Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

dinsdag 6 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis resultaatscan - No cure no pay

Gratis Workshop

De Gouden Aankooptips

Binnen 15 min. weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke workshop.

Volg de Gratis Workshop Vandaag nog!

De virtuele makelaar doet het anders

Bron: De Twentsche Courant Tubantia Gepubliceerd: vrijdag 20 juni 2014

De virtuele makelaar doet het anders
De Onderhandelmakelaar uit Enschede biedt gratis webinars aan voor wie wel wat hulp en advies kan gebruiken bij het kopen van een woning.

Het jonge Enschedese makelaarsbedrijf De Onderhandelmakelaar heeft een bijzonder concept om mensen te begeleiden bij aankoop van een huis en een zo scherp mogelijke koopprijs te bedingen. De spil van het concept is de website onderhandelmakelaar.com. Hierop worden elke week gratis online seminars gegeven, zogeheten webinars. Deelnemers kunnen die thuis via hun laptop of tablet volgen en staan virtueel in contact met de presentator, directeur Korné Pot van het makelaarsbedrijf. Vragen kunnen aan hem worden gesteld via een speciale chat-tool. Deelnemers kunnen de presentator via diens webcam wel zien, andersom niet. Je kunt dus gewoon in je oude trainingsbroek in je luie stoel meedoen. In een webinar komen onderwerpen aan de orde als verborgen gebreken, hoe je de bodemprijs van een woning kunt vinden en hoe je door praatjes van de verkoopmakelaar heen prikt. De informatie is in begrijpelijke taal, met duidelijke plaatjes. Wie zijn droomhuis heeft gevonden wil daar uiteraard niet teveel voor betalen. Potentiële kopers kunnen dan gebruik maken van een andere dienst van de onderhandelmakelaar, het inschakelen van bevoegd aankoopmakelaar.

Hij werkt niet op basis van een vast tarief of een bepaald percentage van de verkoopprijs, zoals gebruikelijk is in de makelaardij. Zij inkomen heeft hij afhankelijk gesteld van wat hij uit onderhandelingen sleept: een prestatiebonus. Hoe meer hij van de vraagprijs weet af te dingen, hoe hoger zijn bonus. Libero brengt 10 procent van het verschil tussen vraag- en aankoopprijs in rekening. Als er meer dan 20.000 eure van de vraagprijs af gaat, dan halveert de bonus vanaf dat resultaat naar 5 procent.

Dat lijkt op het eerste oog misschien veel. "Maar een koper bespaart zelf ook veel", licht communicatieadviseur Margé Kooij van De Onderhandelmakelaar toe. "In de praktijk is  een koper volgens deze werkwijze namelijk voordeliger uit dan wanneer hij een aankoopmakelaar heeft die de gebruikelijke courtage rekent. Want met die gangbare courtage verdient een aankoopmakelaar juist het meest met een zo hoog mogelijke aankoopprijs."

Hoe meer Libero Aankoop van de vraagprijs van een woning af krijgt, des te hoger dus zijn gage. "De belangen van koper en aankoopmakelaar liggen dan ook meer op één lijn", aldus Margé Kooij. "Kopers kunnen er verzekerd van zijn dat hij goed zijn best voor hen zal doen."

Deze manier van werken komt nog niet veel voor in de traditionale makelaardij. De behaalde resultaten laten zien dat het wel werkt. Gemiddeld slaagt Libero erin om 11 procent van de vraagprijs af te pingelen. En gaat een koop niet door, dan kost het de klant niks. No cure, no pay.

Libero is gevestigd in het zuiden van het land. Dat heeft als nadeel dat hij de lokale woningmarkt elder in het land niet van binnenuit kent. Om die reden maakt hij gebruik van een netwerk van lokale taxateurs en bouwkundige ingenieurs. De kosten van het inschakelen van deze experts zijn voor rekening van de koper. Het standaardtarief bedraagt 665 euro.

In 2013 zijn via De Onderhandelmakelaar 224 woningen van eigenaar verwisseld. Opmerkelijk is dat de transacties vooral in grote steden in het westen tot stand kwamen: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en daarnaast in Groningen, Nijmegen, Arnhem en Eindhoven.

Het aantal verkopen in Twente en de Achterhoek is minimaal. "Misschien moeten mensen in deze regio nog wat wennen aan onze nieuwe manier van makelen", suggereert Marge Kooij.

De eerstvolgende webinar van De Onderhandelmakelaar is op dinsdag 24 juni om 19.30 uur. Inschrijven kan via www.onderhandelmakelaar.com/webinar

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

No cure, No pay

Geen prijsakkoord? Geen kosten! Dat is hoe wij werken. Je betaalt niets vooraf. Je betaalt ons pas op het moment dat er een prijsakkoord is en wij een woning voor je hebben aangekocht. Kopen wij de woning onder de vraagprijs aan? Dan betaal je ons naast het tarief voor onze complete aankoopbegeleiding ook een prestatiebonus van 10% van het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou!

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 32.950 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 32.951 wordt.

Het onderhandelingsresultaat

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet teveel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 775 beoordelingen