteren. Door de vraagprijs een stuk hoger te stellen dan wat hij ervoor wil hebben, heeft hij een streepje voor in de onderhandelingen.
  • De woning “mooi praten”. Alle negatieve dingen worden neergezet als positief. Een kleine woning is ineens een knusse woning en gebreken zijn mogelijkheden voor upgrades.
  • Weinig meubels neerzetten en andere trucs om de woning groter te laten lijken.
  • Jou afleiden tijdens een bezichtiging door heel veel te praten. Zo kan jij niet kritisch naar de woning kijken.

Als je een aankoopmakelaar hebt ingeschakeld, dan zal de verkoopmakelaar zijn trukendoos waarschijnlijk gesloten houden. Hij weet dat de aankoopmakelaar de trucs doorziet en weet waar hij mee bezig is. In dat geval hoef je je geen zorgen te maken over de verkooptrucs van de makelaar.

Leer alle trucs van de verkoopmakelaar te doorzien

Een huis kopen is een stressvolle aangelegenheid. De verkoopmakelaar wil je misleiden met verkooptrucs en de concurrentie is moordend. Hoe kom je er dan nog tussen? Versterk je positie op de woningmarkt met gratis online aankooptraining. Daarin delen wij ónze trucs en tactieken voor het verlagen van de prijs. Na het volgen van de training weet jij hoe je de verkopende partij in de kaarten kijkt en het perfecte openingsbod doet. Deze kans is goud waard, dus mis het niet.

Ja, ik wil succesvol mijn droomhuis kopen

Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 809 beoordelingen