Makelaar huis kopen

Een makelaar die je helpt met een huis kopen, heet een aankoopmakelaar. Met een aankoopmakelaar verhoog je jouw kans op een succesvolle woningaankoop.

Huis kopen met een makelaar

Een aankoopmakelaar is een makelaar die zich bezig houdt met het kopen van huizen. Niet elke makelaar heeft hetzelfde takenpakket. Hieronder zie je welke taken een gemiddelde aankoopmakelaar uitvoert en wat de service van Libero Aankoop is.

Taken van de aankoopmakelaar

Libero Aankoop heeft zich volledig gespecialiseerd in aankoopbegeleiding. Daarom maak je een makelaar van Libero Aankoop 3,4x meer kans op jouw droomhuis. Wij werken volledig online: zo kunnen wij supersnel handelen. Wij gaan dus niet mee naar de bezichtiging en dat zie je terug in de lage kosten van onze makelaar bij de aankoop van een woning.

Makelaar: kopen en zoeken

Soms helpen makelaar niet alleen met een huis kopen, maar ook met een huis zoeken. Zij helpen jou vaststellen wat jouw wensen en eisen zijn. De makelaar gebruikt zijn kennis over de huidige woningmarkt en zijn netwerk om jou te helpen een woning te zoeken.

Bezichtigen met aankoopmakelaar

Sommige aankoopmakelaars gaan mee naar de bezichtiging. Zij verzamelen op dat moment informatie over de woning. Op basis van de bezichtiging krijg je advies over de woning en over een bodstrategie.

Onderhandelen met aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar onderhandelt over de vraagprijs van de woning die jij op het oog hebt. De makelaar koopt dagelijks huizen aan en weet daardoor alles van het aankoopproces. Met een aankoopmakelaar betaal je niet alleen aannemelijk minder voor je huis, de kans dat jij de woning koopt is ook nog eens veel groter.

Begeleiding na de aankoop

Een goede aankoopmakelaar begeleidt je ook na het prijsakkoord. Hij helpt je met de vervolgstappen, zoals:

 • Een hypotheekadviseur;
 • Een bouwkundige keuring;
 • Een gevalideerd taxatierapport;
 • Een notaris;
 • De controle van de koopakte.

Wanneer is een makelaar voor huis kopen nodig?

Je schakelt een makelaar in om een huis te kopen als je zo min mogelijk voor je woning wilt betalen en zoveel mogelijk kans op een woning wilt. Ook kan een aankoopmakelaar jou veel tijd en stress besparen. Vergelijk aankoopmakelaars op basis van jouw behoefte.

Met een aankoopmakelaar van Libero Aankoop ben je verzekerd van de volgende voordelen:

 • Landelijke aankoopbegeleiding;
 • Complete begeleiding tot aan de notaris;
 • Hulp bij de keuze voor een hypotheekadviseur;
 • Inclusief bouwkundige meeloopkeuring;
 • Inclusief gevalideerd taxatierapport;
 • Online en supersnel.

Huis kopen zonder makelaar

Een makelaar bij een huis kopen is niet verplicht. Je kunt een huis kopen zonder makelaar. Je bespaart dan flink wat geld, maar moet wel alles zelf regelen. Daarnaast is onderhandelen over een woning een specialisme dat veel mensen onderschatten. Een makelaar ontzorgt je tijdens het aankoopproces. Bovendien weet je met een makelaar zeker dat je de beste prijs voor de woning krijgt.

Wat kost een makelaar bij aankoop?

Een aankoopmakelaar kost € 2.345,-. Dit is de prijs voor complete aankoopbegeleiding van Libero Aankoop, inclusief bouwtechnische keuring en taxatie. Ook helpen we je met het vinden van een goede notaris. Als het ons lukt om onder de vraagprijs te onderhandelen, betaal je ons 10% van dit onderhandelingsresultaat bovenop de prijs voor onze aankoopbegeleiding.

Voorbeeldberekening
Vraagprijs
Aankoopprijs
Resultaat
Dossierkosten: (..)
Basistarief: (..)
Onderhandelingsresultaat: (..)
Totaal: (..)
(..)

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever terug gebeld worden?

Contact gegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 692 beoordelingen