Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 6 februari om 19:30 uur geven wij Woning kopen? Nieuwe methode: Duaal bod...

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!

Moordende concurrentie op woningmarkt: slagingskans slechts 10 procent

Bron: AD Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020

Het is nog nooit zo moeilijk geweest om een geschikte koopwoning te vinden, melden meerdere makelaarsverenigingen. Een koper heeft de keuze uit maximaal drie geschikte huizen en de kans dat een bod wordt geaccepteerd is slechts 10 procent. 

 

Voor de huidige huizenbezitters is het nauwelijks voorstelbaar dat de woningmarkt er nog geen half decennium geleden compleet anders voor stond. Wie vijf jaar geleden een huis zocht, kon kiezen uit gemiddeld dertien woningen en hoefde met één of hooguit twee concurrenten af te rekenen. In heel Nederland stond een riant aantal van 200.000 woningen te koop.

Speur deze maand op Funda naar een woning en het aanbod is met 48.000 huizen slechts een fractie van vijf jaar geleden. Een koper heeft de keuze uit maximaal drie geschikte huizen, zegt Korné Pot van Libero Aankoop, de grootste aankoopmakelaar van Nederland. ,,Dat wil zeggen dat de wensenlijst van elke willekeurige koper op Funda slechts enkele keren tot een match leidt.’’

Voor woningzoekers in het betaalbare segment droogt het beschikbare aanbod nog sneller op. Makelaarsvereniging NVM analyseerde recent dat huizenkopers die tussen de 160.000 en 260.000 euro te besteden hebben, in het grootste deel van het land uit slechts twee woningen kunnen kiezen. 

Aanbod verdampt

Maar liefst driekwart van het aanbod is duurder dan 250.000 euro, laat makelaarsnetwerk Dynamis weten. Voor huishoudens met een inkomen lager dan grofweg 55.000 euro zijn die woningen niet te betalen. In gemeenten als Utrecht, Tilburg en Emmen is dit betaalbare aanbod in een jaar tijd zelfs gehalveerd.

Heb je het geld wel, dan moet je zien te winnen van negen concurrenten die allemaal dezelfde woning willen. De slagingskans is dus 10 procent, concludeert Libero Aankoop. Door de enorme concurrentie betalen kopers de hoofdprijs en moeten ze vaak overbieden. Stonden in 2014 als gevolg van de crisis 1,5 miljoen huizen ‘onder water’, inmiddels zijn de huizenprijzen gemiddeld met een ton gestegen. 

Anderhalve maand

De moordende concurrentie in 2020 speelt zich allemaal af binnen de slechts anderhalve maand dat een woning gemiddeld te koop staat. Ter vergelijking: in 2015 stond een woning nog achttien maanden te koop. 

NVM-voorzitter Onno Hoes sprak onlangs over woningnood. Een groep deskundigen denkt dat het de komende tien jaar niet beter wordt op de huizenmarkt. Er zou te weinig ambitie zijn, huizen worden op de verkeerde plekken gebouwd en voor de verkeerde groepen. Ze roepen het kabinet op om snel met een actieplan te komen. 

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

48 uur voorsprong op Funda

Dit wil jij toch ook? Jij wilt het nieuwe woningaanbod in je mailbox krijgen, nog voordat de huizen op Funda staan! Dat kan met de woningalert van Libero Aankoop. Gebruik deze enorme voorsprong om jouw kansen op een geaccepteerd bod te vergroten. Wees de concurrentie voor en plan snel een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen wij samen het perfecte bod, nog voordat het huis op Funda staat.

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 32.150 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 32.151 wordt.

Het onderhandelingsresultaat

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet teveel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit teveel voor een woning. 

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 769 beoordelingen