Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 10 augustus om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

No risk-clausule

Je hebt een leuke woning op het oog, maar moet je eigen huis nog verkopen? Dan wil je natuurlijk niet (lang) met dubbele lasten zitten. Je bent niet de enige die in zo'n situatie zit.

Overbruggingskrediet

Speciaal voor kopers die hun eigen woning nog moeten verkopen, zijn zogenaamde "overbruggingskredieten" uitgevonden. Graag leggen wij je uit hoe dat werkt. Je betaalt bij een financiële overbrugging vooral rente en weinig of geen aflossing gedurende de periode dat je zogezegd "twee huizen bezit". Daardoor vallen de maandelijkse lasten reuze mee. Wij verkopen zelf geen financieringen, vraag dus bij je eigen hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.

No risk-clausule

Ondanks de mooie oplossing van overbruggingskredieten kan het zijn dat je (gevoelsmatig) geen eigenaar wilt zijn van twee huizen. Het meest voor de hand lijkt dan te liggen dat je de nieuwe woning koopt "onder voorwaarde dat je eigen huis verkocht is", de zogenaamde 'No risk-clausule'. Dit klinkt als een prachtige oplossing, echter... het is helemaal geen goede oplossing. Immers, de verkoper zal altijd een clausule willen inbouwen dat hij vrij blijft om aan een ander te verkopen, maar dat jij zogezegd wel "de kans krijgt je voorwaardelijke bod om te zetten in een definitief bod" zodra zich een andere koper meldt. Dat betekent weer dat je hier helemaal niets aan hebt. Sterker nog: je legt je vast op een prijs, die na pakweg vier maanden wel eens nog lager kan zijn als je je niet had vastgelegd en er geen derde koper in beeld was gekomen.

Ons advies, als je (gevoelsmatig of financieel) geen overbruggingskrediet wenst, is: eerst je eigen huis verkopen. Vraag een redelijke prijs, zodat dit niet lang hoeft te duren. Zodra je een koper gevonden hebt, informeer je of je droomhuis nog ter beschikking is en handel je de zaken af. Vanzelfsprekend helpen wij daarbij maar al te graag. En ja, is de droomwoning inmiddels verkocht aan een derde, dan is dat maar zo. Vanaf dat moment heb je die woning als "referentie" in je hoofd: de volgende woning moet nog leuker zijn.

Kortom, er zijn twee goede mogelijkheden: een overbruggingskrediet en verkoop van je eigen woning voordat je gaat bieden op de nieuwe woning. Bij de eerste oplossing probeer je de overdrachtstermijn zo ver mogelijk naar achteren te schuiven, zodat je veel tijd hebt om je eigen woning te verkopen zonder dat je het overbruggingskrediet moet aanspreken.

Meer weten over Libero Aankoop? Vraag vrijblijvend informatie op!

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever terug gebeld worden?

Contact gegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 692 beoordelingen