Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 24 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Ontzie de koper van een huis

Bron: Blendle.com / het AD Gepubliceerd: dinsdag 25 april 2017

Niet de koper maar de verkoper van een huis zou overdrachtsbelasting moeten betalen, vindt Korné Pot.

De overdrachtsbelasting bij het kopen van een woning moet niet langer worden opgelegd aan de koper, maar aan de verkoper. Dit is logischer, en het bevordert een snellere doorstroming aan de onderkant van de woningmarkt, met betere kansen voor starters om een woning te bemachtigen.

De koper van een woning krijgt er in Nederland van oudsher financieel stevig van langs. Boven op de woningprijs komen de overdrachtsbelasting, notariskosten, kadasterkosten, kosten voor hypotheekadvies, taxatierapport en bouwkundige inspectie. De maximale hoogte van een hypotheeklening is 101 procent van de koopsom. Dit percentage wordt volgend jaar verlaagd naar 100. Wie niet over eigen geld beschikt, kan de financiering van een huis, met alle bijkomende kosten, niet rondbreien.

Intussen zijn verkopers juist spekkoper. Hun vermogen is dankzij de gestegen huizenprijzen de afgelopen jaren flink gegroeid zonder dat ze daar iets voor hebben hoeven te doen. Bij verkoop is die verzilverde overwaarde bovendien belastingvrij. Veel huizenbezitters die hun huis nu of de komende jaren verkopen, zijn babyboomers die hun hypotheek al lang hebben afbetaald. Zij kunnen de overdrachtsbelasting moeiteloos opbrengen. Terwijl deze kosten voor starters de spreekwoordelijke spaak in het wiel kunnen zijn. Bij de huidige woningprijzen gaat het immers al gauw om duizenden euro's.

Het verplaatsen van de overdrachtskosten van koper naar verkoper kan zonder problemen op korte termijn worden gerealiseerd. Kopers krijgen hierdoor financieel iets meer lucht. Korné Pot is directeur van aankoopmakelaar Libero Aankoop.

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 803 beoordelingen