Een bod uitbrengen op een huis, hoe zit dat?

Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Donderdag 30 januari om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Meerdere bieders op een huis

Je hebt een prachtige woning gevonden en je wilt een bod uitbrengen op het huis. Dat is al eng genoeg, maar dan krijg je ook nog eens te horen dat er meerdere partijen zijn die een bod willen uitbrengen op het huis. Hoe pak je dat aan?

Meerdere bieders op een huis

Er is nog steeds sprake van een overspannen woningmarkt. Je kijkt er waarschijnlijk zelfs vaak al niet meer van op als er 10 anderen zijn die ook interesse hebben in de woning. Wil je kans maken op de woning, dan moet je bieden op het huis met meerdere partijen. Het gaat dan voornamelijk om het neerleggen van een goed voorstel, zowel qua prijs als qua ontbindende voorwaarden. De verkopende partij moet namelijk enthousiast worden over jouw voorstel.

Mag een makelaar met 2 partijen onderhandelen?

Deze vraag krijgen we heel vaak. Het antwoord is: Ja; dat mag. Een makelaar mag met 2 partijen onderhandelen. Maar de makelaar mag deze twee (of zelfs meerdere) partijen niet tegen elkaar uitspelen en de makelaar moet jou informeren als er meerdere partijen zijn. De makelaar mag potentiële kopers dus altijd motiveren om zo meerdere bieders op een huis te krijgen.

Bieden op een huis met meerdere partijen

Lastig hè, de woningmarkt van nu. Een aankoopmakelaar kan je helpen om door de bomen het bos weer te zien en de strijd aan te gaan als er meerdere biedingen op een huis zijn. Door het inschakelen van een aankoopmakelaar vergroot je jouw gunfactor. De verkopende makelaar vindt het namelijk vaak prettig om samen te werken met een professionele partij.

Snel een aankoopmakelaar nodig? Libero Aankoop heeft veel ervaring met het bieden op een huis met meerdere partijen. Wij helpen jou met het formuleren van een goed eindvoorstel en de ontbindende voorwaarden. Daarnaast profiteer je bij ons van onze complete aankoopbegeleiding:

  • De biedingen en het contact met de verkopende makelaar;
  • De bouwkundige meeloopkeuring;
  • De taxatie, inclusief taxatierapport;
  • De juridische controle van het koopcontract;
  • Hulp bij het zoeken van een notaris.

Wil jij meer weten over wat Libero Aankoop voor jou kan betekenen als er meerdere bieders op een huis zijn? Wij bellen je graag voor een gratis adviesgesprek. Uiteraard kun je ook zelf contact opnemen: T: 088-4303022T: 088-4303032 of info@liberoaankoop.nl

Gratis adviesgesprek

Klik hier voor meer informatie over bieden op een huis.

Sluiten
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

vanaf maandag 08:30

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je aAl een woning op het oog? (optioneel)
8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 551 beoordelingen