Bieden op een huis

Bieden op een huis; de voordelen van een aankoopmakelaar

Je hebt een perfecte woning gevonden, nu wil je maar één ding en dat is dat deze woning van jou wordt. Je wil graag een goede prijs betalen en twijfelt of je zelf de onderhandelingen gaat doen of dat je toch de hulp van een aankoopmakelaar inschakelt. Het is van belang dat je de voors en tegens afweegt om tot een goede keuze komen. Wij gaan jou hierbij helpen door alle voor- en nadelen op een rij te zetten.

Een huis kopen zonder aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar, wel of niet? Je bent niet de enige die overweegt om een huis aan te kopen zonder hulp van een aankoopmakelaar. Een huis kopen zonder aankoopmakelaar kent zowel voor- als nadelen waar je je bewust van moet zijn om een juiste beslissing te kunnen maken.

Voordelen huis kopen zonder aankoopmakelaar

Nadelen huis kopen zonder aankoopmakelaar

Je bespaart kosten op een aankoopmakelaar, door zelf de onderhandelingen te doen.

Je moet zelf op zoek naar een geschikte woning.

Je hebt direct contact met de verkopende partij, waardoor er geen ruis op de lijn ontstaat.

Je betaalt teveel of doet een miskoop. Het kan je veel geld kosten wanneer je geen aankoopmakelaar inschakelt. Een aankoopmakelaar weet hoe hij moet onderhandelen en waar hij op moet letten om een miskoop te voorkomen. Je moet dus overtuigd zijn van jouw onderhandelkwaliteiten.

Je wordt niet beïnvloed of overgehaald door de aankoopmakelaar. Je maakt je eigen keuzes in je eigen tempo.

Je krijgt geen hulp van een expert en moet dus alles zelf uitzoeken. Een aankoopmakelaar is dagelijks bezig met het aankopen van woningen, waardoor hij precies weet wat hij op welk moment moet doen.

Je kunt zoveel tijd nemen als je nodig hebt. Je voelt hierbij niet de druk die sommige aankoopmakelaars uit kunnen oefenen om maar zo snel mogelijk tot een koop te komen.

Geen onafhankelijk en deskundig advies.

Wanneer je alles zelf uit moet zoeken kan daar veel tijd in gaan zitten. De kans bestaat dat je hierdoor achter het net vist, omdat andere geïnteresseerden je voor zijn.

Wanneer jij er nog steeds zeker van bent dat je jouw droomhuis gaat kopen zonder aankoopmakelaar, is het raadzaam om na de onderhandelingen een bouwkundige en een taxateur in te schakelen. Hiermee voldoe je aan je onderzoeksplicht en voorkom je dat met extra (verbouwings- of woning verbeterende) kosten komt te zitten. Bedenk je je op het laatste moment en wil je toch op korte termijn een aankoopmakelaar inschakelen? Dat kan natuurlijk altijd!

Tip: Wij bieden een gratis online aankooptraining aan die jou, in slechts één uur tijd, voorziet van veel nuttige informatie. Tevens geven we je tips om de trucjes van de verkopend makelaar te doorzien. Dit scheelt jouw heel veel speurwerk op het internet, waardoor jij tijd overhoudt.

Waarom een aankoopmakelaar?

Kies jij liever voor zekerheid en overweeg jij daarom een huis aan te kopen met hulp van een aankoopmakelaar? Wees je er dan van bewust dat er naast de vele voordelen ook enkele nadelen bestaan. Door hier naar te kijken, voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van je keuze.

Voordelen aankoopmakelaar inschakelen

Nadelen aankoopmakelaar inschakelen

Hij kan je eventueel helpen bij het vinden van een geschikte woning.

Het tempo van de makelaar kan soms erg hoog liggen, omdat huizen aankopen zijn dagelijkse bezigheid is. Een goede aankoopmakelaar houdt jou op de hoogte van elke stap die er wordt genomen.

Hij kan eventueel met je mee gaan bezichtigen.

