Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

maandag 24 juni om 19:30 uur geven wij De 7 meest gemaakte fouten bij het kopen van een woning!

Gratis woning aankoop webinar

Gratis Online Aankooptraining

De Gouden Aankooptips

Weten hoe jij succesvol een woning koopt?

Onze aankoopexpert Korné Pot legt het jou uit in onze unieke online aankooptraining.

Volg de Gratis Training

Huurwoning kopen

Overweeg jij om een voormalige huurwoning te kopen? Een huis kopen van de woningbouw is vaak net iets anders dan de aankoop van een reguliere koopwoning. 

Sociale huurwoning kopen van woningbouw

Als jij in een huurhuis woont, bestaat de kans dat de woningcorporatie de woning aan jou wil verkopen. De beslissing hierover ligt altijd bij de verhuurder. Eventuele afspraken over de verkoop, zoals doorverkoop, terugkoop of winst- of verliesverdeling, kunnen worden vastgelegd in een contract. De verkoopprijs bedraagt meestal de marktwaarde, 90% van de marktwaarde of in sommige gevallen nog minder. Dan is er vaak sprake van achterstalling onderhoud en heb jij bij het kopen van de woningcorporatie de verplichting tot onderhoud. 

Klushuis kopen van woningcorporatie

Het kan voorkomen dat de woningcorporatie een klushuis gaat verkopen. De prijs is in dat geval erg laag, maar er moet veel gebeuren aan zo’n woning. Dit is direct de reden dat de prijs zo laag is. De verbouwingskosten kun je overigens meestal meenemen in de hypotheek. Uiteraard is het verstandig om je goed te laten adviseren over jouw hypotheek.

Een huurhuis kopen terwijl je geen huurder bent

Je hoeft niet per se huurder te zijn als je wilt kopen van de woningcorporatie. Op hun website geven ze vaak het actuele aanbod aan, dus neem eens een kijkje als je een overweegt een corporatiewoning te kopen. Net als bij huizen van de reguliere markt, moet je bij het kopen van een huurwoning opletten of alles aan jouw eisen voldoet. Wil je in de desbetreffende wijk wonen? Heeft de woning het aantal slaapkamers waar je naar op zoek bent? Heeft de eventuele tuin de potentie om jouw toptuin te worden?

De voor- en nadelen van een huurwoning kopen

De voor- en nadelen van een huis kopen van de woningbouw zijn tegen elkaar af te wegen. Als je nu nog weinig huur betaalt in jouw huurwoning, moet je er rekening mee houden dat de huur uiteindelijk zal gaan stijgen. In dat geval kan het voordeliger zijn om een woning te kopen. Daarnaast bouw je bij de aankoop van een huis vermogen op en heb je alle mogelijkheid om het helemaal naar jouw wensen in te richten.

Het voornaamste nadeel van een koopwoning is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud en eventuele andere kosten. In een appartementencomplex vindt het onderhoud in samenspraak met de Vereniging van Eigenaren plaats. Hier betaal je verplicht servicekosten aan.

Huis kopen van woningbouw: waar op letten?

Er zijn verschillende punten waar je goed op moet letten als je overgaat tot het kopen van de woningcorporatie:

  • Woningcorporatie verkoop huurwoningen gaat vaak per blok, dus meerdere huizen tegelijk;
  • Technische staat controleren door middel van een bouwkundige keuring;
  • Contractuele bepalingen.
Sluiten
Live chat - Online

Woningaanbod eerder dan Funda 

Met het PRE Funda aanbod heb jij op elke woning een voorsprong. Het werkt als volgt: Jij krijgt 100% van het nieuwste woningaanbod in jouw mailbox tot wel 48 uur voordat deze woningen online staan. Hiermee heb jij direct een grote voorsprong op andere woningzoekenden. Gebruik deze voorsprong goed. Plan direct een afspraak voor een bezichtiging. Daarna bepalen we samen het perfecte bod. Dit allemaal nog voordat de woning online of op Funda staat.

Vergroot je kans op een geaccepteerd bod

Wist je dat je met een aankoopmakelaar 3,4 keer meer kans maakt op jouw droomhuis? De verkoper neemt een bod dat door een aankoopmakelaar is gedaan nu eenmaal serieuzer dan een bod dat gedaan is zonder aankoopmakelaar. Jouw bod voelt een stuk betrouwbaarder en de verkoper accepteert jouw bod eerder dan het bod van een ander. Vergoot je kans! Wacht niet langer. Schakel ons in. Doe het vandaag nog!

Altijd de beste prijs voor jouw droomwoning

Als er onderhandelingsruimte is, gaan we voor jou onderhandelen tot de bodemprijs. Jij wilt toch niet te veel betalen? Pak die extra winst. Onze aankoopmakelaars weten precies hoe ze het spel moeten spelen om jouw droomwoning voor de absolute bodemprijs te kopen. Lukt het ons de woning te kopen onder de vraagprijs? Dan betaal je ons 10% courtage over het onderhandelingsresultaat. De overige 90% is helemaal van jou. Hierdoor zijn wij extra gemotiveerd om de beste prijs voor jou te onderhandelen, dat in tegenstelling tot andere makelaars die vooral gaan voor een prijsakkoord. Bij ons betaal je nooit te veel voor een woning. 

Online aankoopmakelaar Libero

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 804 beoordelingen