Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 30 april om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training
Bieden op een huis

Bieden op een huis regels

Bij bieden op een huis zijn regels waar je rekening mee moet houden. Zowel de kopende als de verkopende partij is gebonden aan een soort spelregels bij bieden op een huis.

Spelregels bieden op een huis

De belangrijkste spelregel bij bieden op een huis is dat je alle communicatie zwart-op-wit zet. Dit betekent dat je per mail communiceert. Op deze manier kun je altijd terugvinden wat er besproken is. Telefonisch een bod uitbrengen is echter altijd mogelijk. Het maakt dus niet uit op welke manier een woning verkocht wordt, zolang de communicatie maar zwart-op-wit staat.

Bij bieden op een huis zijn regels afhankelijk van de manier van verkopen van de woning:

 • Bieden op een huis met vraagprijs

  De spelregels bij bieden op een huis met vraagprijs zijn eenvoudig. Je doet per mail een bod en bent officieel in onderhandeling als je een reactie ontvangt van de verkopende partij. Je bent niet officieel in gesprek als je nog geen reactie hebt ontvangen.

 • Bieden bij inschrijving

  De belangrijkste regel bij bieden op een huis bij inschrijving is dat je voor een bepaalde deadline een eindbod doet. De verkopers kiezen vervolgens het meest aansprekende bod. Bij deze variant van bieden op een huis is de regel dat na de deadline de verkoop afgerond wordt. Dit is echter niet vastgelegd, het is een ongeschreven regel. 

 • Bieden op een huis met vanafprijs

  De spelregel bij bieden op een huis met vanafprijs is dat je niet lager begint dan de vanafprijs van de woning. Bij een woning met vanafprijs is de gedachte van de verkopende partij dat de prijs wordt opgedreven.

 • Bieden op een veiling

  Als een woning verkocht wordt op een veiling, bepaalt de veilingmeester de spelregels bij bieden op een huis. In de eerste fase van de verkoop roept de veilingmeester een steeds hoger bedrag. Geïnteresseerden steken hun hand in de lucht. Zodra het bedrag te hoog wordt en niemand nog een hand in de lucht steekt, is de eerste fase van de veiling voorbij. De woning is nog niet verkocht. In de tweede fase laat de veilingmeester de prijs telkens zakken. Als je dan kenbaar maakt de woning te willen voor dat bedrag, is de woning aan jou verkocht. Een veiling kan ook online plaatsvinden via de veilingwebsite van de NVM. Hier kun je online een huis kopen.

Hoe vaak mag je bieden op een huis?

Het maakt niet uit hoe vaak je biedt op een huis. Zolang je in gesprek bent met de verkopende partij, kun je een bod uitbrengen. De ongeschreven spelregel bij bieden op een huis is dat je wacht op een reactie voordat je een nieuw bod uitbrengt. Let op: bij bieden op inschrijving doe je eenmalig een bod.

Sluiten
Live chat - Online

Early Access Woningaanbod 

Met het Early Access Woningaanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,6
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 500 beoordelingen