Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 6 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis resultaatscan - No cure no pay

Gratis Workshop

De Gouden Aankooptips

Binnen 15 min. weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke workshop.

Volg de Gratis Workshop Vandaag nog!

Huizenkopers zijn steeds meer bereid langere reistijden voor lief te nemen

Bron: Blik op nieuws Gepubliceerd: donderdag 28 september 2017

Utrecht - Door de hoge prijzen op de woningmarkt worden Nederlanders minder honkvast. Huizenzoekers blijken bereid te zijn steeds verder weg van hun werk af te gaan wonen. Dit blijkt uit een peiling onder 580 woningzoekenden, uitgevoerd door Libero Aankoop.

Van de ondervraagden zegt 60 procent steeds verder weg van het werk naar huizen te zoeken. Van deze groep is 51 procent inmiddels bereid tot maximaal twee uur per dag te forensen als daarmee tenminste een geschikte woning binnen handbereik komt.

De peiling van Libero Aankoop laat zien dat huizenkopers onder druk van de huidige woningprijzen de woonbakens steeds verder verzetten. Onderzoek van het Meertensinstituut dit voorjaar wees juist uit dat veel Nederlanders blijven wonen in de regio waar ze zijn geboren of sinds lange tijd wonen. De enquête van Libero Aankoop toont een veranderend beeld als gevolg van de krapte op de woningmarkt. Van degenen die momenteel op zoek zijn naar een (nieuwe) woning zegt 18 procent volmondig ‘ja’ op de vraag of zij al buiten de eigen regio zoeken. Nog eens 25 procent zegt dit nog niet te doen, maar wel hiertoe bereid te zijn. 

Aanvaardbare maximum is twee uur

De afstanden die men voor lief wil nemen, variëren: 51 procent is bereid tot twee uur per dag te reizen van en naar de eigen woonplaats terwijl voor 43 procent een uur per dag het maximum is. Van de woningkopers is inmiddels 6 procent al bereid tussen de twee uur en drie uur per dag te reizen tussen woonplaats en werk.

Vijftig grootste steden

“De uitkomsten van de peiling stroken met wat wij in de praktijk zien”, zegt directeur Korné Pot van Libero Aankoop. “In de huidige markt wordt de actieradius waarbinnen wordt gezocht, steeds sneller vergroot. Mensen geven vaak al bij het eerste gesprek aan dat ze ook ‘in het buitengebied’ willen zoeken.” Volgens Pot geldt dit niet alleen voor woningzoekers in Amsterdam en andere steden waar de markt al tijden oververhit is, maar ook voor andere steden in Nederland.

Financieel voordeel

Dat het financieel behoorlijk lonend is om bij de zoektocht naar een huis tot een uur in reistijd verderop te kijken, blijkt uit een vergelijking tussen steden die Libero Aankoop heeft gemaakt op basis van actuele gegevens. De landelijke aankoopmakelaar vergeleek woningen in de Randstad met panden op ongeveer een uur rijden daarvandaan. Wat blijkt: ook wie binnen de Randstad blijft, bespaart veel geld en wint aan vierkante meters. Zo kost een hoekwoning in Utrecht met een oppervlakte van 98 m2 € 89.500,- meer dan een hoekwoning in Apeldoorn van 143 m2. Wie aast op het bijna onmogelijke: een rijtjeshuis in Amsterdam met 146 m2 woonoppervlakte voor € 685.000,-, vindt op iets meer dan een uur rijden in Gouda een twee-onder-een-kap met 72 m2 meer woonoppervlakte voor een vraagprijs die € 160.000,- lager ligt.

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

No cure, No pay

Geen prijsakkoord? Geen kosten! Dat is hoe wij werken. Je betaalt niets vooraf. Je betaalt ons pas op het moment dat er een prijsakkoord is en wij een woning voor je hebben aangekocht. Kopen wij de woning onder de vraagprijs aan? Dan betaal je ons naast het tarief voor onze complete aankoopbegeleiding ook een prestatiebonus van 10% van het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou!

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 32.930 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 32.931 wordt.

Het onderhandelingsresultaat

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet teveel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 774 beoordelingen