Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 6 februari om 19:30 uur geven wij Woning kopen? Nieuwe methode: Duaal bod...

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!
Bieden op een huis

Bieden op een huis tips

Het openingsbod kan bepalend zijn voor jouw succes bij bieden op een huis. Met de 6 tips op deze pagina maken wij bieden op een huis eenvoudiger en overzichtelijker.

Bieden huis strategie

Om jouw strategie te bepalen voor het bieden op een woning, stel je jezelf de volgende vragen:

  • Hoeveel concurrentie is er? Bij meerdere bieders hanteer je een andere strategie dan wanneer je de enige bieder bent.

  • Hoe is de huizenmarkt? De huizenmarkt is erg leidend in de hoogte van de biedingen. Op de huidige overspannen woningmarkt moet je vaak een relatief hoog bod neerleggen.
  • Hoe lang staat de woning te koop? Hoe langer een woning te koop staat, hoe gunstiger jouw positie.

  • Welke prijsstelling wordt er gehanteerd? Er is een groot verschil in bieden wanneer het een vraagprijs of een (bieden) vanaf-prijs betreft. 

De verkoopmakelaar bij bieden op een huis

De verkopend makelaar verkoopt dagelijks woningen en is een expert. Hij wil het huis voor een zo hoog mogelijke prijs aan jou verkopen en heeft hier verschillende trucjes voor. Hoe voorkom je dat je in zijn trucjes trapt?

  • Laat de verkopend makelaar niet weten hoe graag je de woning wilt hebben en blijf neutraal, maar bouw wel een band op met hem. Dit is van belang voor de gunfactor die de kans op de koop kan vergroten. 

  • Communiceer per mail. Zo kun je alles later nog eens teruglezen en heb je meer tijd om een goede reactie te geven.

De woningwaarde voor jouw bod op een huis

De daadwerkelijke waarde van een woning kan afwijken van de vraagprijs. Een hypotheekverstrekker baseert jouw maximale hypotheek op de daadwerkelijke woningwaarde. Je kunt een idee krijgen van de waarde door deze te bekijken bij het Kadaster. Een taxateur stelt vast wat de daadwerkelijke woningwaarde is waarop de hypotheek gebaseerd wordt. Het kan voorkomen dat de vraagprijs hoger ligt dan de daadwerkelijke woningwaarde. Houd hier rekening mee bij het bepalen van jouw openingsbod.

Gebruik de prijsgeschiedenis voordat je biedt op een huis

Bij het bepalen van een goed openingsbod is het verstandig om naar de prijsgeschiedenis van de woning te kijken. Zie jij dat de prijs is gedaald, dan zegt dat iets over de verkopende partij en de wens om het huis te verkopen. Ze willen waarschijnlijk graag van hun woning af en dat is gunstig voor jou als koper.

Bepaal je ontbindende voorwaarden

Het is gebruikelijk om ontbindende voorwaarden op te nemen bij het openingsbod. Ontbindende voorwaarden zorgen dat jij onder bepaalde omstandigheden niet aan de woning vastzit. De meest gebruikte voorwaarde is 'onder voorwaarde van financiering', die ervoor zorgt dat je de woning niet hoeft te kopen als je de financiering niet rond krijgt.

Slim bieden op een huis

Verkoopmakelaars werken graag met een professionele partij. Jij wordt als aankopende partij serieuzer genomen met een aankoopmakelaar, iedereen heeft de zekerheid dat het proces bij jou soepel verloopt en je weet zeker dat je het huis krijgt voor de best mogelijke prijs. Bovendien heb jij veel minder werk als je een huis koopt met een aankoopmakelaar.

Libero Aankoop helpt jou
Wil je je nóg beter voorbereiden op de aankoop van jouw droomhuis? Volg dan onze gratis online aankooptraining, waarin wij je voorzien van exclusieve tips en vertellen over de misleidingen van de verkopend makelaar.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

48 uur voorsprong op Funda

Dit wil jij toch ook? Jij wilt het nieuwe woningaanbod in je mailbox krijgen, nog voordat de huizen op Funda staan! Dat kan met de woningalert van Libero Aankoop. Gebruik deze enorme voorsprong om jouw kansen op een geaccepteerd bod te vergroten. Wees de concurrentie voor en plan snel een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen wij samen het perfecte bod, nog voordat het huis op Funda staat.

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 32.150 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 32.151 wordt.

Het onderhandelingsresultaat

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet teveel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit teveel voor een woning. 

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 769 beoordelingen