Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

vandaag (3 oktober) om 5:07 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!

Moordende concurrentie op woningmarkt: slagingskans slechts 10 procent

Bron: AD Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020

Het is nog nooit zo moeilijk geweest om een geschikte koopwoning te vinden, melden meerdere makelaarsverenigingen. Een koper heeft de keuze uit maximaal drie geschikte huizen en de kans dat een bod wordt geaccepteerd is slechts 10 procent. 

 

Voor de huidige huizenbezitters is het nauwelijks voorstelbaar dat de woningmarkt er nog geen half decennium geleden compleet anders voor stond. Wie vijf jaar geleden een huis zocht, kon kiezen uit gemiddeld dertien woningen en hoefde met één of hooguit twee concurrenten af te rekenen. In heel Nederland stond een riant aantal van 200.000 woningen te koop.

Speur deze maand op Funda naar een woning en het aanbod is met 48.000 huizen slechts een fractie van vijf jaar geleden. Een koper heeft de keuze uit maximaal drie geschikte huizen, zegt Korné Pot van Libero Aankoop, de grootste aankoopmakelaar van Nederland. ,,Dat wil zeggen dat de wensenlijst van elke willekeurige koper op Funda slechts enkele keren tot een match leidt.’’

Voor woningzoekers in het betaalbare segment droogt het beschikbare aanbod nog sneller op. Makelaarsvereniging NVM analyseerde recent dat huizenkopers die tussen de 160.000 en 260.000 euro te besteden hebben, in het grootste deel van het land uit slechts twee woningen kunnen kiezen. 

Aanbod verdampt

Maar liefst driekwart van het aanbod is duurder dan 250.000 euro, laat makelaarsnetwerk Dynamis weten. Voor huishoudens met een inkomen lager dan grofweg 55.000 euro zijn die woningen niet te betalen. In gemeenten als Utrecht, Tilburg en Emmen is dit betaalbare aanbod in een jaar tijd zelfs gehalveerd.

Heb je het geld wel, dan moet je zien te winnen van negen concurrenten die allemaal dezelfde woning willen. De slagingskans is dus 10 procent, concludeert Libero Aankoop. Door de enorme concurrentie betalen kopers de hoofdprijs en moeten ze vaak overbieden. Stonden in 2014 als gevolg van de crisis 1,5 miljoen huizen ‘onder water’, inmiddels zijn de huizenprijzen gemiddeld met een ton gestegen. 

Anderhalve maand

De moordende concurrentie in 2020 speelt zich allemaal af binnen de slechts anderhalve maand dat een woning gemiddeld te koop staat. Ter vergelijking: in 2015 stond een woning nog achttien maanden te koop. 

NVM-voorzitter Onno Hoes sprak onlangs over woningnood. Een groep deskundigen denkt dat het de komende tien jaar niet beter wordt op de huizenmarkt. Er zou te weinig ambitie zijn, huizen worden op de verkeerde plekken gebouwd en voor de verkeerde groepen. Ze roepen het kabinet op om snel met een actieplan te komen. 

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

48 uur voorsprong op Funda

Dit wil jij toch ook? Jij wilt het nieuwe woningaanbod in je mailbox krijgen, nog voordat de huizen op Funda staan! Dat kan met de woningalert van Libero Aankoop. Gebruik deze enorme voorsprong om jouw kansen op een geaccepteerd bod te vergroten. Wees de concurrentie voor en plan snel een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen wij samen het perfecte bod, nog voordat het huis op Funda staat.

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 31.550 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 31.551 wordt.

Supersnelle service

Als je tegenwoordig een huis wilt kopen, dan moet je supersnel reageren. De huizen zijn binnen no-time verkocht. Libero Aankoop is een online makelaar en wij zijn het snelst van allemaal. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en binnen een dag kunnen we starten met het aankoopproces. Geef ons een seintje en wij gaan voor jou aan het werk. Wij zijn altijd bereikbaar en je kunt vertrouwen op onze supersnelle service.

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 765 beoordelingen