Veelgestelde vragen

Vanafprijs woning kopen?

Steeds vaker worden woningen met een vanafprijs op de markt gezet. De prijs die wordt getoond is de minimale startprijs en biedingen onder die prijs worden doorgaans niet serieus genomen. Maar hoe werkt het bieden bij een vanafprijs? Libero Aankoop helpt je graag!

Vanafprijs woning

Door een vanafprijs te hanteren bij een woning wordt gehoopt een groter publiek te bereiken. Vaak leidt het tot meer bezichtigingen en biedingen op de woning. Voor de verkoper betekent de vanafprijs vaak een snelle verkoop. En dat zie jij als koper terug.

Bij een vanafprijs woning krijg je vaak het gevoel dat je snel moet handelen om uberhaupt kans te maken op de woning, omdat er vaak vele anderen zijn die het huis hebben bezichtigd en ook geïnteresseerd zijn.

Hoe werkt bieden vanaf?

Het bieden op een woning met een vanafprijs verschilt van reguliere onderhandelingen. Zo is het bij woningen met een vanafprijs vaak niet mogelijk om onderhandelingen te voeren. Er moet immers een bod boven de vanafprijs worden neergelegd. In de meeste gevallen betekent dit dat er direct een duidelijk eindvoorstel gedaan moet worden.

Libero Aankoop staat voor je klaar om je te helpen bij het doen van het eindvoorstel, dat doen we indien nodig al binnen 1 dag! Wij helpen je niet alleen bij het neerleggen van het bod, ook bij het formuleren van de ontbindende voorwaarden, overige of aanvullende voorwaarden, de controle van de koopovereenkomst, het wel of niet inschrijven in het kadaster, eventuele overname van roerende zaken en de transportdatum.

Met onze aankoopbegeleiding weet je zeker dat je een goed en duidelijk eindvoorstel doet.

Jouw bod geaccepteerd?

Hebben we een bod neergelegd op de vanafprijs woning en is deze geaccepteerd? Dan staan we voor je klaar voor:

  • Het inschakelen van een lokale bouwkundige;
  • Het inschakelen van een lokale taxateur incl. NWWI-taxatierapport;
  • De juridische controle van het koopcontract;
  • Begeleiding naar de notaris.

De kosten voor de complete aankoopbegeleiding bij een vanafprijs zijn € 1248. Een deel daarvan is fiscaal aftrekbaar.

Snel een bod uitbrengen en kans maken op de vanafprijs woning?

Schakel Libero Aankoop in!

Sluiten
Live chat - Online