Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Maandag 18 oktober om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Tips huis kopen

Vanafprijs woning, hoe werkt dat?

Bij woningen met een vanafprijs is het de bedoeling dat je boven de vanafprijs biedt. Biedingen onder de vanafprijs worden meestal niet serieus genomen. Maar hoe werkt bieden op een vanafprijs huis?

Vanafprijs woning

Door een vanafprijs te hanteren bij een woning, hoopt de verkoper een groter publiek te bereiken. Vaak leidt het tot meer bezichtigingen en biedingen op de woning. Voor de verkoper betekent de vanafprijs vaak een snelle verkoop. En dat zie jij als koper terug. Bij een vanafprijs woning krijg je vaak het gevoel dat je snel moet handelen om überhaupt kans te maken op de woning, omdat er vaak veel concurrentie is. De verkoopmakelaar speelt slim in op dat gevoel, bijvoorbeeld door een bezichtiging te plannen met meerdere kijkers. Zo wekt hij de suggestie dat de woning al bijna vergeven is. Bij een woning met vanafprijs is het belangrijk dat je je niet op laat jagen. Houd je hoofd koel en zet eerst alles goed op een rijtje voordat je een bod uitbrengt.

Waarom wordt een vanafprijs gehanteerd?

Een vanafprijs huis heeft voor- en nadelen. Voor de verkoper is het voordelig dat er wellicht geïnteresseerden tegen elkaar gaan bieden op het huis. Als koper heb je bij een vanafprijs huis alleen voordeel als het huis toch niet zo populair is als verwacht. In dat geval blijft de prijs van de woning lager dan de verkoper voor ogen had en betaal jij uiteindelijk minder voor het huis.

Bieden met vanaf prijs is vaak anders dan bieden op een woning met reguliere vraagprijs. Jouw minimale bod is namelijk al bepaald door middel van de vanafprijs, je moet boven de vraagprijs bieden. Het succes van bieden op een vanaf prijs woning is voornamelijk afhankelijk van de concurrentie. Je vergroot je kans op het winnende bod bij een huis met de juiste voorkennis of door een aankoopmakelaar in te schakelen.

Onderhandelen over vanafprijs huis

Bieden op een woning met een vanafprijs gaat anders dan bij normale onderhandelingen. Jouw minimale bod is namelijk al bepaald door middel van de vanafprijs. Je wordt direct verplicht om daarboven te bieden. Je legt als potentiële koper direct een eindbod neer. Het succes van bieden op een vanaf prijs woning is daardoor voornamelijk afhankelijk van de concurrentie.

Het perfecte bod op een vanafprijs huis

Omdat je vaak maar één bod mag neerleggen, moet je eerste bod direct perfect zijn. Je kunt niet te laag bieden, want dan loop je de woning mis. Je wilt ook niet te hoog bieden, want dan blijf je met een lege portemonnee zitten.

Voor het perfecte bod heb jij de perfecte voorbereiding nodig. Schrijf je daarom in voor onze gratis online aankooptraining. Daarin leer je alles over de valkuilen van het biedproces, krijg je een live demonstratie van een perfecte openingsbod en kun jij al jouw vragen over de woningmarkt stellen.

Ja, ik wil succesvol mijn droomhuis kopen

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 701 beoordelingen