Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 7 december om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

No risk clausule

Met een no risk clausule kun je de aankoop van je nieuwe woning annuleren als je je huidige woning niet kunt verkopen. Je koopt je nieuwe woning dan onder de voorwaarde van verkoop eigen woning. Verkopers zijn hier geen voorstander van, omdat zij niet zeker zijn van de verkoop aan jou. De woning blijft actief in de verkoop. Als er een koper met betere voorwaarden komt, moet jij direct kiezen of je de woning wilt kopen of niet.

Huis kopen, maar eigen huis nog niet verkocht

Er zijn twee mogelijkheden als je een huis wilt kopen terwijl je eigen huis nog niet verkocht is: een overbruggingskrediet en kopen onder voorwaarde van verkoop eigen woning. Bij de eerste oplossing probeer je de overdrachtstermijn zo ver mogelijk naar achteren te schuiven, zodat je veel tijd hebt om je eigen woning te verkopen zonder dat je het overbruggingskrediet moet aanspreken. Bij kopen onder voorbehoud van verkoop eigen woning koop je als het ware de eerste optie op de woning. Dit is de no risk clausule.

Wat is een overbruggingskrediet?

Speciaal voor kopers die hun eigen woning nog moeten verkopen, zijn zogenaamde "overbruggingskredieten" uitgevonden. Je betaalt bij een financiële overbrugging vooral rente en weinig of geen aflossing gedurende de periode dat je zogezegd "twee huizen bezit". Daardoor vallen de maandelijkse lasten reuze mee. Wij verkopen zelf geen financieringen, vraag dus bij je eigen hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.

Voorwaarde verkoop eigen woning

Met de voorwaarde van verkoop eigen woning weet je zeker dat je niet twee woningen tegelijk bezit. Als je koopt onder voorbehoud van verkoop eigen woning, ben je eerste koper van de woning. Er kan echter altijd een andere koper komen met een beter bod. Op dat moment kan de verkoper jou de keuze geven om de voorwaarde van verkoop eigen woning te laten vallen en de woning te kopen. Als je besluit dit niet te doen, is de kans groot dat de woning aan iemand anders verkocht wordt.

Meer weten over Libero Aankoop? Vraag vrijblijvend informatie op!

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever teruggebeld worden?

Contactgegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 710 beoordelingen