Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 29 juli om 19:30 uur geven wij Woning kopen? De Gouden Tips

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Woningzoekenden bereid langer naar werk te reizen

Bron: Metro Gepubliceerd: maandag 9 oktober 2017

De afstand tussen wonen en werken neemt steeds meer toe. Door de hoge prijzen op de woningmarkt zijn mensen bereid om steeds verder van hun werk af te wonen. Dit blijkt uit een peiling die aankoopmakelaar Libero Aankoop deed onder 580 woningzoekenden.

Het gaat om de vijftig grootste steden van Nederland waar deze toestanden gebeuren. „Eerst dachten we dat dit alleen in Amsterdam gebeurde. Maar nu weten we dat de Amsterdamse toestanden ook voorkomen in steden als Breda en Tilburg”, vertelt Korné Pot, directeur van Libero Aankoop.

MINDER BETALEN EN LANGER REIZEN

Geef maar toe: in een kwartiertje naar je werk fietsen is lekkerder dan een uur onderweg zijn in een overvolle trein. Voor veel mensen zou het heerlijk wakker worden zijn. Maar wanneer je in Amsterdam of Utrecht werkt, is het niet zo makkelijk om daar ook een woning te vinden. De huizenprijzen zijn ontzettend duur. Een hoekwoning van 98m2 in Utrecht kost bijna 90 duizend euro meer dan een hoekwoning van 143 m2 in Apeldoorn. Voor die prijs zit je dan liever toch een uurtje langer in de trein.

Het klinkt niet alleen logisch, maar het blijkt nu ook uit onderzoek van aankoopmakelaar Libero Aankoop. „We hadden al het gevoel dat mensen steeds verder van hun werk gaan wonen vanwege de hoge prijzen”, vertelt Korné Pot. „Op onze website geven we trainingen aan woningzoekenden. Via een enquête hebben we onderzocht of mensen inderdaad verder van hun werk gaan wonen. Een meerderheid van de deelnemers zegt dit te doen.”

Volgens Pot komt het niet alleen voor bij steden als Amsterdam en Utrecht, maar ook bij de andere 48 grootste steden van Nederland. „Het gaat om steden met ongeveer minstens 70 duizend inwoners. Op nummer 50 en 49 staan Vlaardingen en Gouda en ook hier zien we de woningmarkt veranderen.”

 

TIEN UUR PER WEEK REIZEN

De woningzoekenden zijn bereid om lang te reizen naar hun werk. Meer dan 50 procent vindt het oké tot twee uur per dag te reizen van en naar hun woonplaats. Pot: „Ik had niet verwacht dat dat percentage zo hoog zou zijn. Het betekent dat die mensen op een volledige werkweek tien uur reizen. Dat is meer dan een normale werkdag.” Een gevolg is dat er meer verkeer zal zijn op de wegen rondom de steden waar ze werken. Mensen zullen veel meer onderweg zijn. 43 procent van de ondervraagden wil maximaal een uur per dag reizen. Zes procent geeft zelfs aan bereid te zijn twee tot drie uur te reizen.

Of de prijs van de woningmarkt in de vijftig grootste steden van Nederland zal dalen, denkt Pot niet. „Het zal wel van invloed zijn op de prijs van de woningmarkt in de omgeving. De prijzen zullen zich namelijk meer spreiden doordat de vraag in de omgeving toeneemt.”

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 809 beoordelingen