Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 6 februari om 19:30 uur geven wij Woning kopen? Nieuwe methode: Duaal bod...

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!

Ontzie de koper van een huis

Bron: Blendle.com / het AD Gepubliceerd: dinsdag 25 april 2017

Niet de koper maar de verkoper van een huis zou overdrachtsbelasting moeten betalen, vindt Korné Pot.

De overdrachtsbelasting bij het kopen van een woning moet niet langer worden opgelegd aan de koper, maar aan de verkoper. Dit is logischer, en het bevordert een snellere doorstroming aan de onderkant van de woningmarkt, met betere kansen voor starters om een woning te bemachtigen.

De koper van een woning krijgt er in Nederland van oudsher financieel stevig van langs. Boven op de woningprijs komen de overdrachtsbelasting, notariskosten, kadasterkosten, kosten voor hypotheekadvies, taxatierapport en bouwkundige inspectie. De maximale hoogte van een hypotheeklening is 101 procent van de koopsom. Dit percentage wordt volgend jaar verlaagd naar 100. Wie niet over eigen geld beschikt, kan de financiering van een huis, met alle bijkomende kosten, niet rondbreien.

Intussen zijn verkopers juist spekkoper. Hun vermogen is dankzij de gestegen huizenprijzen de afgelopen jaren flink gegroeid zonder dat ze daar iets voor hebben hoeven te doen. Bij verkoop is die verzilverde overwaarde bovendien belastingvrij. Veel huizenbezitters die hun huis nu of de komende jaren verkopen, zijn babyboomers die hun hypotheek al lang hebben afbetaald. Zij kunnen de overdrachtsbelasting moeiteloos opbrengen. Terwijl deze kosten voor starters de spreekwoordelijke spaak in het wiel kunnen zijn. Bij de huidige woningprijzen gaat het immers al gauw om duizenden euro's.

Het verplaatsen van de overdrachtskosten van koper naar verkoper kan zonder problemen op korte termijn worden gerealiseerd. Kopers krijgen hierdoor financieel iets meer lucht. Korné Pot is directeur van aankoopmakelaar Libero Aankoop.

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

48 uur voorsprong op Funda

Dit wil jij toch ook? Jij wilt het nieuwe woningaanbod in je mailbox krijgen, nog voordat de huizen op Funda staan! Dat kan met de woningalert van Libero Aankoop. Gebruik deze enorme voorsprong om jouw kansen op een geaccepteerd bod te vergroten. Wees de concurrentie voor en plan snel een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen wij samen het perfecte bod, nog voordat het huis op Funda staat.

3,4 x meer kans

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Gespecialiseerd in huizen kopen

Hoe vaak heb jij een huis gekocht? Vast niet zo vaak als onze gespecialiseerde aankoopmakelaars. Wist je dat de aankoopmakelaars van Libero Aankoop dagelijks meerdere woningen aankopen? Wij doen niet anders. Dat is onze focus. Wij zijn 100% aankoopmakelaar en we zijn er goed in! Wij hebben al 32.120 woningkopers geholpen met de aankoop van hun huis en wij vinden het geweldig als jij nummer 32.121 wordt.

Het onderhandelingsresultaat

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet teveel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit teveel voor een woning. 

Spreek een aankoopmakelaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 769 beoordelingen