Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 6 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis resultaatscan - No cure no pay

Gratis Workshop

De Gouden Aankooptips

Binnen 15 min. weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke workshop.

Volg de Gratis Workshop Vandaag nog!

Zo vergroot je je kansen op de nog altijd krappe huizenmarkt

Bron: nu.nl Gepubliceerd: zaterdag 9 januari 2021

De concurrentie op de woningmarkt is nog altijd moordend, maar intussen gelden er sinds 1 januari ook nieuwe maatregelen. Jonge kopers hoeven geen overdrachtsbelasting meer te betalen en beleggers krijgen juist te maken met een hogere belasting. In hoeverre gaat dat uitmaken? En hoe vergroot je je kansen op de woningmarkt?

 

De afgelopen maanden was een eerste reactie op de nieuwe wetgeving al te voelen. "Tot 31 december zag je dat beleggers in groten getale hun slag probeerden te slaan", vertelt Korné Pot van Libero Aankoop.

"Kopers onder de 35 jaar wachtten juist liever tot na 1 januari. En bij die laatste groep horen waarschijnlijk ook mensen die voor 1 april de overdracht rond willen hebben. Na die tijd zit er namelijk een overdrachtsbelasting van 2 procent op huizen boven de vier ton."

 

 

Begin op tijd met voorbereiding

Bij het overgrote deel van de aangeboden woningen is overbieden tegenwoordig noodzakelijk, laat Pot weten. "Anders ben je je tijd aan het verspillen. De afgelopen tien jaar is een ontzettend lastige tijd geweest voor woningkopers. Vooral belangrijk is dat je je goed voorbereidt. Nog voordat je gaat bezichtigen, moet je je eigen financiën heel helder voor ogen hebben. Als je dat nog moet uitzoeken als je een woning op het oog hebt, ben je vaak al te laat."

Koopwoningen mogen dan naar verwachting iets betaalbaarder worden, de druk zal niet opeens verdwijnen met de nieuwe maatregelen, vertelt Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis. "De NHG-grens gaat iets omhoog, de hypotheekrente blijft lekker laag. Je kunt dus wat meer besteden. Maar dat geldt natuurlijk voor alle starters. Je bent niet de enige. Wij denken zelfs dat de huizenprijzen hierdoor iets verder stijgen, vooral in het starterssegment."

“Ga eens kijken in gemeentes die je niet goed kent. Vaak zijn er onverwachte mogelijkheden.”
Hans André de la Porte, Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis blijft daarom kopers ook aanmoedigen om hun horizon te verbreden. "Buiten de grote steden krijg je simpelweg meer huis voor hetzelfde geld", vertelt De La Porte. "Nu we allemaal leren om thuis te werken, zou het goed kunnen dat het ook minder belangrijk wordt om in de buurt van je kantoor te wonen. Ga eens kijken in gemeentes die je niet goed kent. Vaak zijn er onverwachte mogelijkheden."

Valkuilen en tips voor woningzoekers

Zowel Libero als Eigen Huis blijft intussen ook waarschuwen voor financiële valkuilen. Maximaal lenen, een verbeten biedingsstrijd, schuiven met overwaarde; kopers doen er goed aan om te starten met een vrijblijvend advies van een makelaar of hypotheekadviseur. "Kijk bij appartementen vooral ook naar de vereniging van eigenaren", vult De La Porte nog aan. "Maken ze al plannen voor verduurzaming, is er genoeg geld voor onderhoud? Met de koop van een huis wil je niet andermans problemen erbij kopen."

Maar huizenzoekers moeten zich vooral niet te snel uit het veld laten slaan. De La Porte heeft daarbij een tip voor nieuwbouwkopers. "Als je op een reservelijst komt te staan, kun je het gevoel krijgen dat je kansloos bent. Maar zorg vooral dat je op die lijst blijft staan en laat regelmatig wat van je horen. Veel kopers schrijven zich voor verschillende projecten in en uiteindelijk kan iedereen natuurlijk maar één huis kopen. Op die manier kan zo'n lijst op het laatste moment nog verschuiven. Dat kan dan weer een onverwachte meevaller zijn."

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

No cure, No pay

Geen prijsakkoord? Geen kosten! Dat is hoe wij werken. Je betaalt niets vooraf. Je betaalt ons pas op het moment dat er een prijsakkoord is en wij een woning voor je hebben aangekocht. Kopen wij de woning onder de vraagprijs aan? Dan betaal je ons naast het tarief voor onze complete aankoopbegeleiding ook een prestatiebonus van 10% van het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou!

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 32.930 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 32.931 wordt.

Het onderhandelingsresultaat

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet teveel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 774 beoordelingen