Er kan twijfel ontstaan of de aankoopmakelaar zijn best doet om voor jou tot de laagste prijs te onderhandelen. Wanneer een aankoopmakelaar een vast tarief hanteert, zul je dit nooit zeker weten. Wanneer hij een percentage van het onderhandelingsresultaat vraagt, zal hij gemotiveerd zijn om zoveel mogelijk van de prijs af te krijgen. Hoe meer er van de prijs af gaat, hoe groter zijn verdiensten zijn. De aankoopmakelaars van Libero Aankoop werken op basis van beloning naar prestatie. Wij vragen dus een percentage van het onderhandelingsresultaat en gaan voor jou op zoek naar de absolute bodemprijs.

Een aankoopmakelaar is bekend met het aankoopproces. Hij zorgt ervoor dat jij niets over het hoofd ziet.

De onderhandelingen worden gedaan door een expert. Zijn ervaring en kennis zorgt ervoor dat de onderhandelingen vlot en vloeiend verlopen.

De aankoopmakelaar doorziet de trucjes van de verkopend makelaar.

Geeft een objectief oordeel.

Helpt je bij het controleren van het koopcontract en biedt hulp bij zaken als het regelen van een bouwkundige en taxateur.

In de meeste gevallen krijgt de aankoopmakelaar meer van de prijs af dan wanneer jij zelf de onderhandelingen doet. Het levert dan dus geld op in plaats van dat het je veel kost.

Wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt kun je voor een traditionele- of een online aankoopmakelaar kiezen. Wij hebben de verschillen even voor je uitgewerkt.

Traditionele aankoopmakelaar

Online aankoopmakelaar

Voordelen aankoopmakelaar:

Je hebt niet alleen maar contact met de makelaar via telefoon en mail, maar ontmoet hem ook in “levende lijve”.

Vaak helpt de makelaar jou met het zoeken naar een passende woning en gaat mee naar de bezichtigingen.

Voordelen aankoopmakelaar:

De online aankoopmakelaar werkt veelal landelijk, waardoor hij je kan helpen met het aankopen van een woning in ieder deel van het land.


Een groot voordeel van een online aankoopmakelaar is dat hij snel kan handelen, waardoor jij meer kans maakt om eigenaar van de woning te worden.

Nadeel aankoopmakelaar:

Het betreft veelal lokale aankoopmakelaars en ze werken dus in bepaalde regio’s. De makelaar is in veel gevallen zowel aankoop- als verkoopmakelaar. Dit betekent dat hij vaak handelt met verstrengelde belangen, waardoor de aankoopprijs vaak kunstmatig hoog gehouden wordt. De aankoopmakelaar wil de verkopende makelaar graag te vriend houden, omdat ze elkaar in de omgekeerde situatie weer tegen gaan komen.

Nadeel aankoopmakelaar:

Ze helpen niet met het zoeken naar een geschikte woning en gaan ook niet mee met de bezichtigingen. Daar kleeft overigens ook weer een voordeel aan, want jij kan een bezichtiging inplannen wanneer het jou uitkomt en hoeft hiermee geen rekening te houden met de agenda van de aankoopmakelaar.

Heb je een keuze gemaakt?

Is jouw keus gevallen op een huis aankopen met aankoopmakelaar? Top! Wij helpen je graag verder. Door middel van een vrijblijvend adviesgesprek kijken we samen met jou naar:

  • De mogelijkheden voor de aankoop van jouw droomhuis,
  • Tips voor het bezichtigen van een woning,
  • Hoe Libero Aankoop jou kan helpen om van jouw woningaankoop een topaankoop te maken,
  • Zaken waar je aan moet denken, maar die vaak worden vergeten.

Toch een huis kopen zonder aankoopmakelaar? Ook dan hebben wij iets voor je: een gratis online aankooptraining. Binnen een uur leer jij alles wat jij moet weten over het succesvol aankopen van een huis en kun jij jezelf een ware aankoopexpert noemen.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever terug gebeld worden?

Contact gegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 692 beoordelingen