Huis kopen onderhandelen, hoe zit dat?


Wil jij een succesvolle onderhandeling voor jouw huis? Een goede aankoopmakelaar komt tot een lager eindbedrag dan een particuliere koper, dus een huis kopen met onderhandelen gaat het beste met een aankoopmakelaar. 

Een bod doen op een huis

Het kopen van een huis vraagt om goede tips en begeleiding. Bieden op een huis tips zijn onmisbaar, maar ook tips bij onderhandelen over een huis zijn belangrijk. 

  • Laat je enthousiasme zien om een klik met de verkoper te krijgen. Zorg wel dat je niet te hard van stapel loopt, want dit zal de verkoopmakelaar ongetwijfeld gebruiken om jou te overtuigen van de woning. Bij het onderhandelen over een huis is het dus balanseren. Je wilt het voordeel van de gunfactor krijgen, maar wilt niet dat de verkoopmakelaar een van zijn trucjes op jouw gebruikt. De gunfactor kan een belangrijke rol spelen bij een huis kopen en onderhandelen. De hoogste bieder is niet automatisch de gelukkige koper, de gunfactor kan namelijk de doorslag geven. Zet dus jouw positiviteit hier voor in;
  • Doe van tevoren onderzoek in het Kadaster naar extra financiële informatie. Dit kan jouw helpen in de onderhandelingen over het huis. Hoe meer informatie je hebt, hoe beter een huis kopen en onderhandelen jou af zal gaan. Een bod doen op een huis is op deze manier doordachter dan zonder extra informatie;
  • Ga voor een afwijkend bedrag bij een bod doen op een huis. Afwijkende bedragen vallen eerder op dan ronde bedragen, waardoor je nét iets meer aandacht krijgt van de verkopende partij. 

Onderhandelen over huis met een aankoopmakelaar

Het inschakelen van een aankoopmakelaar is vrijwel altijd succesvol. Dit heeft te maken met het simpele feit dat de meeste verkopers liever onderhandelen met een vakcollega dan met een particulier. Ze weten dan dat de transactie professioneel gaat verlopen en dat er dus weinig verrassingen zullen zijn gedurende het traject. 

Een aankoopmakelaar die plaatselijk werkt, zal zijn verkopend collega niet graag onder druk willen zetten. Wij hebben daar geen last van. Wij kennen onze verkopende collega's niet persoonlijk, drinken vrijdagmiddag geen borrel met hen en kijken dus uitsluitend naar jouw belang. Bovendien zijn de meeste aankoopmakelaars feitelijk makelaars die vooral woningen verkopen en/of taxeren. Maar een plaatselijke aankoopmakelaar heeft toch meer kennis van de plaatselijke huizenmarkt, zo zou je terecht kunnen opmerken. Inderdaad is plaatselijke kennis een vereiste. Wij lossen dat heel eenvoudig op. Ieder huis dat wij voor onze klanten aankopen, laten wij bezoeken door twee plaatselijke deskundigen. Een daarvan taxeert de werkelijke waarde van de woning, zodat je nooit teveel kunt betalen. De andere deskundige komt ook uit jouw regio en kijkt vooral naar de bouwkundige staat om gebreken te ontdekken voordat je jouw handtekening onder het koopcontract gaat zetten.

Meer weten over Libero Aankoop en onderhandelen huis?

Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in. Wij bellen je zo snel mogelijk terug voor een gratis adviesgesprek over onderhandelen over een huis of andere belangrijke vragen.

Vrijblijvend informeren

Meer informatie over onderhandelen.

 

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever terug gebeld worden?

Contact gegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 692 beoordelingen