Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 29 juli om 19:30 uur geven wij Woning kopen? De Gouden Tips

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Interview over makelaarsjargon met Korné Pot van De Onderhandelmakelaar

Bron: RTV NH Gepubliceerd: vrijdag 1 april 2016

Presentator: Dit is NH. Morgen is het Open Huizen Dag, kun je weer ongegeneerd bij mensen naar binnen kijken die hun huizen willen verkopen. Korné Pot is makelaar, De Onderhandelmakelaar om precies te zijn. Dag Korné, goeiemorgen.

Korné Pot: Goedemorgen.

Presentator: Je hebt dus gekeken op Funda, wat daar nou allemaal aan omschrijvingen van huizen op staat, hè?

Korné Pot: Ja, dat klopt, we hebben daar een onderzoekje naar gedaan.

Presentator: En daar heb je een top 10 van gemaakt?

Korné Pot: Ja.

Presentator: Ik noem maar wat, als er in een advertentie staat: 'unieke architectuur'.

Korné Pot: Ja, dan betekent dat vaak dat het vooral een kwestie van smaak is. Dus ja, dat hangt er van af of je dat zelf natuurlijk ook 'uniek' en 'mooi' vindt.

Presentator: Ja, precies. En als er staat 'met stadstuin' bijvoorbeeld?

Korné Pot: Ja, dat is vaak een tuin waarvoor het woord 'tuin' nog wat overdreven is. Gewoon een postzegel van twee vierkante meter zonder enige privacy.

Presentator: Ha ha, en dan lees je ook vaak: 'dicht bij uitvalswegen'.

Korné Pot: Ja, als je het prettig vindt dat de snelweg in je achtertuin begint, prima.

Presentator: Ha ha, ja, leuk hè, hoe ze dat allemaal verzinnen? En een 'speelse indeling', wat zit daar achter?

Korné Pot: Vaak is dat gewoon een onhandige of een onlogische indeling. Of echt zo'n lange woonkamer die vooral heel smal is, dat soort zaken.

Presentator: En als de 'originele elementen nog volop aanwezig zijn'?

Korné Pot: Dan moet je keihard gaan renoveren.

Presentator: Ha ha, dan hangen er nog gaslampen, zullen we maar zeggen.

Korné Pot: Ja, ja, dat soort, ja.

Presentator: En een 'sfeervol huis', wat wordt daar meestal mee bedoeld?

Korné Pot: Dat het knus, maar vooral ook klein is. Dus op die manier hebben we allerlei vertalingen gemaakt voor termen die je heel veel tegen komt op Funda.

Presentator: En een 'royale leefkeuken'?

Korné Pot: Dat het waarschijnlijk de grootste ruimte van het huis dan zal zijn dan, die keuken.

Presentator: Ja, ja. En zo probeert men te verbloemen wat de nadelen van zo'n huis zijn?

Korné Pot: Ja, en dat is natuurlijk ook een beetje het werk van een verkoopmakelaar, om te zorgen dat wellicht nadelen gebracht worden als voordelen. En dat proberen ze met foto's natuurlijk ook, hetzelfde, gewoon om zo mooi mogelijk de woning te laten zien. Maar het is goed om daar kritisch naar te kijken.

Presentator: Ja, is het eigenlijk wel handig om je huis zo aan te prijzen, dat op het moment dat je daar binnen stapt dat het alleen maar tegen kan vallen?

Korné Pot: Nou, aan de ene kant, je moet natuurlijk als verkoopmakelaar – ik ben zelf geen verkoopmakelaar, even dat terzijde – maar als verkoopmakelaar moet je wel zorgen dat je bezichtigingen krijgt, want als je geen bezichtigingen krijgt dan kun je de woning natuurlijk ook nooit verkopen. En ja, als de keuken echt de grootste ruimte van de woning is, hè, zo'n royale leefkeuken, dan is het wel goed om dat te benadrukken. Dus ze pakken dan het negatieve punt, maar weten dat wel op een positieve manier te benadrukken. En daarom zie je een aantal termen ook heel veel op Funda langs komen.

Presentator: Maar is het ook niet eerlijker en misschien ook soms wel handig om ook de nadelen een beetje te benoemen?

Korné Pot: Ja. Nou ja, je ziet dat mensen het zelf ook doen. Wij begeleiden alleen mensen die een woning willen aankopen bij De Onderhandelmakelaar, en dan zie je ook vaak in het eerste gesprek geeft elke persoon die een woning wil kopen al direct aan wat de nadelen van een woning zijn. Mensen zijn zelf natuurlijk ook wel kritisch genoeg, het is niet voor niets de grootste uitgave in je leven. En vaak werkt het wel om de mensen wel te laten bezichtigen. Dus op zich snap ik ook wel waarom makelaars dit soort taalgebruik, dit soort jargon, gebruiken.

Presentator: En is er nog een verschil tussen mannen en vrouwen, hoe ze daarmee om gaan?

Korné Pot: Qua dit soort woorden niet, qua onderhandelen zit daar wel verschil in. Een vrouw laat in elk geval makkelijker merken dat ze verliefd wordt op een woning en wil dan ook heel graag dat de koop doorgaat. Vrouwen moeten we nog wel eens afremmen. Terwijl mannen die willen altijd het onderste uit de kan en zo min mogelijk voor de woning betalen.

Presentator: Ja, ja, die staat al op z'n lip te bijten... Die zegt al, niet zo enthousiast, dit kost me geld!

Korné Pot: Ja, vaak komen ze een beetje in het midden uit, dus dat is prima.

Presentator: Ja, oké. Goed, morgen dus die Open Huizen Dag. En nog even een tip voor degenen die willen verkopen? Appeltaart daar red je het niet meer mee, natuurlijk.

Korné Pot: Dat is ook een van de meest gemaakte grappen over de Open Huizen Dag. De koffie, de taart en een muziekje op de achtergrond.

Presentator: Maar ruim je huis op, lijkt mij, toch?

Korné Pot: Nee, dat is zeker goed. En wij vinden het ook belangrijk om te zorgen dat je als koper ook gewoon goed voorbereid bent. Er gaat altijd heel veel aandacht naar de verkoper, die worden ook bij gestaan door een professional. En wij geven bijvoorbeeld ook gratis trainingen die je kan vinden op www.degoudentips.nl, waarop je gewoon gratis allerlei tips krijgt waarop je moet gaan letten als je een woning gaat aankopen.

Presentator: Oké. En als je leest: 'van alle gemakken voorzien'?

Korné Pot: Dan betekent dat dat het te mooi is om waar te zijn. Geen enkele woning is 'van alle gemakken voorzien', dat kan niet.

Presentator: Vertelde ons Korné Pot, De Onderhandelmakelaar. Veel succes met de Open Dag!

Korné Pot: Dankjewel.

Terug naar het pers overzicht
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 809 beoordelingen