Hoe kan ik een woning kopen met een klein budget?

Hoe kan ik een woning kopen met een klein budget?

Prijzen stijgen en dat voel je. En dan reist de vraag; “Hoe kan ik een woning kopen met een klein budget? Kan het überhaupt wel? Ja, dat kan en wij gaan je vertellen hoe!

Huis kopen Randstad?

De vraag naar woningen is explosief gestegen. Dit is heel goed terug te zien aan de huizenprijzen in de grote steden. Wanneer je daar een woning wilt kopen, mag je een flinke beurs meenemen. Wanneer je een woning zoekt voor een klein budget dan zul je elders moeten gaan zoeken. Zo zijn er in Overijssel, Drenthe en Groningen nog woningen te koop met ruimte voor onderhandelen. Daar valt dus voor kopers nog veel winst te behalen. Zoek een betaalbare woning dus buiten de grote stad en zoek uit wat voor jou een goed alternatief is.

Huis kopen met schenking

Is er iemand in je omgeving die de middelen heeft om een bedrag aan jou te schenken? Met een schenking verruim je jouw budget en dat vergroot weer jouw kans op een woning. Er kan een belastingvrije schenking worden gedaan tot € 100.000. Let er wel op dat je tussen de 18 en 40 jaar oud bent en dat het geschonken bedrag binnen 3 jaar wordt gebruikt voor de aankoop van een woning.

Samen een woning kopen

Vaak heb je samen meer te besteden dan wanneer je alleen bent. Maar ja, wat nou als je vrijgezel bent? Kijk eens naar de mogelijkheid om samen met een vriend(in) een woning te kopen, ook wel het friends-concept genoemd. Let er wel op dat je goede afspraken maakt. Denk goed na over wat er gebeurt wanneer één van jullie besluit niet langer samen te willen of kunnen wonen.

Huis kopen met spaargeld

Dat je met een groter budget meer kans maakt op een woning mag duidelijk zijn. Bekijk daarom je spaarrekening eens kritisch. Het kan beslist helpen om eigen geld in te brengen, maar niet tegen elke prijs. Je moet immers wel wat over houden om van te leven en voor onvoorziene uitgaven. Maak dus voor jezelf de balans op hoeveel eigen geld je in de woning kunt en wilt steken.

De voordelen van een aankoopmakelaar

Het hebben van een gunfactor is altijd van belang, maar op een krappe woningmarkt des te meer. Zorg er daarom voor dat het huis je wordt gegund. Dit kan je doen door je vriendelijk maar zakelijk op te stellen tijdens een bezichtiging, maar ook door een aankoopmakelaar in te schakelen. Nu denk je misschien, wat heeft een aankoopmakelaar daar mee te maken? Een van de voordelen van een aankoopmakelaar is dat een verkopend makelaar blij is met deze samenwerking. Hij weet dan dat de koper serieus is, het kans op mislukken kleiner is en alle zaken rondom de koop soepel verlopen. Voor jou als koper is dit een manier om op te vallen tussen alle andere kopers.

Goed nieuws toch? Ook met een klein inkomen is het dus mogelijk om een woning te kopen op een krappe woningmarkt. Het team van Libero Aankoop staat voor je klaar om voor jou een succesvolle aankoop te doen, wat je budget ook is. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wie weet ben jij binnenkort de gelukkige eigenaar van jouw droomhuis.

P.S. Wij hebben ook een online aankooptraining speciaal gericht op het kopen van een woning op een krappe woningmarkt. We voorzien je in slechts een uur tijd van alle benodigde informatie die je nodig hebt als koper op een krappe woningmarkt. Wees er snel bij, want net als de grote vraag naar woningen is er nu ook al een grote vraag naar deze online training!

2 gedachtes over “Hoe kan ik een woning kopen met een klein budget?

  1. We hebben geen spaargeld maar ook geen ouders helaas die even wat kunnen schenken. Daarnaast zijn we nu beiden begin 40’ers. Wel een duur huurhuis wat we alleen konden huren door onze prima salarissen. Dus er valt wel degelijk een bepaalde groep buiten de boot. Kopen? Wij kunnen het dus wel vergeten.

    1. Dit is heel spijtig om te horen. De markt van vandaag de dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Er bestaan mogelijkheden om een woning te kopen met een klein budget, maar die zijn helaas niet voor iedereen weggelegd en dat is spijtig.

Comments are closed.