Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 25 januari om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Voorsprong op je concurrentie

Woningaanbod 48 uur eerder dan Funda

Een aankoopmakelaar inschakelen die het huis voor je weet aan te kopen is één ding. Maar het juiste huis vinden in de huidige woningmarkt is knap lastig.

Wij hebben voor jou dé woningen die (nog) niet op Funda staat. Meld je aan en profiteer direct van dit voordeel!

Vind je woning Vandaag nog!

Huis kopen zonder hypotheek

Een huis kopen zonder hypotheek betekent dat je maandlasten veel lager zijn. Je hoeft immers geen maandelijkse aflossing op je hypotheek te doen. Met voldoende eigen geld kan het interessant zijn om een huis zonder hypotheek te kopen.

Met eigen geld een huis kopen

Een huis kopen met eigen geld en zonder hypotheek levert je vooral financiele voordelen op. Je hebt geen hypotheekschuld om maandelijks af te lossen. Als je geen hypotheek afsluit, betaal je ook geen rente. Omdat je geen rente betaalt, heb je ook geen aftrekposten. Hierdoor hoef je dus ook geen eigenwoningforfait te betalen. Het eigenwoningforfait is een bedrag dat in de belastingaangifte bij je inkomen wordt opgeteld als de koopwoning je hoofdverblijf is. Je betaalt ook geen eenmalige kosten rondom het afsluiten van een hypotheek.

Je betaalt meestal minder vermogensbelasting als je met eigen geld een huis gaat kopen, omdat je een huis koopt met je spaargeld. Over spaargeld boven het vrijgestelde deel betaal je flink wat belasting. Door dit spaargeld in te zetten voor de aankoop van jouw woning is het niet langer spaargeld en vervalt de vermogensredementheffing.

Kan je een huis kopen zonder hypotheek?

Ja, met voldoende eigen geld kun je een huis kopen zonder hypotheek. Het is wel belangrijk om inzicht te hebben in je spaargeld. Als je plannen hebt waar kosten mee gepaard gaan, kan het verstandig zijn om alsnog een (kleine) hypotheek af te sluiten. Een financieel adviseur kan je helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Hij rekent uit wat voor jou het voordeligst is.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Nu bereikbaar

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 717 beoordelingen