Open Huizen Dag

Open Huizen Dag, ben jij er al klaar voor?

Morgen is het weer zo ver. De NVM Open Huizen Dag. Tijdens deze dag staan bij ruim 37.000 woningen de deuren wijd open. Wie weet kom jij jouw droomwoning toevallig tegen! Heb jij jouw route al uitgestippeld? Lees dan eerst nog onze bezichtigingstips even, dan ga je goed voorbereid op pad.

Checklist

Het is heel verstandig om een checklist mee te nemen naar een bezichtiging. Door alle indrukken die je krijgt, vergeet je vaak waar je op moet letten. Met de checklist kun je simpelweg het lijstje afgaan en je weet zeker dat je overal op hebt gelet.
Erg handig is om een kladblok met pen en een fotocamera of telefoon mee te nemen. Op het kladblok kun je aantekeningen maken over alles wat je tegenkomt. Met de camera of telefoon maak je er direct goede foto’s bij. Zo is het morgen avond thuis weer makkelijker om huizen met elkaar te vergelijken.

Woonwijk

Als je dan toch bij de woning bent om te bezichtigen, kun je beter direct ook een kijkje nemen in de woonwijk. Zijn er voldoende voorzieningen in de buurt? Zijn er genoeg parkeerplaatsen? Dit kan belangrijke informatie zijn voor jouw beslissing om de woning al dan niet aan te kopen. Ook de vraag of het om een rustige of drukke buurt gaat, kan erg informatief zijn.

Handige hulpmiddelen

Wist je dat het heel handig kan zijn om een knikker mee te nemen naar een bezichtiging? Door deze op de grond te leggen of in de vensterbank kun je heel gemakkelijk controleren of de ondergrond recht is.
Wat ook handig is om mee te nemen is een meetlint. Meet tijdens de bezichtiging alle ruimtes op en maak hier een plattegrondje van op het door jouw meegebrachte kladblok. Voor een completer beeld maak je hier ook foto’s van, zodat je deze later kunt samenvoegen als een geheel.

BlogE-bookBezichtiging

Extra tips

Het kan voorkomen dat je in een woning komt waarvan het interieur totaal niet past bij jouw smaak. Vaak heb je dan al gauw de neiging om de woning meteen af te schieten. Het is veel beter om de woning leeg voor te stellen. Dan krijg je een veel betere indruk van de woning en kun je ook bedenken of jouw meubels er mooi zouden staan.
Sluit het interieur wel aan op jouw smaak? Dan heb je geluk. Maar pas op dat je niet te enthousiast bent. Mocht je straks de woning daadwerkelijk willen aankopen, kan dit nadelig zijn op jouw onderhandelingspositie. De verkopende partij gaat jouw enthousiasme namelijk tegen je gebruiken en daardoor minder snel zakken met de prijs.
Daar tegenover staat dat je ook niet te negatief moet zijn over de woning. Dit vinden verkopers niet leuk om te horen en verslechtert jullie relatie onderling.

Belangrijke punten op een rijtje

Download een handige checklist om mee te nemen naar de bezichtigingen.
– Speciaal voor de Open Huizen Dag geeft Korné Pot vanavond een online training. Hier krijg je nog veel meer tips voor tijdens de bezichtiging en de aankoop van jouw droomwoning. Goed nieuws! Je kunt de training gratis volgen. Meld je direct aan en doe ook een Gouden Aankoop.

Droomhuis gevonden tijdens de open huizen dag? Betaal er niet teveel voor door het inschakelen van een makelaar van ‘Libero Aankoop’. Zij zullen onderhandelen tot de absolute bodemprijs. Heb je nog vragen of wil je graag in contact komen met één van onze aankoopmakelaars? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.