Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

vandaag (18 juni) om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training
Bieden op een huis

8 tips voor onderhandelen woning

Als je gaat bieden op een huis en onderhandelen over de vraagprijs, heb je baat bij een goede voorbereiding. Wij geven je acht tips die jou helpen tijdens de onderhandelingen over de vraagprijs.

1. Onderhandelen over vraagprijs? Bereid je goed voor

Wil je een huis kopen? Dan is het van belang dat je in kaart brengt wat jouw maximale hypotheek is. Dit kun je eenvoudig berekenen op MoneyWise. Als je weet wat jouw maximale budget is, weet je ook hoeveel je kunt bieden zonder daardoor in financiële problemen te komen. Om antwoord te kunnen geven op de vraag: “Welk bod doen op een huis”, is naast het financiële aspect ook de waarde van de woning van belang. Om te achterhalen wat jouw droomhuis waard is kun je het kadaster of HuisPrijskompas raadplegen. Echter weet je pas na de taxatie wat de woning écht waard is.

2. Onderhandelen over de prijs van een huis met een sterk openingsbod

Zodra jij weet wat je maximaal voor de woning wilt en kunt betalen, bepaal je het openingsbod. Als je een tegenbod krijgt, ben je in onderhandeling. Zorg ervoor dat het openingsbod altijd lager ligt dan je maximale budget, zodat je onderhandelingsruimte overhoudt. Je kunt bij het openingsbod altijd argumenten geven om de koper het gevoel te geven dat je niet veel meer te besteden hebt. Is je openingsbod gelijk aan je maximale bestedingsruimte, geef dan aan dat dit bod tevens je eindbod is.

3. Onderhandel zakelijk over de woning

Wanneer de verkopende partij in de gaten krijgt hoe graag jij het huis wilt kopen, zullen zij de prijs opdrijven. Enthousiasme werkt in dit geval dus tegen je. Daarentegen moet je de woning ook niet afkraken, dan wordt het huis je niet gegund omdat je onsympathiek bent. Houd dit dus in je achterhoofd tijdens de biedingen. 

4. Zorg voor de gunfactor voor een streepje voor tijdens de onderhandelingen over de woning

Als er meerdere geïnteresseerden zijn, is het belangrijk dat jij een streepje voor hebt.Wanneer je een huis wilt kopen is het belangrijk dat je op goede voet komt te staan met de verkopende partij. 

5. Onderhandel over alles omtrent het huis

Valt er over de prijs niet meer te onderhandelen, dan kun je misschien nog onderhandelen over roerende goederen of de overdrachtsdatum. 

6. Onderhandelen met makelaar? Heb geduld.

Het onderhandelingsproces kan het nodige geduld van je vragen. Het kan bijvoorbeeld even duren voordat je een tegenbod ontvangt van de verkopende partij. Ook kan het je veel opleveren als je zelf het geduld kunt opbrengen om een tegenbod even uit te stellen. Op die manier geef je het signaal af dat je geïnteresseerd bent in de woning, maar niet teveel gaat betalen. Als je te gretig overkomt zal de verkopende partij de prijs opdrijven. Geduld kan jouw onderhandelingspositie dus versterken.

7. Gouden Tip bij onderhandelen huis: volg je gevoel

Heb je tijdens het onderhandelen het gevoel dat er nog wel wat van de prijs af kan? Besef van tevoren wel dat je bod afgewezen kan worden. 

8. Onderhandelen huis kopen: weet wat je kunt lenen

Als jij zeker weet dat de financiering geen problemen oplevert, is je onderhandelingspositie een stuk sterker. Zorg er daarom voor dat je zicht hebt op jouw financiële mogelijkheden. Is het duidelijk dat je de financiering rond krijgt, meld dit dan ook tijdens de onderhandelingen van woning. 

Zelf onderhandelen over de vraagprijs of hulp nodig?

In gratis online aankooptraining vertellen we alles over hoe je moet onderhandelen. Leer je hoe je alle Inside Information kunt bemachtigen, waarmee jij bepaalt wat voor strategie jij gaat hanteren tijdens het onderhandelen over de vraagprijs. Ook leer je hoe je slim kunt inspelen op de gunfactor. Schrijf je snel in, want er zijn maar 500 plaatsen beschikbaar!

Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 802 beoordelingen