bieden bij een vanafprijs woning

3 x nooit doen bij bieden op een huis met vanafprijs

Woningen met een bieden vanafprijs nemen een prominente rol in beslag op huizenpagina’s zoals Funda en Jaap. De krapte op de woningmarkt zorgt ervoor dat woningkopers soms geneigd zijn om alles te doen om die ene woning in het bezit te krijgen.Pas daarmee op, want voor je het weet zit je met een torenhoge hypotheekschuld en is er niets meer van de euforie te bespeuren die je ooit voor de woning voelde. Lees hier wat je nooit moet doen bij bieden op een huis met vanafprijs

Bieden vanaf prijs; snel handelen!

Stop! Haal even adem en lees verder. Doordat de woningen vaak al vergeven zijn voordat ze op Funda verschijnen, heb je logischerwijs het idee dat je snel moet handelen. Dit is ook geen probleem, mits je goed over je handelen nadenkt. Maar wat we in de praktijk vaak terug zien, is dat er bijvoorbeeld zaken voor lief worden genomen of er geen voorwaarden worden opgenomen bij het uitbrengen van het bod. Je zult begrijpen dat hier grote gevolgen aan vast kunnen zitten. Makelaars spelen ook slim in op jouw gevoel van angst. Ze geven je het gevoel dat je geen kans maakt als je niet vandaag beslist. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bezichtiging te plannen met meerdere kijkers of door je het gevoel te geven dat de woning al bijna vergeven is. Toch is het belangrijk dat je alles eerst goed op een rijtje zet en dan pas een bod uitbrengt.

Bieden op woning met vanafprijs zonder bezichtiging

De foto’s zien er prachtig uit en in de verkooptekst staat precies omschreven wat jij zoekt. Je weet het zeker, deze woning wil je hebben. Alleen staat er een bieden vanafprijs… Als je dit ziet staan, weet je al hoe laat het is. Deze woning is (waarschijnlijk) erg gewild en grote kans dat het voor het einde van de middag al verkocht is. Je wilt dus geen tijd verliezen. We begrijpen dit gevoel heel goed, maar breng nooit een bod uit zonder de woning te bezichtigen. De foto’s en tekst worden natuurlijk zo neergezet dat het perfect lijkt, maar geloof het niet voordat je het met eigen ogen hebt gezien!

Bieden op een woning met vanafprijs; Een (te) hoog bod

Wij raden iedere woningkoper aan om een goed beeld te hebben van de financiële mogelijkheden, voordat je op zoek gaat naar een woning. Heb je dit goed in kaart, dan weet je wat je kunt en wilt besteden en kun je gericht op zoek. Maar wanneer je dan verliefd wordt op een woning met een bieden vanaf prijs, dan ligt er een gevaar op de loer. Want je wil deze woning zó graag! Juist doordat je het gevoel krijgt dat de woning zo gewild is, bestaat de kans dat je een hoger bod uitbrengt dan je in eerste instantie had bedacht. Hoe gaaf de woning ook is, blijf nuchter. Ga niet hoger bieden dan voor jou haalbaar is. Je hebt vooraf uitgezocht wat je kon en wilde betalen, blijf hierbij. Zo voorkom je dat je later in de problemen komt.

Maar wat moet je dan wel doen om eigenaar te worden van een woning met een vanafprijs? Dit is gelukkig geen onmogelijke opgaaf! Integendeel zelfs. Met de juiste tips kun jij de andere geïnteresseerden achter je laten en de verkopen makelaar in de kaarten kijken. Hoe? Volg onze gratis online aankooptraining en wij voorzien jou van vele tips die jij kunt gebruiken voor het kopen van een woning met vanafprijs.

Was dit voor jou nuttige informatie? Laat het ons weten!
   
Bedankt voor je input!

 

Related Post

Één gedachte over “3 x nooit doen bij bieden op een huis met vanafprijs

Geef een reactie