Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 25 januari om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!
Tips huis kopen

Huis zoeken

Hoe moet je een huis zoeken? Een nieuwe woning zoeken kan een grote klus zijn. Wij hebben tips om huizen zoeken makkelijker te maken. Stel eerst een wensenlijstje op, zet je financiële mogelijkheden op een rijtje en ga dan een huis zoeken.

Voorbereiding huis zoeken

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je begint met het zoeken van een huis, is het belangrijk om zowel je wensen en eisen als je financiële mogelijkheden concreet te maken. Dat doe je door deze tips te volgen.

Wensenlijstje woning zoeken

Begin je zoektocht naar een woning niet voordat je je wensen en eisen concreet op papier hebt gezet. Houd hierbij ook de toekomst in gedachten. Denk aan dit soort details:

  • Grootte van de woning;
  • Aantal kamers;
  • Aanwezigheid van een tuin/dakterras/garage;
  • Omgeving;
  • Aanwezigheid van voorzieningen in de buurt zoals een school en supermarkt;
  • Parkeermogelijkheden;
  • Bouwjaar van de woning;
  • Staat van de woning: wil je klussen of niet?

Bedenk voor jezelf welke wensen en eisen het belangrijkst voor je zijn. Zet de belangrijkste eisen bovenaan: zo maak je een handig en overzichtelijk lijstje die je bij het zoeken naar woningen naast je kunt houden.

Financiële mogelijkheden woning zoeken

Om realistisch naar huizen te zoeken, moet je precies weten wat je te besteden hebt. Zet op een rijtje wat je financiën zijn. Hoeveel eigen geld heb je en wat kun je maximaal lenen? Online kan je een globale inschatting krijgen van je mogelijkheden. Voor een uitgebreid overzicht van je financiële mogelijkheden schakel je een hypotheekadviseur in. Hij kent alle slimmigheidjes die jou kunnen helpen jouw droomhuis te financieren. Door van tevoren zekerheid te hebben over je financiën kun je niet alleen gerichter zoeken, maar heb je ook een streepje voor in onderhandelingen over de vraagprijs van een huis.

Huis zoeken

Heb je je wensenlijstje en zicht op je financiën? Dan is het tijd om een huis te zoeken. Dat kun je op verschillende manieren doen:

  • Makelaar inschakelen:

Je kunt je eisenlijst en financiële mogelijkheden doorgeven aan een makelaar, die dan op zoek gaat naar woningen voor jou. Hij gebruikt hiervoor zijn eigen netwerk. Het voordeel hiervan is dat je vaak op tijd op de hoogte bent. Het nadeel is het hoge prijskaartje van de makelaar. Ook moet je in je achterhoofd houden dat de makelaar nooit alle woningen in zijn netwerk heeft: je krijgt dus sowieso een beperkt aanbod.

  • Zelf een huis zoeken:

Door zelf te zoeken, kun je veel geld besparen. Er zijn veel online woningsites met groot aanbod van huizen. De bekendste woningsite is Funda. Het is belangrijk om te weten dat Funda eigendom is van de NVM, waardoor zij niet volledig onafhankelijk zijn. Huizen die te koop staan via makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten, worden niet vertoond. Op deze verborgen pareltjes is vaak minder concurrentie, omdat niet iedereen ze kan vinden. Je maakt dus veel meer kans op een woning die niet op Funda staat.

In de Woningassistent van Libero Aankoop vind je huizen die niet op Funda staan. Maak gratis een account aan en krijg een veel uitgebreider woningaanbod dan op Funda.

Huis gevonden?

Heb je jouw droomhuis gevonden? Maak dan je borst maar nat. Om succesvol jouw droomhuis te kopen, moet jij goed voorbereid zijn. Leer hoe jij moet onderhandelen als een pro tijdens onze gratis online aankooptraining. Wij geven jou al ónze aankooptips, waardoor jij een stuk sterker in je schoenen staat. Dat wil je niet missen!

Ja, ik wil succesvol mijn droomhuis kopen

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 717 beoordelingen