orienteren op een huis

Een koopwoning zoeken, hoe doe je dat?

De NVM Open Huizen Dag is weer achter de rug. Zo’n dag is altijd de uitgelezen kans voor woningzoekers om een beeld van de woningmarkt te krijgen. Vooral voor woningzoekers die nog aan het oriënteren zijn, is de NVM Open Huizen Dag ideaal. Maar welke mogelijkheden zijn er nog meer voor woningzoekers die zich nog in de oriënterende fase bevinden? Wij sommen ze op in dit blog!

Huis zoeken bij een makelaar

De eerste manier om een koopwoning te zoeken, is door bij een makelaar naar binnen te stappen. Hier kun je vervolgens jouw eisen doorgeven. Zodra er een woning in de verkoop komt die aan jouw eisen voldoet, krijg je een seintje. Het voordeel hiervan is dat je vaak op tijd op de hoogte bent. Het nadeel is dat je er grof voor betaald. Je kan immers ook zelf het zoekwerk doen en flink wat geld besparen.

Online een woning zoeken

Online een woning zoeken, is tegenwoordig niet meer weg te denken tijdens de oriëntatiefase. Vrijwel alle makelaars hebben een website waar hun aanbod te vinden is. Er zijn onafhankelijke woningsites en woningsites die bij een bepaalde vereniging horen. Een voorbeeld van een onafhankelijke woningsite is Jaap.nl. Funda.nl is een woningsite die bij de NVM hoort.

Libero Aankoop biedt een Woningalert aan waarin woningen te vinden zijn die op verschillende woningsites staan. Bovendien kun je jouw voorkeur aangeven. Deze handige tool is gratis, dus schrijf je vandaag nog in!

Oriënteren op de woningmarkt

In de inleiding hebben we de NVM Open Huizen Dag al even benoemd als moment om eens goed te orienteren op de woningmarkt. De laatste Open Huizen Dag trok 65.000 bezoekers. Daar zitten veel woningzoekers tussen die nog in de orienterende fase zitten, maar er worden ook daadwerkelijk huizen verkocht vlak na zo’n dag. Er is dus voor ieder wat wils.

Verder kijken na de oriënterende fase

Als je een koophuis zoekt, houdt het natuurlijk niet op bij de oriëntatiefase. Je wilt uiteindelijk dolgraag overgaan tot actie om jouw droomwoning te bemachtigen. Hiervoor heb je alle informatie nodig die je maar kunt vinden. Informatie over onderhandelen, over bieden en over de koopakte. We kunnen nog wel even doorgaan, want bij een woning kopen komt nu eenmaal veel kijken.

Alle informatie die je nodig hebt om succesvol een woning te kopen, hebben wij voor je samengevoegd in een interactieve webinar. Deze webinar geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe leer je om een woning te kopen?
  • Hoe voorkom je dat jouw startbod wordt weggelachen?
  • Hoe kan je de verkoopmakelaar te slim af zijn?

Zelf heb je waarschijnlijk ook wel vragen en dat is mooi. Die zijn namelijk live te stellen aan ons team van aankoopspecialisten! Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor deze gratis webinar!

Was dit nuttige informatie?
   
Bedankt voor je input!