Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 25 januari om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!

Huurwoning kopen

Overweeg jij om een voormalige huurwoning te kopen? Een huis kopen van de woningbouw is vaak net iets anders dan de aankoop van een reguliere koopwoning. 

Sociale huurwoning kopen van woningbouw

Als jij in een huurhuis woont, bestaat de kans dat de woningcorporatie de woning aan jou wil verkopen. De beslissing hierover ligt altijd bij de verhuurder. Eventuele afspraken over de verkoop, zoals doorverkoop, terugkoop of winst- of verliesverdeling, kunnen worden vastgelegd in een contract. De verkoopprijs bedraagt meestal de marktwaarde, 90% van de marktwaarde of in sommige gevallen nog minder. Dan is er vaak sprake van achterstalling onderhoud en heb jij bij het kopen van de woningcorporatie de verplichting tot onderhoud. 

Klushuis kopen van woningcorporatie

Het kan voorkomen dat de woningcorporatie een klushuis gaat verkopen. De prijs is in dat geval erg laag, maar er moet veel gebeuren aan zo’n woning. Dit is direct de reden dat de prijs zo laag is. De verbouwingskosten kun je overigens meestal meenemen in de hypotheek. Uiteraard is het verstandig om je goed te laten adviseren over jouw hypotheek.

Een huurhuis kopen terwijl je geen huurder bent

Je hoeft niet per se huurder te zijn als je wilt kopen van de woningcorporatie. Op hun website geven ze vaak het actuele aanbod aan, dus neem eens een kijkje als je een overweegt een corporatiewoning te kopen. Net als bij huizen van de reguliere markt, moet je bij het kopen van een huurwoning opletten of alles aan jouw eisen voldoet. Wil je in de desbetreffende wijk wonen? Heeft de woning het aantal slaapkamers waar je naar op zoek bent? Heeft de eventuele tuin de potentie om jouw toptuin te worden?

De voor- en nadelen van een huurwoning kopen

De voor- en nadelen van een huis kopen van de woningbouw zijn tegen elkaar af te wegen. Als je nu nog weinig huur betaalt in jouw huurwoning, moet je er rekening mee houden dat de huur uiteindelijk zal gaan stijgen. In dat geval kan het voordeliger zijn om een woning te kopen. Daarnaast bouw je bij de aankoop van een huis vermogen op en heb je alle mogelijkheid om het helemaal naar jouw wensen in te richten.

Het voornaamste nadeel van een koopwoning is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud en eventuele andere kosten. In een appartementencomplex vindt het onderhoud in samenspraak met de Vereniging van Eigenaren plaats. Hier betaal je verplicht servicekosten aan.

Huis kopen van woningbouw: waar op letten?

Er zijn verschillende punten waar je goed op moet letten als je overgaat tot het kopen van de woningcorporatie:

  • Woningcorporatie verkoop huurwoningen gaat vaak per blok, dus meerdere huizen tegelijk;
  • Technische staat controleren door middel van een bouwkundige keuring;
  • Contractuele bepalingen.
Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 717 beoordelingen