Goedkope aankoopmakelaar inschakelen?

Je bent op zoek naar de goedkoopste aankoopmakelaar die je ook de zekerheid geeft dat hij zijn uiterste best doet? Dat kan!

De meeste aankoopmakelaars werken met een standaard tarief. Bijvoorbeeld een percentage van de aankoopprijs. Hij beweert een goedkope aankoopmakelaar te zijn. Maar in dat geval is het dus gunstiger voor de makelaar om de woning duurder aan te kopen. Tenslotte verdient hij dan meer. 
Daarnaast zijn er ook aankoopmakelaars die werken met een vast bedrag. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd weet wat je de makelaar moet betalen. Een groot nadeel is dat de makelaar zijn geld toch wel krijgt, hij hoeft hier niet extra hard voor te werken.

Libero Aankoop werkt met een combinatie van deze twee tariefstellingen:

 • Standaardtarief
  € 1248 incl. btw.

 • Prestatiebonus
  Daarnaast rekenen wij een bonus van 10% over het bedrag dat van de vraagprijs af gaat door onderhandelingen, uitgevoerd door Libero Aankoop. De overige 90% winst is voor jou!

Met het standaardtarief worden de basiskosten gedekt en regelen wij een bouwkundige meeloopkeuring, taxateur en de controle van de koopakte voor je. Met de prestatiebonus op het onderhandelingsresultaat weet je zeker dat de aankoopmakelaar gemotiveerd is. Hoe meer hij van de prijs afkrijgt, hoe groter zijn beloning.  

Onderhandelingsresultaat: het bedrag dat van de vraagprijs af gaat door inspanningen van Libero Aankoop.

Bespaar op je woningaankoop

*Gebaseerd op het gemiddelde onderhandelingsresultaat van 2017

 
Makelaar X
Libero Aankoop
Vraagprijs
€ 250.000
€ 250.000
Resultaat
€ 6.750 (2,7%)*
€ 13.500 (5,4%)*
Aankoopprijs
€ 243.250
€ 236.500
Tarief
€ 3.648,75(1,5% van de aankoopprijs)
€ 2598(€ 1248+ 10% bonus)
Je bespaart
€ 3.101
€ 10.902

 Vrijblijvend informeren


Gemiddelde prijs aankoopmakelaar

De gemiddelde prijs van een aankoopmakelaar ligt tussen de € 1.500 en € 3.500. Schakel je een goedkope aankoopmakelaar in? Let dan altijd op de tariefberekening en stel jezelf daarbij de vragen: heeft de aankoopmakelaar wel baat bij een lage aankoopprijs? Wie is voor mij een goedkope aankoopmakelaar?

Voordelen Libero Aankoop

 • Omdat wij uitsluitend aankoopmakelaar zijn, behartigen wij nooit dubbele belangen;
 • Dankzij onze wijze van tariefberekening weet je zeker dat wij ons uiterste best doen de vraagprijs naar beneden te krijgen;
 • Succes is verzekerd dankzij onze werkwijze;
 • Al meer dan 9010 klanten hebben wij succesvol mogen begeleiden;
 • Wij voeren een gratis aankoopscan uit voor je.

Verschillende tarieven aankoopmakelaars

De tarieven van aankoopmakelaars zijn erg verschillend. Een aankoopmakelaar mag namelijk zijn eigen tarief bepalen. De ene makelaar kiest voor een standaard tarief, de ander werkt met een percentage van het aankoopbedrag. Terwijl een derde makelaar werkt met een tarief op basis van het onderhandelingsresultaat. Bereken altijd het tarief om erachter te komen wie de goedkoopste aankoopmakelaar is.

 1. Het standaardtarief
  Voordeel: Je weet van tevoren wat je kwijt bent voor de service van de aankoopmakelaar.
  Nadeel: Je weet nooit zeker of de aankoopmakelaar wel gemotiveerd is; hij krijgt zijn geld toch wel.

 2. Percentage van het aankoopbedrag
  Voordeel: Geen.
  Nadeel: De aankoopmakelaar is niet gemotiveerd de prijs naar beneden te krijgen. Sterker nog: hoe hoger het aankoopbedrag, hoe hoger de beloning voor de makelaar. Gunstig voor de aankoopmakelaar, erg ongunstig voor de koper.

 3. Tarief op basis van onderhandelingsresultaat
  Voordeel: Je weet zeker dat de makelaar zijn best doet de prijs naar beneden te krijgen; gaat de prijs naar beneden? Dan wordt de beloning voor de aankoopmakelaar hoger.
  Nadeel: Geen.

Vragen?
Vul dan ons contactformulier in. Libero Aankoop neemt zo snel mogelijk contact met je op.

8,8
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 501 beoordelingen
Sluiten
Live chat - Online