Veelgestelde vragen

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Uiteraard kun je ervoor kiezen de onderhandelingen zelf te voeren wanneer je verstand hebt van de huidige markt, marktprijzen en onderhandelen. Een gespecialiseerde onderhandelmakelaar kent het klappen van de zweep. Daarnaast is de makelaar van Libero Aankoop extra gemotiveerd om scherp te onderhandelen, omdat de beloning samenhangt met het onderhandelingssucces. Een huis kopen met een (aankoop)makelaar van Libero Aankoop heeft voor jou veel voordelen. Meer over het inschakelen van een aankoopmakelaar of bekijk ons filmpje 'Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?'.

Wat is het voordeel van een landelijk opererende makelaar?

Een landelijke aankoopmakelaar, wel of niet handig? Wel natuurlijk! Bij het inschakelen van een plaatselijke makelaar is de kans groter dat hij de makelaar van de andere partij goed kent, waardoor men elkaar minder onder druk zet. Dankzij onze landelijke dekking kennen wij de andere makelaars niet persoonlijk. Hierdoor zijn wij scherper en brutaler, waarbij uitsluitend jouw belang telt. Meer over de landelijke aankoopmakelaar.

Hoe kun je onderhandelen over een woning die je niet gezien hebt?

Zoals in de vorige vraag aan de orde kwam: voor het onderhandelen zelf is het van belang om geen persoonlijke band te hebben met de collega makelaar. Maar natuurlijk vinden we het uiteindelijk wel belangrijk om te weten waar we over spreken. Daarom schakelen wij na de onderhandelingen/biedingen een bouwkundig expert in die de woning gaat bezichtigen, het liefst samen met jou. Deze bouwkundige voorziet jou én ons van informatie over de woning. Daarnaast schakelen wij een erkende lokale taxateur in die de woning tevens zal bezichtigen en een taxatierapport op zal maken. Meer over onderhandelen zonder bezichtiging.

Ontvang ik een gratis taxatierapport?

Wij schakelen een lokale taxateur voor je in. Deze taxateur verzorgt dan het taxatierapport. Meer over een taxatierapport.

Wat moet ik doen wanneer een reguliere woningtaxatie onvoldoende is?

Geeft jouw hypotheekverstrekker aan dat een reguliere woningtaxatie onvoldoende is? Dan kan je het volgende doen:

  • Een taxateur inschakelen via Libero Aankoop.
  • Zelf op zoek gaan naar een taxateur die de betreffende taxatie voor jou uit gaat voeren.

Wat zijn de kosten als de aankoop niet doorgaat?

Als je besluit te annuleren voordat er een prijsakkoord is en niet meer met ons op zoek gaat naar een volgende woning, brengen wij € 350,- eenmalige dossierkosten in rekening. Wij blijven voor je onderhandelen en doen dat altijd in overleg met jou. Indien je besluit te annuleren als er al een prijsakkoord is, brengen wij annuleringskosten in rekening. Deze kosten liggen tussen 695,- en 2.345,- en zijn gebaseerd op jouw specifieke situatie.

Aankoopscan gebruiken en vervolgens zelf aankoop afronden?

Besluit je na de aankoopscan de samenwerking te stoppen, om de woning vervolgens zelf of met behulp van derden aan te kopen? Dan ben je ons de volledige courtage verschuldigd, zie hiervoor ook de voorwaarden van Libero Aankoop. Lees alles over zelf aankopen na aankoopscan.

Geldt er een minimum onderhandelingsresultaat voor de prestatiebonus?

Voor onze service rekenen wij een bedrag van €2.345,-. Dit is de prijs die je betaalt wanneer er geen onderhandelingsruimte is. Wanneer er wel onderhandelingsmogelijkheid is, vragen wij 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. 

Voor de woning geldt een vanaf-prijs, wat nu?

Er komen steeds meer woningen op de markt waarbij een vanaf-prijs wordt gehanteerd. Onderhandelingen zijn in dat geval niet meer van belang. De vanaf-prijs is namelijk de minimale prijs, ook wel de bodemprijs. Wij snappen dat je ook bij een woning met een vanaf-prijs hulp kunt gebruiken. Wij bieden je daarom onze complete aankoopbegeleiding bij een woning met vanaf-prijs. 

Kan ik bij jullie ook terecht voor een woning waarvan de vraagprijs nog niet bekend is?

Natuurlijk! Libero Aankoop maakt van elke aankoop een topaankoop, dus ook van die prachtige woning die nog niet in de verkoop staat of waarvan de vraagprijs nog niet bekend is. Wij kunnen uitstekend onderhandelen met particuliere verkopers, zolang de beoogde vraagprijs maar bekend is voor onze expert start met de onderhandelingen. Heb jij hier nog vragen over of wil jij onze hulp om die mooie woning over te kopen van een kennis? Neem dan contact met ons op!

Eigen woning moet nog verkocht worden, wat zijn mijn opties?

