Zo kocht Pascal 3 huizen onder de vraagprijs (in 2023)

Misschien denk je: in 2023 kan je helemaal niet meer onderhandelen over de vraagprijs. Maar dat kan zeker nog wel! Hoe? Pascal legt het uit!

Pascal is dagelijks met woningaankoop bezig. En kocht – zelfs in 2023 – verschillende woningen aan voor duizenden euro’s onder de vraagprijs.

Pascal is aankoopmakelaar bij Libero Aankoop (een aankoopmakelaar gespecialiseerd in onderhandelen) en legt je aan de hand van 3 voorbeelden uit hoe hij een huis onder de vraagprijs kon kopen:

3 voorbeelden van een woning gekocht onder de vraagprijs

Gekocht voor €4.500 onder de vraagprijs.

Hoe is dit gelukt? Ik heb vooraf goed uitgezocht welke voorwaarden wel of juist niet nodig waren. Ik overleg daarvoor met externe partijen, zoals een hypotheekadviseur. In dit geval heb ik zonder voorbehouden kunnen bieden.

Maar de belangrijkste reden was dit: de verkoper wilde het huis binnen een paar weken opleveren. Dus dan moet je snel zijn. En dat konden we ook zijn. 

Hoe? Doordat de koper zelf al een financiële scan had laten doen bij een hypotheekadviseur. Waardoor ik ook heel snel kon handelen.

Tip. Zorg dat je goed voorbereid bent. En schakel vooraf professionals in. Door een hypotheekadviseur en aankoopmakelaar handel je zekerder, sneller en verlies je geen tijd.

Gekocht voor €27.500 onder de vraagprijs.

Hoe is dit gelukt?  De vraagprijs van deze woning was niet realistisch. Ik doe altijd onderzoek en probeer zo objectief mogelijk naar de woning te kijken. 

Dus ik deed een lager bod.

In eerste instantie werd dat bod afgewezen. Want de verkoper dacht dat anderen wel meer zouden bieden. Maar dat deden ze niet… 

Een week later kwam de verkoper terug op het bod en accepteerde hij het alsnog. 

Tip. Kijk ook met iemand anders naar de woning. Een aankoopmakelaar kijkt bijvoorbeeld veel objectiever naar een woning dan jij dat kan. Zo voorkom je dat:

  • Je te veel betaalt voor de woning.
  • Je emotioneel gaat bieden.
  • Je té graag wilt.

Gekocht voor €40.000 onder de vraagprijs.

Hoe is dit gelukt? Ik heb de marktwaarde van de woning goed onderzocht. Daaruit bleek dat de vraagprijs veel te hoog was ingezet. Ook zag ik – via ons interne systeem – dat de woning langer te koop stond dan op Funda werd geadverteerd. Daardoor kon de onderhandeling goed ingezet worden met een laag bod, wat leidde tot een mooi resultaat.

Tip. Onderzoek van tevoren goed of de vraagprijs wel realistisch is. Daardoor kan je beter onderhandelen. En duizenden euro’s besparen.

Conclusie

Het hangt heel erg van de situatie af of onderbieden óf overbieden verstandig is. Maar een woning kopen onder de vraagprijs is nog zeker mogelijk in 2023!

Als je goed onderzoek doet en snel kunt schakelen sta je al 2-0 voor.

Zelf een huis kopen onder de vraagprijs?

Heb jij een woning op het oog en wil je weten of je dat ook onder de vraagprijs kunt kopen? 

Bel ons dan voor een gratis adviesgesprek.