Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 24 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training
Bieden op een huis

Bieden op een huis; de voordelen van een aankoopmakelaar

Je hebt een perfecte woning gevonden, nu wil je maar één ding en dat is dat deze woning van jou wordt. Je wil graag een goede prijs betalen en twijfelt of je zelf de onderhandelingen gaat doen of dat je toch de hulp van een aankoopmakelaar inschakelt. Het is van belang dat je de voors en tegens afweegt om tot een goede keuze komen. Wij gaan jou hierbij helpen door alle voor- en nadelen op een rij te zetten.

Een huis kopen zonder aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar, wel of niet? Je bent niet de enige die overweegt om een huis aan te kopen zonder hulp van een aankoopmakelaar. Een huis kopen zonder aankoopmakelaar kent zowel voor- als nadelen waar je je bewust van moet zijn om een juiste beslissing te kunnen maken.

Voordelen huis kopen zonder aankoopmakelaar

Nadelen huis kopen zonder aankoopmakelaar

Je bespaart kosten op een aankoopmakelaar door alles zelf te regelen.

Je moet zelf op zoek naar een geschikte woning.

Je hebt direct contact met de verkopende partij, waardoor er geen ruis op de lijn ontstaat.

Je betaalt teveel of doet een miskoop. Het kan je veel geld kosten wanneer je geen aankoopmakelaar inschakelt. Een aankoopmakelaar weet hoe hij moet bieden en waar hij op moet letten om een miskoop te voorkomen.

Je wordt niet beïnvloed of overgehaald door de aankoopmakelaar. Je maakt je eigen keuzes in je eigen tempo.

Je krijgt geen hulp van een expert en moet dus alles zelf uitzoeken. Een aankoopmakelaar is dagelijks bezig met het aankopen van woningen, waardoor hij precies weet wat hij op welk moment moet doen.

Je kunt zoveel tijd nemen als je nodig hebt. Je voelt hierbij niet de druk die sommige aankoopmakelaars uit kunnen oefenen om maar zo snel mogelijk tot een koop te komen.

Geen onafhankelijk en deskundig advies.

Wanneer je alles zelf moet uitzoeken kan daar veel tijd in gaan zitten. De kans bestaat dat je hierdoor achter het net vist, omdat andere geïnteresseerden je voor zijn.

Tip: Wij bieden een gratis online aankooptraining aan die jou, in slechts één uur tijd, voorziet van veel nuttige informatie. Tevens geven we je tips om de trucjes van de verkopend makelaar te doorzien. Dit scheelt jouw heel veel speurwerk op het internet, waardoor jij tijd overhoudt.

Waarom een aankoopmakelaar?

Kies jij liever voor zekerheid en overweeg jij daarom een huis aan te kopen met hulp van een aankoopmakelaar? Wees je er dan van bewust dat er naast de vele voordelen ook enkele nadelen bestaan. Door hier naar te kijken, voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van je keuze.

Voordelen aankoopmakelaar inschakelen

Nadelen aankoopmakelaar inschakelen

Hij kan je eventueel helpen bij het vinden van een geschikte woning.

Het tempo van de makelaar kan soms erg hoog liggen, omdat huizen aankopen zijn dagelijkse bezigheid is. Een goede aankoopmakelaar houdt jou op de hoogte van elke stap die er wordt genomen.

Hij kan eventueel met je mee gaan bezichtigen.

Er kan twijfel ontstaan of de aankoopmakelaar zijn uiterste best doet.

Een aankoopmakelaar is bekend met het aankoopproces. Hij zorgt ervoor dat jij niets over het hoofd ziet.

De biedingen worden gedaan door een expert. Zijn ervaring en kennis zorgt ervoor dat het aankooproces vlot en vloeiend verloopt.

De aankoopmakelaar doorziet de trucjes van de verkopend makelaar.

Geeft een objectief oordeel.

Helpt je bij het controleren van het koopcontract en biedt hulp bij zaken als het regelen van een bouwkundige en taxateur.

In de meeste gevallen bereikt de aankoopmakelaar meer dan jij.

Wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt kun je voor een traditionele- of een online aankoopmakelaar kiezen. Wij hebben de verschillen even voor je uitgewerkt.

Traditionele aankoopmakelaar

Online aankoopmakelaar

Voordelen aankoopmakelaar:

Je hebt niet alleen maar contact met de makelaar via telefoon en mail, maar ontmoet hem ook in “levende lijve”.

Vaak helpt de makelaar jou met het zoeken naar een passende woning en gaat mee naar de bezichtigingen.

Voordelen aankoopmakelaar:

De online aankoopmakelaar werkt veelal landelijk, waardoor hij je kan helpen met het aankopen van een woning in ieder deel van het land.


Een groot voordeel van een online aankoopmakelaar is dat hij snel kan handelen, waardoor jij meer kans maakt om eigenaar van de woning te worden.

Nadeel aankoopmakelaar:

Het betreft veelal lokale aankoopmakelaars en ze werken dus in bepaalde regio’s. De makelaar is in veel gevallen zowel aankoop- als verkoopmakelaar. Dit betekent dat hij vaak handelt met verstrengelde belangen, waardoor de aankoopprijs vaak kunstmatig hoog gehouden wordt. De aankoopmakelaar wil de verkopende makelaar graag te vriend houden, omdat ze elkaar in de omgekeerde situatie weer tegen gaan komen.

Nadeel aankoopmakelaar:

Ze helpen niet met het zoeken naar een geschikte woning en gaan ook niet mee met de bezichtigingen. Daar kleeft overigens ook weer een voordeel aan, want jij kan een bezichtiging inplannen wanneer het jou uitkomt en hoeft hiermee geen rekening te houden met de agenda van de aankoopmakelaar.

Heb je een keuze gemaakt?

Is jouw keus gevallen op een huis aankopen met aankoopmakelaar? Top! Wij helpen je graag verder. Door middel van een vrijblijvend adviesgesprek kijken we samen met jou naar:

  • De mogelijkheden voor de aankoop van jouw droomhuis,
  • Tips voor het bezichtigen van een woning,
  • Hoe Libero Aankoop jou kan helpen om van jouw woningaankoop een topaankoop te maken,
  • Zaken waar je aan moet denken, maar die vaak worden vergeten.
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 804 beoordelingen