Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 6 februari om 19:30 uur geven wij Woning kopen? Nieuwe methode: Duaal bod...

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!

Laat woningverkoper overdrachtsbelasting betalen

Bron: NRC Gepubliceerd: zaterdag 15 april 2017

Aan de politieke partijen aan de formatietafel in Den Haag wil ik voorstellen de overdrachtsbelasting bij het kopen van een woning voortaan door de verkoper te laten betalen. Die is al een paar jaar spekkoper.

Bovendien bestaat een groot deel van de mensen dat het eigen huis nu of de komende jaren in de verkoop doet, uit babyboomers die hun hypotheek al lang hebben afbetaald.

Zij kunnen de overdrachtsbelasting moeiteloos opbrengen, terwijl kopers er van oudsher financieel stevig van langs krijgen in Nederland. Bovenop de woningprijs komen de overdrachtsbelasting, notariskosten, kadasterkosten, plus de kosten voor hypotheekadvies, taxatierapport en bouwkundige inspectie.

De maximale hoogte van een hypotheeklening is 101 procent van de koopsom en wordt volgend jaar verder verlaagd naar 100 procent. Wie niet over eigen geld beschikt kan de financiering van een eigen woning met alle bijkomende kosten onder deze financiële voorwaarden niet rond krijgen.

Bijna alle politieke partijen hebben in hun verkiezingsprogramma’s voorstellen opgenomen om de instroom en doorstroom op de woningmarkt te verbeteren.

Overheveling van de twee procent overdrachtsbelasting is de meest eenvoudige stap denkbaar om de onderkant van de woningmarkt meer in beweging te krijgen en scheefwonen te verminderen.

Bovendien kan deze aanpassing zonder problemen of aanpassingen worden gerealiseerd. Een koper krijgt hierdoor meer lucht om succesvol de woningfinanciering voor elkaar te krijgen. Kleine moeite, groot effect.

Korné Pot

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

48 uur voorsprong op Funda

Dit wil jij toch ook? Jij wilt het nieuwe woningaanbod in je mailbox krijgen, nog voordat de huizen op Funda staan! Dat kan met de woningalert van Libero Aankoop. Gebruik deze enorme voorsprong om jouw kansen op een geaccepteerd bod te vergroten. Wees de concurrentie voor en plan snel een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen wij samen het perfecte bod, nog voordat het huis op Funda staat.

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 32.120 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 32.121 wordt.

Het onderhandelingsresultaat

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet teveel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit teveel voor een woning. 

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 769 beoordelingen