Een bod uitbrengen op een huis, hoe zit dat?

Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Maandag 6 juli om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Hoeveel onder de vraagprijs bieden?

Iedere situatie is anders, dus er is geen eenduidig antwoord op hoeveel je onder de vraagprijs kunt bieden. Het is belangrijk dat je in een overspannen woningmarkt weet wanneer je kans maakt door onder de vraagprijs te bieden en wanneer je beter niet onder de vraagprijs kunt bieden. Er zijn verschillende factoren om te bepalen wat je moet bieden op een huis, zoals de woningwaarde, vergelijkbare woningen en de staat van de woning.

Wat is de woningwaarde?
Je kunt de woningwaarde schatten door informatie van het Kadaster te bekijken. Met een taxatie weet je direct zeker wat de daadwerkelijke woningwaarde is. Een aankoopmakelaar weet uit ervaring vaak al wat een woning ongeveer zal kosten.

Staan er vergelijkbare woningen te koop?
Door te kijken naar vergelijkbare woningen ontdek je of de vraagprijs van jouw woning reëel is. Als je vergelijkt, kijk dan goed naar de staat van de woning en andere aspecten die de woningwaarde beïnvloeden.

Hoe lang staat de woning te koop?
Als een woning lang te koop staat, is de kans groter dat je kunt bieden onder de vraagprijs. Funda zet 6+ bij huizen die langer dan zes maanden te koop staan. 

Wat is de staat van de woning?
De bouwkundige staat van een woning heeft invloed op jouw openingsbod. Als er bijvoorbeeld achterstallig onderhoud is, kun je overwegen om te bieden onder de vraagprijs. Let wel op dat eventuele gebreken ook al zijn meegenomen bij het bepalen van de vraagprijs en tijdens de taxatie. 

Wil de verkoper er graag vanaf?
Als de verkoper al een ander huis heeft gekocht zal hij eerder geneigd zijn om met de prijs te zakken, dan wanneer hij geen haast heeft met de verkoop. Als je kunt achterhalen wat de reden van de verkoop is, kan dit in je voordeel werken. Denk bijvoorbeeld aan scheiding, faillissement of dubbele woonlasten omdat er een ander huis is gekocht.

Zelf bieden op een huis of hulp nodig?
De vraagprijs is niet de enige factor bij het bepalen van jouw bod op een huis. Hierdoor kan het lastig zijn om te bieden op een huis. Een goede voorbereiding is het halve werk en wij willen je daar graag bij helpen. In onze gratis online aankooptraining krijg je exclusieve tips voor bieden op een huis.

Sluiten
Waar kunnen we jou mee helpen?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je aAl een woning op het oog? (optioneel)
8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 590 beoordelingen