Veelgestelde vragen

Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 22 september om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Hoe werkt bieden vanaf prijs woning?

Steeds vaker worden woningen met een vanafprijs op de markt gezet. De prijs die wordt getoond is vanafprijs en biedingen onder die prijs worden doorgaans niet serieus genomen. Maar hoe werkt een vanafprijs huis?

Vanafprijs woning

Door een vanafprijs te hanteren bij een woning wordt gehoopt een groter publiek te bereiken. Vaak leidt het tot meer bezichtigingen en biedingen op de woning. Voor de verkoper betekent de vanafprijs vaak een snelle verkoop. En dat zie jij als koper terug. Bij een vanafprijs woning krijg je vaak het gevoel dat je snel moet handelen om überhaupt kans te maken op de woning, omdat er vaak vele anderen zijn die het huis hebben bezichtigd en ook geïnteresseerd zijn. Snel handelen kan behoorlijk ingewikkeld zijn als je geen kennis hebt van de woningmarkt. Laat daarom altijd een aankoopmakelaar voor jou onderhandelen. Zonder aankoopmakelaar maak je veel minder kans op jouw favoriete woning als er een vanafprijs geldt. Libero Aankoop onderhandelt en biedt voor jou.

Huis kopen bieden vanaf

Het bieden op een woning met een vanafprijs verschilt van reguliere onderhandelingen. Zo is het bij woningen met een vanafprijs vaak niet mogelijk om onderhandelingen te voeren. Er moet immers een bod boven de vanafprijs worden neergelegd. In de meeste gevallen betekent dit dat er direct een duidelijk eindvoorstel gedaan moet worden. Libero Aankoop staat voor je klaar om je te helpen bij het doen van het eindvoorstel, dat doen we indien nodig al binnen een dag! Wij helpen je niet alleen bij het neerleggen van het bod, ook bij het formuleren van de ontbindende voorwaarden, overige of aanvullende voorwaarden, de controle van de koopovereenkomst, het wel of niet inschrijven in het kadaster, eventuele overname van roerende zaken en de transportdatum. Met onze aankoopbegeleiding weet je zeker dat je een goed en duidelijk eindvoorstel doet.

Bieden vanafprijs succesvol?

Een vanafprijs huis heeft voor- en nadelen. Voor de verkoper is het voordelig dat er wellicht geïnteresseerden tegen elkaar gaan bieden op het huis. De koper heeft voordeel op het moment dat het vanafprijs huis niet zo populair is als gehoopt. In dat geval blijft de prijs van de woning lager dan de verkoper voor ogen had. Daar heb je bij een huis kopen met bieden vanaf voordeel van. De prijs van de woning blijft vaak laag. Bieden met vanaf prijs is vaak anders dan bieden op een woning met reguliere vraagprijs. Jouw minimale bod is namelijk al bepaald door middel van de vanafprijs, je wordt verplicht hier boven de bieden. Het succes van bieden op een vanaf prijs woning is voornamelijk afhankelijk van de concurrentie.

Snel een bod uitbrengen en kans maken op de vanafprijs woning?

Schakel Libero Aankoop in!

Sluiten
Waar kunnen we jou mee helpen?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 620 beoordelingen