Onderhandelmakelaar RTL 4

Bron: RTL 4 Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2013

Als je een woning gaat aankopen, dan kom je met heel veel verschillende partijen in aanraking. Je kan denken aan de verkoopmakelaar, de taxateur, de bouwkundige, de notaris uiteindelijk en is het nu wel zo verstandig om zelf te onderhandelen, want het is vaak complexe materie? Een aankoopmakelaar kan daar uitkomst bieden en daarom ga ik langs met mijn vragen bij 'De Onderhandelmakelaar'.

Ja Han, we zijn midden in een woonwijk, "ja", daar worden natuurlijk huizen verkocht en aangekocht. Meteen de vraag wat is nu eigenlijk het verschil tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar? "Het woord zegt het, een verkoopmakelaar die wordt ingeschakeld door een verkoper om de verkoop te ondersteunen en een aankoopmakelaar is puur alleen gericht op het belang van de koper".

Ja en waarom zou je nu eigenlijk die aankoopmakelaar inhuren, want je kunt toch ook zelf onderhandelen? "Onderhandelen is één ding, wordt altijd wel wat bemoeilijkt als je verliefd bent op een woning, dus dat kun je heel wat beter uitbesteden aan iemand. Daarnaast buiten het onderhandelen zijn natuurlijk heel wat andere aspecten die komen kijken bij de aankoop van een woning".

En als je nu besluit een woning aan te gaan kopen met een aankoopmakelaar, wat kun je dan eigenlijk allemaal verwachten? "Als die aankoopmakelaar z'n werk goed doet, dan schakelt die deskundigen in, dan doet ie niet alles zelf, want een makelaar is geen bouwkundige om wat te noemen. Dus een goede aankoopmakelaar zorgt dan ervoor dat een bouwkundig onderlegd iemand mee gaat kijken in die woning, geen rapport opmaken, meelopen. Een goede aankoopmakelaar is juridisch onderlegd, kan een koopakte beoordelen".

Maar dan ben je er dus altijd van verzekerd dat je tegen de laagste prijs koopt? "Dat is de belangrijkste taak van de aankoopmakelaar, zorgen dat iemand tegen de absolute bodemprijs koopt ja". Ja en dat willen we allemaal! Willen jullie ook advies? Kijk dan even op onze website lifestyleexperienceplus.tv.

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Waar kunnen we jou mee helpen?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 623 beoordelingen