Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 26 oktober om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een landelijke makelaar?

Een landelijke aankoopmakelaar werkt vaak online, want dat is het snelst. Libero Aankoop is vaak sneller dan lokale makelaars. Bij het inschakelen van een plaatselijke makelaar is de kans groter dat hij de makelaar van de andere partij goed kent, waardoor men elkaar minder onder druk zet. Dankzij onze landelijke dekking kennen wij de andere makelaars niet persoonlijk. Hierdoor zijn wij scherper en brutaler, waarbij uitsluitend jouw belang telt.

Hoe kun je onderhandelen over een woning die je niet gezien hebt?

Bij de bezichtiging moet je antwoord geven op één vraag: 'Zie jij jezelf daar wonen?'. Bij het antwoord op die vraag heb je geen aankoopmakelaar nodig, terwijl een traditionele aankoopmakelaar wel meegaat naar de bezichtiging. Dat is precies wat een traditionele aankoopmakelaar zo duur maakt.

Als jij jezelf in de woning ziet wonen, stel je jezelf een volgende vraag: 'Kan ik dit huis kopen?' Daar hebben we aankoopmakelaars voor die jouw bod zo gunstig mogelijk verpakken en verwoorden. Libero Aankoop helpt je dus met het beantwoorden van de vraag waar je zelf geen antwoord op weet. 

Waar kijkt een aankoopmakelaar naar?

Een aankoopmakelaar kijkt naar meerdere aspecten van de woning om te bepalen wat een goede prijs is. Denk hierbij aan kenmerken van de woning zelf, hoe lang de woning al te koop staat en hoeveel concurrentie er is. Libero Aankoop koopt dagelijks woningen aan in uiteenlopende situaties, dus weet precies wat er gevraagd wordt in jouw situatie.

Wat zijn de kosten als de aankoop niet doorgaat?

Ons model is gebaseerd op dat wij succesvol een woning voor jou kopen. Je betaalt € 1.249,- vooraf. Wij gaan onbeperkt voor jou bieden, totdat wij een woning voor je hebben. Dit dwingt ons om succesvol te zijn, want anders wordt het voor ons vrij duur. Als een bod niet geaccepteerd wordt, kost dat ons meer tijd. Het kost jou geen extra geld. Dat is onbeperkte aankoopbegeleiding voor een eerlijk tarief!

Aankoopscan gebruiken en vervolgens zelf aankoop afronden?

Je betaalt ons vooraf € 1.249,- voor een succesvolle woningaankoop. We bieden voor je tot we daadwerkelijk een woning hebben gekocht. Je kunt er dus op vertrouwen dat jouw investering zich uitbetaalt. 

Besluit je tijdens het aankoopproces tóch de samenwerking te stoppen om de woning vervolgens zelf of met behulp van derden aan te kopen? Dan ben je ons de volledige courtage van € 1.249,- verschuldigd. Zie hiervoor ook de voorwaarden van Libero Aankoop.

Kan ik bij jullie ook terecht voor een woning waarvan de vraagprijs nog niet bekend is?

Natuurlijk! Libero Aankoop maakt van elke aankoop een topaankoop, dus ook van die prachtige woning die nog niet in de verkoop staat of waarvan de vraagprijs nog niet bekend is. Wij kunnen uitstekend onderhandelen met particuliere verkopers, zolang de beoogde vraagprijs maar bekend is voor onze expert start met de onderhandelingen. Heb jij hier nog vragen over of wil jij onze hulp om die mooie woning over te kopen van een kennis? Neem dan contact met ons op!

Mag een aankoopmakelaar ook verkoopmakelaar zijn?

Een aankoopmakelaar kan ook verkoopmakelaar zijn, maar hij mag GEEN verkoop- en aankoopmakelaar tegelijk zijn als het de aankoop van één woning betreft. Wel mag je de aankoop van het ene huis en de verkoop van het andere huis door dezelfde makelaar laten uitvoeren. Libero Aankoop heeft zich volledig gespecialiseerd in het aankopen van huizen.

De hypotheekfinanciering komt niet snel genoeg rond, wat nu?

Indien je geen of onvoldoende lening van een bank krijgt, kan een eenmaal ondertekende koopakte meestal weer ontbonden worden. Dit moet dan wel gebeuren binnen de periode die hiervoor in de akte staat omschreven. Vaak betreft deze periode vijf of zes weken na het ondertekenen van de akte, maar dit kan dus per akte verschillen. Voorwaarde om de koop rechtsgeldig te annuleren, is niet alleen dat je dit tijdig doet (binnen die gestelde periode), maar ook op de voorgeschreven manier. De verplichte wijze van handelen vind je terug in de akte.

Kan ik Libero Aankoop ook om financieel advies vragen?

Libero Aankoop kan je doorverwijzen naar een erkend adviseur, neem daarvoor gewoon even contact met ons op en vermeld daarbij 'financiële scan' in je onderwerpregel. Alleen een AFM erkend adviseur mag financieel of hypothecair advies geven. 

Onderhandelen jullie ook over roerende zaken?

Wij onderhandelen niet over roerende zaken. Normaal gesproken krijg je van de verkopende makelaar een lijst met deze zaken en kun je aangegeven waar je belangstelling voor hebt. Het beste moment om over roerende zaken te beginnen, is na het prijsakkoord. 

Huis kopen of wachten?

Het heeft waarschijnlijk geen zin om te wachten met het kopen van een woning. De woningmarkt gaat op korte termijn niet veranderen. Pas als er veel meer woningen zijn of als de hypotheekrente stijgt, zullen de huizenprijzen significant veranderen. 

Wat betekent k.k. huis kopen?

K.k. bij een advertentie betekent 'kosten koper'. Dit zijn de kosten die je betaalt bij de aankoop van een bestaande woning. Wat valt dan onder kosten koper? Overdrachtsbelasting (vrijstelling tot € 400.000,-), notariskosten, taxatiekosten, advies- en bemiddelingskosten, NHG kosten, bankgarantie, makelaarskosten en bouwkundige keuring vallen onder kosten koper. Je maakt niet per se al deze kosten bij een woningaankoop.

Alle vragen van huizenkopers

Op Aankoopinformatie.nl vind je uiteenlopende vragen van huizenkopers met antwoorden van Libero Aankoop. Dit kan ook jou weer verder helpen!

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Libero Aankoop gebruikt jouw gegevens om zo snel mogelijk contact met je te hebben. Je gegevens zijn veilig bij ons en zonder jouw toestemming doen we er niets mee. Lees alles over het privacybeleid van Libero Aankoop.

Vrijblijvend informeren

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 702 beoordelingen