Online training: De Gouden Aankooptips Volg de gratis online aankooptraining

Dinsdag 28 september om 19:30 uur geven wij De Gouden Tips voor het kopen van je woning.

Calcasa waardebepaling

Een calcasa waardebepaling is een manier om online en goedkoop de waarde van een huis te schatten. Is de calcasa waarde bruikbaar voor jouw aankoop? Wij vertellen je er alles over.

Wat is een calcasa waardebepaling?

Een calcasa waardebepaling is een online doe-het-zelf taxatie. Bij een calcasa waardebepaling ontvang je de geschatte woningwaarde, een indicatie van de betrouwbaarheid van deze schatting en informatie over de zes best vergelijkbare woningen in de omgeving. Jij vult wat basisgegevens over de woning in, zoals de oppervlakte, type woning en het bouwjaar. Vervolgens wordt de waarde van een huis geschat op basis van de woningwaarde van 25 vergelijkbare verkochte huizen in de omgeving.

Calcasa rapport voor hypotheek?

Een calcasa rapport is soms bruikbaar voor het aanvragen of aanpassen van een hypotheek, maar meestal kun je geen hypotheek krijgen met een calcasa waardebepaling. Bijvoorbeeld als je een hypotheek met NHG wil, de betrouwbaarheid niet hoog genoeg is of als het verschil tussen de koopsom en de calcasa waarde te groot is. Bij de hypotheekverstrekkers die een calcasa rapport wel accepteren, mag je maximaal 90% van de marktwaarde van de woning lenen. Let er ook op dat de geschatte woningwaarde bij een calcasa rapport vaak lager uitvalt.

Calcasa waarderapport: handige info

Informatie is jouw belangrijkste wapen bij het kopen van een huis. Daarmee kun jij slim onderhandelen en het huis voor de beste prijs bemachtigen. De belangrijkste reden voor een calcasa waarderapport is dan ook de informatie die je bemachtigt. De calcasa waarde, informatie over de zes beste vergelijkbare verkochte woningen en voorzieningen in de omgeving zijn bruikbaar voor het onderhandelen. Een calcasa rapport is niet gratis, maar kost €27,95. Of deze informatie het geld waard is, moet je zelf bepalen.

Sluiten
Interesse in een adviesgesprek?
Kunnen we jou wellicht op een andere manier helpen?
Gratis online aankooptraining Ontdek in 60 minuten hoe je een huis koopt!
Super snel antwoord op jouw brandende vraag? Bel / chat / mail ons!
Dit zijn de meest gemaakte aankoopfouten! Gebundeld in één PDF
Woningen vinden die niet op Funda staan? Stel je eigen woningalert in!
Live chat - Online

Spreek een aankoopmakelaar

Bel 088-4303022088-4303032

Liever terug gebeld worden?

Contact gegevens
Heb je al een woning op het oog? (optioneel)
8,7
Gemiddelde score van Libero Aankoop op basis van 698 beoordelingen