Je hebt een leuke woning op het oog, maar moet je jouw eigen huis nog verkopen? Dan wil je natuurlijk niet (lang) met dubbele lasten zitten. Maar... je bent niet de enige die in zo'n situatie zit. Speciaal voor kopers die hun eigen woning nog moeten verkopen, zijn zogenaamde 'overbruggingskredieten' uitgevonden. Ondanks de mooie oplossing van overbruggingskredieten kan het zijn dat je (bijvoorbeeld gevoelsmatig) geen eigenaar wil zijn van twee huizen. Het meest voor de hand lijkt dan te liggen dat je de nieuwe woning koopt 'onder voorwaarde dat jouw eigen huis verkocht is'; de 'No-Risk Clausule'. Dit klinkt als een prachtige oplossing, echter... het is helemaal geen goede oplossing! Je leest hier alles over op onze pagina No-Risk-Clausule.

Mag een aankoopmakelaar ook verkoopmakelaar zijn?

Een makelaar mag GEEN verkoop- en aankoopmakelaar tegelijk zijn als het de aankoop van één woning betreft. Wel mag je de aankoop van het ene huis en de verkoop van het andere huis door dezelfde makelaar laten uitvoeren. Een aankoopmakelaar kan namelijk ook verkoopmakelaar zijn. Libero Aankoop houdt zich niet bezig met verkoop maar heeft zich volledig gespecialiseerd in het aankopen van huizen. Zo vinden wij altijd de beste prijs voor jouw droomhuis.

De hypotheekfinanciering komt niet snel genoeg rond, wat nu?

Indien je geen of onvoldoende lening van een bank krijgt, kan een eenmaal ondertekende koopakte meestal weer ontbonden worden. Dit moet dan wel gebeuren binnen de periode die hiervoor in de akte staat omschreven. Vaak betreft deze periode vijf of zes weken na het ondertekenen van de akte, maar dit kan dus per akte verschillen. Voorwaarde om de koop rechtsgeldig te annuleren, is niet alleen dat je dit tijdig doet (binnen die gestelde periode), maar ook op de voorgeschreven manier. De verplichte wijze van handelen vind je terug in de akte. Je leest hier alles over op onze pagina de aankoop ontbinden op voorwaarde financiering.

Betaling

Wanneer moet ik betalen?
Als wij voor je aan de slag mogen, investeer je vooraf 350 eenmalige dossierkosten. Je betaalt dit één keer, ook als we op meerdere woningen bieden voor je. We sturen onze factuur al vroeg naar je door, zodat jij snel weet waar je precies aan toe bent. Je hoeft de eindfactuur pas te betalen bij de notaris. Lees meer over de betaling van Libero Aankoop.

Is uw factuur fiscaal te verrekenen?
(Een deel van) het basisbedrag kun je fiscaal verrekenen. Bewaar de factuur daarom goed. Lees meer over het fiscaal verrekenen van jouw factuur.

Kan ik Libero Aankoop ook om financieel advies vragen?

Alleen een AFM erkend adviseur mag financieel of hypothecair advies geven. Libero Aankoop kan je doorverwijzen naar een erkend adviseur, neem daarvoor gewoon even contact met ons op en vermeld daarbij 'financiële scan' in je onderwerpregel.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Jouw gegevens (telefoonnummer, e-mailadres) komen enkel bij ons terecht en daar blijven ze ook. Lees alles over het privacybeleid van Libero Aankoop.

Voorwaarden

De voorwaarden van Libero Aankoop kun je op deze website inzien, hiervoor klik je rechts onderaan elke pagina op "Voorwaarden" of lees hier de voorwaarden van Libero Aankoop.

Onderhandelen jullie ook over roerende zaken?

Wij onderhandelen niet over roerende zaken, zoals gordijnen, kasten e.d.. Normaal gesproken krijg je van de verkopende makelaar een lijst met deze zaken en kun je aangegeven waar je belangstelling voor hebt.

TIP: spreek liever pas over deze roerende zaken nadat wij voor jou de bodemprijs hebben achterhaald. Reden: door eerder al over deze zaken te spreken, geef je aan de woning wel heel erg graag te willen (niet goed voor de onderhandelingspositie) en verder kan het wat ruis op de lijn geven. Het beste moment om over roerende zaken te beginnen is direct na het prijsakkoord. De verkoper is dan opgelucht dat de koop rond is en zal bereid zijn spullen voor minder geld achter te laten dan hij misschien eerder van plan was. Misschien zelfs gratis...

Overige vragen

Voor overige vragen kun je ons contactformulier gebruiken of telefonisch contact met ons opnemen via het algemene informatienummer T: 088-4303022T: 088-4303032. Ook kun je een kijkje nemen op Aankoopinformatie.nl. Hier vind je vele uiteenlopende vragen van huizenkopers + antwoorden. Dit kan ook jou weer verder helpen!

Vrijblijvend informeren


Links naar Libero Aankoop.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever terug gebeld worden?

Contact gegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 692 beoordelingen