Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 24 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Met graffiti bekladde Geaubrug Sneek staat te koop als "exclusieve watervilla"

Bron: Omrop Fryslân Gepubliceerd: woensdag 13 december 2023

Sa sjocht it gebou der no út
 
Zo ziet het gebouw er nu uit© De Landerije
Een karakteristieke woning, zo mag je het gerust noemen. De Geaubrug in Sneek staat te koop. Op sociale media wemelt het van de reacties op de advertentie van het betonnen bouwwerk.
De makelaar noemt het een "exclusieve watervilla". Althans, het robuuste blok beton moet die potentie wel hebben. De Geaubrug is als geheel te koop, met bruggenhoofd, basculekelder en toren.
Voor 595.000 euro staan de 320 vierkante meter woonoppervlakte en 1.601 vierkante meter grond te koop. Daar komt nog eens zes ton bij voor de verbouwing. "Blikvanger", is de omschrijving van de brug op Funda. "De zeldzame ligging zorgt voor ultiem waterplezier en een onvergetelijke ervaringen."

Wat fantasie nodig

Er is echter wel wat fantasie nodig om de schoonheid van de brug in te zien. Op dit moment is het nog vooral een met graffiti bekladde en met mos begroeide constructie. Maar er is wel een vergunning verleend om het te kunnen transformeren tot een mooi huis aan het water.
Je moatte it der yn sjen
 
Je moet het erin zien© De Landerije
"In de huidige bunker komt het woongedeelte, met woonkamer, slaapkamer, woonkeuken en kelder", vertelt makelaar Gernant Temminck. "Vanaf het grote terras kijk je zo uit op de Geeuw."

"Spannend en uniek"

Aan de kant van de weg wordt een garage gebouwd en aan de waterkant een groot boothuis. "Zo kun je vanaf het water je huis binnenvaren."
Er is al een paar honderd keer gebeld en gemaild naar de makelaar voor het bouwwerk. Het verbaast Temminck niet. "Afgelopen jaren verkochten we vaker van dit soort aparte panden. Watertorens, stoomgemalen, kerkjes, molens. Daar wordt altijd veel op gereageerd. Mensen vinden het spannend en uniek."
Strak toch? Droomwoning.
'TikTok-makelaar' Korné Pot
Veel mensen verbazen zich echter over het feit dat die 'artist impressions' eerst te zien zijn, daarna volgen pas de echte foto's van hoe het er nu bij ligt.
Op Instagram kreeg de opmerkelijke advertentie honderden likes in een post van Corné Pot, die bekend staat als TikTok-makelaar en regelmatig video's maakt van bijzondere huizen.
"Dit is toch heel gaaf als je zo woont. Wat een uitstraling, strak toch? Droomwoning", zegt hij over de Geaubrug, terwijl hij de impressies laat zien. "Behalve één zeer belangrijk detail. Wat je net zag is: wat je ervan kan maken." En dus niet wat het nu is.
'Pripperstraat 90' leit wol neist de dyk
 
'Pripperstraat 90' ligt naast de weg© Google Street View
Het bouwwerk ligt vlak naast de rondweg N7. Om het lawaai daarvandaan tegen te houden, wordt er een geluidswal van twee meter hoog geplaatst. "Die komt langs de tuin over de bunker", zegt makelaar Temminck. "Zo zit je op je terras helemaal vrij."
De Geaubrug werd in 1974 geopend om die weg met de andere kant van het water te verbinden. Maar door de drukte op het water moest de brug vaak open en ontstonden er regelmatig files.
Een impressie van wat je ervan kunt maken© De Landerije
 
In 2008 is de brug deels gesloopt. Tegenwoordig vormt het aquaduct De Geeuw de verbinding voor het verkeer, onder het kanaal door.
Er zijn ideeën geweest om in de basculekelder een poppodium te bouwen of van de brug een kunstwerk te maken, maar die plannen kwamen niet van de grond. Het staat nog steeds leeg.

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 804 beoordelingen