Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 25 januari om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!
Bieden op een huis

Hoe voorkom je een bod afgewezen zonder tegenbod?

Met een reëel bod en het kiezen van de juiste ontbindende voorwaarden voorkom je meestal al dat jouw bod zonder tegenbod wordt afgewezen. Voor een goed openingsbod is het belangrijk om kennis te hebben van de woningmarkt en jouw financiële situatie. 

Een reëel bod gedaan maar bod afgewezen zonder tegenbod?

Meestal ontvang je na een openingsbod een reactie van de verkopende partij, maar in sommige gevallen wordt jouw bod afgewezen zonder tegenbod. Het kan zijn dat er meerdere biedingen zijn gedaan en dat hun bod hoger was dan dat van jou. Een logisch gevolg is dat de verkopende partij met hen in onderhandeling gaat. De verkoopmakelaar hoeft jou dit niet te vertellen.

Te laag bod op huis

Als jij een te laag bod op een huis doet, dan kan je bod worden afgewezen zonder tegenbod. Dit kan meerdere redenen hebben:

  • Andere mensen hebben hoger geboden;
  • De verkoper wil de woning voor een veel hogere prijs verkopen;
  • Je bod wordt niet serieus genomen.

Zorg ervoor dat goed op de hoogte bent van de marktwaarde van het huis en speel in op de gunfactor. Zo voorkom je dat je bod wordt afgewezen zonder tegenbod door een te laag bod op het huis.

Ontbindende voorwaarden en bod afgewezen zonder tegenbod

Het is ook mogelijk dat jouw bod is afgewezen zonder tegenbod doordat de opgenomen ontbindende voorwaarden niet voldoende zijn voor de verkopende partij. De ontbindende voorwaarden van de concurrentie kunnen dusdanig interessant zijn dat die de doorslag geven. Als jij zorgt dat jij de gunfactor hebt, dan doen de ontbindende voorwaarden er een stuk minder toe. Dit doe je bijvoorbeeld door in te gaan op de datum van overdracht of het inschakelen van een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar geeft de verkopende partij het gevoel en een stuk zekerheid dat dingen snel en goed afgerond zullen worden.

Nooit meer bod afgewezen zonder tegenbod

De slagingskans van jouw onderhandelingen valt of staat met een goede voorbereiding. Om te voorkomen dat jouw bod wordt afgewezen, moet jij inside information verzamelen en zo slim mogelijk inspelen op de gunfactor. Hoe je dat doet, leer je tijdens onze gratis online aankooptraining. Tijdens de training van een uur leer jij alles wat je moet weten over het perfecte openingsbod, welke valkuilen tijdens het onderhandelen je moet vermijden en hoe je omgaat met de verkooptrucs van de verkoopmakelaar. Onze gratis training is jouw perfecte voorbereiding en voorkomt dat jouw bod wordt afgewezen. Schrijf je nu in, want dit wil je niet missen!

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 717 beoordelingen