Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 24 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training
Tips huis kopen

Vanafprijs woning, hoe werkt dat?

Bij woningen met een vanafprijs is het de bedoeling dat je boven de vanafprijs biedt. Biedingen onder de vanafprijs worden meestal niet serieus genomen. Maar hoe werkt bieden op een vanafprijs huis?

Vanafprijs woning

Door een vanafprijs te hanteren bij een woning, hoopt de verkoper een groter publiek te bereiken. Vaak leidt het tot meer bezichtigingen en biedingen op de woning. Voor de verkoper betekent de vanafprijs vaak een snelle verkoop. En dat zie jij als koper terug. Bij een vanafprijs woning krijg je vaak het gevoel dat je snel moet handelen om überhaupt kans te maken op de woning, omdat er vaak veel concurrentie is. De verkoopmakelaar speelt slim in op dat gevoel, bijvoorbeeld door een bezichtiging te plannen met meerdere kijkers. Zo wekt hij de suggestie dat de woning al bijna vergeven is. Bij een woning met vanafprijs is het belangrijk dat je je niet op laat jagen. Houd je hoofd koel en zet eerst alles goed op een rijtje voordat je een bod uitbrengt.

Waarom wordt een vanafprijs gehanteerd?

Een vanafprijs huis heeft voor- en nadelen. Voor de verkoper is het voordelig dat er wellicht geïnteresseerden tegen elkaar gaan bieden op het huis. Als koper heb je bij een vanafprijs huis alleen voordeel als het huis toch niet zo populair is als verwacht. In dat geval blijft de prijs van de woning lager dan de verkoper voor ogen had en betaal jij uiteindelijk minder voor het huis.

Bieden met vanaf prijs is vaak anders dan bieden op een woning met reguliere vraagprijs. Jouw minimale bod is namelijk al bepaald door middel van de vanafprijs, je moet boven de vraagprijs bieden. Het succes van bieden op een vanaf prijs woning is voornamelijk afhankelijk van de concurrentie. Je vergroot je kans op het winnende bod bij een huis met de juiste voorkennis of door een aankoopmakelaar in te schakelen.

Onderhandelen over vanafprijs huis

Bieden op een woning met een vanafprijs gaat anders dan bij normale onderhandelingen. Jouw minimale bod is namelijk al bepaald door middel van de vanafprijs. Je wordt direct verplicht om daarboven te bieden. Je legt als potentiële koper direct een eindbod neer. Het succes van bieden op een vanaf prijs woning is daardoor voornamelijk afhankelijk van de concurrentie.

Het perfecte bod op een vanafprijs huis

Omdat je vaak maar één bod mag neerleggen, moet je eerste bod direct perfect zijn. Je kunt niet te laag bieden, want dan loop je de woning mis. Je wilt ook niet te hoog bieden, want dan blijf je met een lege portemonnee zitten.

Voor het perfecte bod heb jij de perfecte voorbereiding nodig. Schrijf je daarom in voor onze gratis online aankooptraining. Daarin leer je alles over de valkuilen van het biedproces, krijg je een live demonstratie van een perfecte openingsbod en kun jij al jouw vragen over de woningmarkt stellen.

Ja, ik wil succesvol mijn droomhuis kopen

Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 804 beoordelingen