Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Maandag 18 oktober om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Bieden op een huis

Omzeil deze valkuilen bij bieden op een huis

Het openingsbod op jouw huis uitbrengen is niet eenvoudig. Er zijn meerdere valkuilen waar je zonder goede voorbereiding in kunt vallen. Wij zetten ze hier op een rijtje en bieden oplossingen.

Je financiële mogelijkheden niet kennen
Het is van belang dat je jouw financiële situatie in kaart hebt gebracht en weet wat jouw budget is. Zorg altijd dat je precies weet wat jouw mogelijkheden zijn met de hypotheek en eigen geld. Libero Aankoop helpt je bij het vinden van een goede hypotheekadviseur.

Een te laag of te hoog openingsbod uitbrengen
Je doel is dat je serieus wordt genomen door de verkopende partij. Is je openingsbod te laag, dan zal de verkoper weinig sympathie voor je voelen. Zorg er daarom voor dat het gat tussen de vraagprijs en jouw openingsbod niet te groot is. Met een te hoog openingsbod betaal je mogelijk meer dan nodig voor de woning. Bij een bod boven de vraagprijs moet je rekening houden met de inleg van eigen geld.

De ontbindende voorwaarden vergeten
Bedenk van tevoren welke ontbindende voorwaarden jij wilt opnemen in je bod. De bekendste voorwaarde is onder voorbehoud van financiering. Lees er alles over in ons gratis e-book “Ontbindende voorwaarden.

Deadlines vergeten
Als je ontbindende voorwaarden hebt opgenomen, dien je ook te vermelden wanneer het afloopt. Meestal staat hier zes weken voor, maar het kan zijn dat jouw situatie meer tijd nodig heeft. Zorg er dus voor dat je duidelijk vermeldt wat de deadline is. Er bestaat ook een mogelijkheid om de ontbindende voorwaarden te verlengen. 

Telefonisch contact hebben
Door telefonisch contact met de verkoopmakelaar te hebben, ontneem je jezelf de mogelijkheid om na te denken over je reactie en alles nog eens na te lezen. Als je per mail communiceert, heb je alles op papier en weet je zeker dat er geen misverstanden zijn.

Geen tegenbod verwachten
Welk openingsbod je ook uitbrengt, houd overal rekening mee. Zowel met een afwijzing zonder tegenbod als met een tegenbod (als je boven de vraagprijs biedt). Het is verstandig om vast te bedenken wat jouw volgende stap is.

We hopen dat je nu vol vertrouwen een openingsbod neer kunt leggen. We snappen dat het een spannend proces is en dat je graag met zoveel mogelijk kennis en informatie aan de slag wilt gaan. Onze gratis online aankooptraining is daarvoor een hele goede aanvulling.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 701 beoordelingen