Kosten aankoopmakelaar: wat kost een aankoopmakelaar?

Wat kost een aankoopmakelaar bij aankoop van een huis? De kosten van een aankoopmakelaar variëren per makelaarskantoor. Dit komt doordat iedere makelaar zelf zijn tarief mag bepalen. Wanneer je de juiste aankoopmakelaar kiest, kan een aankoopmakelaar flink wat geld opleveren.

Kosten aankoopmakelaars

De makelaarskosten bij aankoop van een woning worden op verschillende manieren berekend:

  1. Sommige aankoopmakelaars werken voor een vast percentage van de definitieve aankoopprijs. Dit courtage varieert tussen één en twee procent van de koopsom. Wanneer we uitgaan van een woning die wordt verkocht voor € 250.000, ontvangt de aankoopmakelaar bij anderhalf procent dus € 3.750. 
  2. Andere aankoopmakelaars werken met een vaste prijs voor de aankoopmakelaar. Deze vaste prijs voor een aankoopmakelaar ligt gemiddeld tussen de € 1.000 en € 5.000.
  3. De derde optie voor de kosten van een aankoopmakelaar is een percentage van het onderhandelingsresultaat. Hiermee weet je zeker dat de aankoopmakelaar zijn uiterste best zal doen om zoveel mogelijk van de vraagprijs af te krijgen. 

Kosten aankoopmakelaar Libero Aankoop

De kosten van een aankoopmakelaar van Libero Aankoop bedragen €1.995,-. Hiervoor krijg je aankoopbegeleiding, een taxateur, een bouwkundige meeloopkeuring en juridische controle van de koopakte. Libero Aankoop begeleidt jou tot aan de notaris. Naast het vaste lage tarief hanteert Libero Aankoop een variabel tarief over het onderhandelingsresultaat. Dit betaal je alleen als er daadwerkelijk iets van de vraagprijs af gaat. 

Rekenvoorbeeld kosten aankoopmakelaar Libero Aankoop:

Voorbeeldberekening
Vraagprijs
Aankoopprijs
Resultaat
Basistarief: (..)
Onderhandelingsresultaat: (..)
Totaal: (..)
(..)

Bij Libero Aankoop betaal je minder en houd je meer winst over. Als er geen onderhandelingsresultaat is, betaal je natuurlijk slechts € 1.995,-.

460 woningkopers geholpen in augustus
  • Binnen 1 dag een bod uitgebracht
  • Geen prijsakkoord? Geen kosten!
  • Een landelijke makelaar met lokale kennis

Neem vrijblijvend contact op

Makelaarskosten bij aankoop woning aftrekbaar?

Bij Libero Aankoop is een deel van de prijs van de aankoopmakelaar aftrekbaar. De kosten voor de aankoopmakelaar zelf zijn niet aftrekbaar, maar de kosten voor een taxateur zijn wel fiscaal te verrekenen. In de meeste gevallen schakelt een aankoopmakelaar een taxateur in om de woning te taxeren. De factuur van de taxateur moet je dus goed bewaren. Vraag naar een factuur van de taxateur wanneer je deze niet ontvangt. Een goede aankoopmakelaar zal je hierover altijd advies geven. 

Waarom een aankoopmakelaar?

Moet je wel of geen aankoopmakelaar inschakelen? Een aankoopmakelaar als Libero Aankoop is gespecialiseerd in het aankopen van huizen. Een verkopende partij neemt een aankoopmakelaar serieus en onderhandelt graag met ze. Libero Aankoop is zijn enkel aankoopmakelaar en zijn zelfs de grootste aankoopmakelaar van Nederland. Door onze complete aankoopbegeleiding inclusief bouwkundige keuring en taxatierapport maak jij 3.4x meer kans op jouw droomhuis. No cure, no pay! Neem contact op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Sluiten
Waar kunnen we jou mee helpen?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 624 beoordelingen